Bασίλισσα Ελισάβετ: Έγινε Barbie και γιόρτασε τα 96α γενέθλια της με μία σπάνια φωτογραφία

22.04.2022
Bασίλισσα Ελισάβετ: Έγινε Barbie και γιόρτασε τα 96α γενέθλια της με μία σπάνια φωτογραφία
Στις 21 Απριλίου η Αυτής Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε τα 96α γενέθλια της. Από νεαρή ηλικία, η βασίλισσα - τότε πριγκίπισσα - Ελισάβετ ήξερε το πεπρωμένο της στα μάτια των ανθρώπων και ο σχεδόν αιώνας της ζωής της, δείχνει πόσο αφιέρωσε τη ζωή της στο βασιλικό καθήκον.

Η στιγμή του εορτασμού της έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κηδεία του αείμνηστου συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος έζησε μέχρι την ηλικία των 99 ετών. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει απολαύσει τη μεγαλύτερη διάρκεια βασιλείας από οποιονδήποτε άλλον μονάρχη στη βρετανική ιστορία και ακόμα δεν έχει δηλώσει, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι σκοπεύει να παραδώσει τον θρόνο στον διάδοχο της, πρίγκιπα Κάρολο.

Για τα γενέθλιά της, το Instagram της βασιλικής οικογένειας δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία της βασίλισσας πολύ πριν πάρει τον βασιλικό της τίτλο, από την τρυφερή ηλικία των 2 ετών.

«Σήμερα που η βασίλισσα γίνεται 96 ετών, κοινοποιούμε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε όταν ήταν 2 ετών», αναφέρει το βασιλικό Instagram. «Τότε η πριγκίπισσα Ελισάβετ, ήταν η μεγαλύτερη κόρη του δούκα και της δούκισσας του York και δεν αναμενόταν ποτέ να γίνει βασίλισσα. Η ζωή της άλλαξε το 1936 όταν ο θείος της, ο βασιλιάς Εδουάρδος Η' παραιτήθηκε από το θρόνο, ο πατέρας της έγινε ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η νεαρή πριγκίπισσα έγινε η πιθανή διάδοχος».

«Μετά τον θλιβερό θάνατο του πατέρα της το 1952, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ σε ηλικία μόλις 25 ετών και φέτος γιορτάζει τα 70 χρόνια στον θρόνο - πρώτη φορά στη βρετανική ιστορία».

Στους εορτασμούς για το ιωβηλαίο της βασίλισσας συμμετέχουν και οι άνθρωποι της εταιρείας Barbie δημιουργώντας μια κούκλα με τη μορφή της Ελισσάβετ με την αφορμή