Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Ένα απίθανο βίντεο με μοναδικά ντοκουμέντα από την κρατική τηλεόραση

21.11.2023
Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Ένα απίθανο βίντεο με μοναδικά ντοκουμέντα από την κρατική τηλεόραση
Σπάνιες εκπομπές, ιστορικές σειρές και συνεντεύξεις που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996.

Η ημερομηνία του εορτασμού επελέγη για να τιμήσει το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 1996 στην Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι. Στόχος του εορτασμού είναι, να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Με αφορμή τη φετινή γιορτή, λοιπόν, στην εκπομπή Στούντιο 4 παρουσιάστηκε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε ιστορικές στιγμές της δημόσιας τηλεόρασης από τις οποίες ξεχωρίζουμε την πρώτη, ever, απευθείας σύνδεση στην ελληνική τηλεόραση. Πραγματοποιήθηκε το 1968, παραμονή Πρωτοχρονιάς συγκεκριμένα, όταν ο Άλκης Στέας συνάντησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.11.2023 - 16:25