«Βάλε χάντρα θαλασσιά...»

31.08.2010
Ποιο είναι το γούρι της Αθηνάς Οικονομάκου; Ματάκια, κομποσκοίνια, χάντρες, κρύσταλλοι, σταυροί... Ολοι οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους προκειμένου να εξευμενίσουν την τύχη και να την πάρουν με το μέρος τους.

Ολοι οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους προκειμένου να εξευμενίσουν την τύχη και να την πάρουν με το μέρος τους. Ενας πολύ γνωστός είναι τα φυλαχτά ή τα γούρια.

Βεβαίως, είναι μια συνήθεια που την... ανασύρουμε την Πρωτοχρονιά, αλλά για τον χώρο της τηλεόρασης ξεκινάει μια νέα σεζόν, οπότε όλοι οι τηλεαστέρες επιστρατεύουν τα γούρια τους προκειμένου να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στους πίνακες της AGB, γιατί αυτό είναι φυσικά το ζητούμενο.

Βεβαίως, τα γούρια μπορεί να αλλάξουν από χρονιά σε χρονιά, ωστόσο κάποιοι είναι σταθεροί στις προτιμήσεις τους.

H Oλγα Τρέμη έχει ως γούρι ένα ακριβό κολιέ που το φοράει πάντα όταν λέει ειδήσεις. Και επειδή ίσως την έχει κουράσει, το έχει πάρει και σε παραλλαγές. Ιδιο κολιέ, άλλο χρώμα στις πέτρες...

Το πρωινό δίδυμο του Mega, ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας, δεν έχουν γούρια, δεν τα πιστεύουν αυτά. Γούρι είναι ο ένας για τον άλλον.

Ο Γιώργος Αυτιάς πριν ξεκινήσει την εκπομπή του κάθε φορά κάνει τον σταυρό του και αυτό δεν το θεωρεί ως γούρι. Το καλύτερο γούρι για τον Γιώργο Αυτιά είναι η γνώση.

Η Ελένη Μενεγάκη πριν βγει στην εκπομπή της φυλάει ένα ματάκι και μνημονεύει τα ονόματα των παιδιών της. Παλαιότερα γούρι ήταν για την Ελένη Μενεγάκη και η Ζήνα Κουτσελίνη, που όταν δούλευαν μαζί, της τηλεφωνούσε κάθε πρωί για να της πει τα νούμερα τηλεθέασης.

Η Κατερίνα Καραβάτου πριν από την έναρξη της πρώτης εκπομπής έχει συνεννοηθεί με την παραγωγή να κάνουν αγιασμό και εκείνη τηλεφωνεί στη μαμά της και στον μπαμπά της.

Η Ελεωνόρα Μελέτη έχει ένα τατού με ένα κόκκινο λουλουδάκι.

Η Ρούλα Κορομηλά κρατάει ένα κομποσκοίνι και πριν βγει στην εκπομπή κάνει τον σταυρό της, ενώ πρόσφατα, και σύμφωνα με δηλώσεις της, γούρι της είναι και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Για τον Λάκη Λαζόπουλο το γούρι του είναι η κόρη του Μαριέλλη.

Γούρι για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι η μητέρα της, που είναι δίπλα της σε ό,τι καινούργιο ξεκινά.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου πάντοτε έκανε αγιασμό στην έναρξη της εκπομπή, κουβαλούσε σκόρδα και πρόσφατα έχει προσθέσει στα γούρια του ένα τιρκουάζ ροζάριο που δεν φεύγει ποτέ από τον λαιμό του.

Για την Αθηνά Οικονομάκου το γούρι της είναι η μελαχρινή περούκα που φοράει για τον ρόλο της Ξένιας στη «Ζωή της άλλης». Με αυτόν τον ρόλο άλλωστε έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η Ζέτα Δούκα δεν αποχωρίζεται ποτέ ένα μπρελόκ με μια ξανθιά bimbo.

Ο Σάκης Μπουλάς φοράει πάντα ένα μικρό σκουλαρίκι στο αυτί του και δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ακόμη και αν το απαιτεί ο ρόλος. Είναι το γούρι του...

Ο Πέτρος Φιλιπππίδης έχει πάντα μαζί του ένα μπλε ματάκι και έναν σταυρό.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όταν ξεκινάει τη συγγραφή νέου σεναρίου, γράφει σε χαρτί με στυλό.

Η Αννα Πρέλεβετις έχει μία χάντρα από μικρό παιδί, ωστόσο αυτή δεν μπόρεσε να την βοηθήσει στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος», γιατί δεν μπόρεσε να μπει ούτε στην 15άδα.

Η Ολγα Λαφαζάνη δεν έχει γούρι, γιατί η ίδια είναι γούρι για τον σύντροφό της, Νίκο Οικονόμου.

Η Βέφα Αλεξιάδου δεν αποχωρίζεται από πάνω της ένα κόσμημα που της έχει κάνει δώρο ο σύζυγός της, ενώ ο Μιχάλης Ασλάνης έχει πάντα μαζί του μια πένα από μια τεράστια συλλογή.

