Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δυο πιλότοι - Τριήμερο πένθος στην πολεμική αεροπορία

25.07.2023
Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Νεκροί οι δυο πιλότοι - Τριήμερο πένθος στην πολεμική αεροπορία
Τραγική κατάληξη είχε το δυστύχημα που καταγράφηκε πριν από λίγες ώρες στην Κάρυστο όπου μαίνεται φωτιά σε δύσβατη περιοχή.

Σε live μετάδοση όλος ο κόσμος είδε το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου ένα Canadair που επιχειρούσε στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή να χάνει ύψος και τελικά να συντρίβεται στο έδαφος.

Όπως επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και οι δύο χειριστές του αεροσκάφους που είχε σηκωθεί από τη Νέα Αγχίαλο έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες. Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών, οι οποίοι σε μια πτήση αυτοθυσίας πέταξαν πολύ χαμηλά με στόχο το νερό να φτάσει όσο πιο άμεσα στην εστία της φωτιάς, όμως παίρνοντας τη στροφή το φτερό χτύπησε σε ένα δέντρο, αποκολλήθηκε κομμάτι του και η πτώση ήταν μοιραία!

Σε συνέχεια της τραγικής απώλειας η ένοπλες δυνάμεις κύρηξαν τριήμερο εθνικό πένθος ενώ τα συλλυπητήρια έφτασαν με πόνο από παντού, τη στιγμή που ο πόλεμος (γιατί περί πολέμου πρόκειται) με την πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται αμείωτη σε πολλά μέτωπα στη χώρα μας.

{https://www.instagram.com/p/CvIHLLBoPtE/}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.07.2023 - 19:47