Ο Λάκης Γαβαλάς έχει στο σπίτι του ένα κέρατο από ζώο του Βορρά το οποίο του έχει φέρει τύχη.

Τέλος, ο Μάνος Γαβράς έχει δηλώσει ότι το γούρι του είναι ο Αλέξης Γεωργούλης.

Φυσικά και τα γούρια δεν είναι μόνο εγχώρια εφεύρεση. Και στο εξωτερικό οι αστέρες... βασίζουν την επιτυχία τους στα γούρια τους...

Γούρια στο... Χόλιγουντ
Κάρβουνα, αγάλματα και οδοντόβουρτσες

Στην τελετή απονομής των Οσκαρ το 1997, ο Τζέφρι Ρας έβαλε στην τσέπη του έναν πλαστικό Ντάφι Ντακ, ο οποίος και αποδείχτηκε εξαιρετικά γουρλής, αφού ο Ρας έφυγε εκείνο το βράδυ παρέα με τον θείο... Οσκαρ. Εκτοτε, ο Ντάφι συνοδεύει τον ηθοποιό σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλι Γουόλτερς κουβάλησε μέσα στην τσέπη της στην τελετή απονομής των Οσκαρ, όταν ήταν υποψήφια για τον δεύτερο ρόλο στην ταινία «Μπίλι Ελιοτ», ένα κομμάτι... κάρβουνο. Αν και δεν κέρδισε, το παίρνει πάντα μαζί της στις διάφορες απονομές.

Η Κέιτ Μπλάνσετ ενθουσιάστηκε τόσο από τη συμμετοχή της στην τριλογία του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», που κράτησε τα αυτιά του ξωτικού που υποδυόταν. Μάλιστα τα επιχρύσωσε και τα κρέμασε στο τζάκι της, καθώς τα θεωρεί γούρικα.

Ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ κουβαλάει μαζί του ένα γούρι, αρνείται όμως να αποκαλύψει τι είναι επειδή, όπως ισχυρίζεται, αν το αποκαλύψει θα χάσει τη μαγική του ιδιότητα.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν αποχωρίζεται ένα ξύλινο αγαλματίδιο που του χάρισε ο πατέρας του λίγο πριν πεθάνει για καλή τύχη.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Σάρον Στόουν έχουν πάντα μαζί τους ένα μικρό κρύσταλλο με θεραπευτικές δυνάμεις.

Ο μουσικός και ηθοποιός Meat Loaf ταξιδεύει πάντα παρέα με τα δύο... αρκουδάκια του, τη Μάντι και τη Μαριέτα.

Η Κάμερον Ντίαζ έχει αποκαλύψει πως είναι αρκετά προληπτική και γι’ αυτό χτυπάει συχνά ξύλο, ενώ φοράει συχνά ένα κολιέ με χρυσές αλυσίδες που της είχε χαρίσει ένας φίλος της, καθώς πιστεύει πως την εμποδίζει να γεράσει. Δεν θα έχει ακούσει φαίνεται για τα μπότοξ...

Ο Πάτρικ Ντέμπσεϊ, πρωταγωνιστής στη σειρά «Grey’s anatomy», έχει τη συνήθεια να κουβαλάει τα αθλητικά του παπούτσια, μάρκας Puma και χρώματος κόκκινου, παντού, ακόμα κι όταν παραβρίσκεται σε επίσημες εκδηλώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, τα έχει σε μία αθλητική τσάντα επίσης κόκκινη.

Η Μέγκαν Φοξ ακούει πάντα μουσική όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο και πάντα την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, καθώς πιστεύει πως της φέρνει γούρι, οπότε δεν θα συμβεί κανένα κακό.

Η Μέρι Κέιτ Ολσεν φοράει πάντα ένα lucky charm μπρασελέ με φιγούρες ζώων.

Ο τραγουδιστής των Coldplay, Κρις Μάρτιν, βουρτσίζει πάντα τα δόντια του πριν από κάθε συναυλία με μία γαλάζια οδοντόβουρτσα.

Η Τζέσικα Αλμπα όταν ήταν έγκυος αγόρασε ένα μαύρο δερμάτινο βραχιόλι, το οποίο και φοράει έκτοτε.

Η Πενέλοπε Κρουζ έχει πάντα μαζί της ένα μικρό ξύλινο σταυρουδάκι που της είχε χαρίσει η γιαγιά της.

Ο Τάιγκερ Γουντς, κορυφαίος παίκτης του γκολφ, όταν αγωνίζεται Κυριακή φοράει πάντα ένα κόκκινο μπλουζάκι Πόλο, ενώ πάντα φοράει κόκκινο εσώρουχο.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κάθε φορά που παίζει φοράει καινούργια παπούτσια και πάντα εσώρουχα Αρμάνι. Στιλάτος ακόμα και μέσα στο γήπεδο.

Χρυσούλα Κατσαρού