Αλέξης Γεωργούλης: Οι καταγγελίες για κακοποίηση, η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντησή του και οι αντιδράσεις

18.04.2023
Αλέξης Γεωργούλης: Οι καταγγελίες για κακοποίηση, η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντησή του και οι αντιδράσεις
(photo: @alexisgeorgoulis)
Σάλο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η είδηση αφενός ότι εδώ και τρία χρόνια ο ηθοποιός και πρώην (πια) ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, ερευνάται για βαριά κακοποίηση αφετέρου ότι ζητήθηκε, τώρα πια, η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Η καταγγελία κατά του Λαρισαίου ηθοποιού και πολιτικού έγινε πριν από τρία χρόνια από την Ελένη Χρονοπούλου, η οποία είναι δικηγόρος της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αφορούσε στα βαριά ποινικά αδικήματα του ξυλοδαρμού και του βιασμού, όπως μεταφέρουν πληροφορίες από τα δικαστήρια του Βελγίου και όχι σε σεξουαλική παρανόχληση, όπως είχε ακουστεί αρχικά.

Η είδηση έγινε γνωστή τη Δευτε΄ρα του Πάσχα όταν η εισαγγελέας διέταξε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη κινώντας στη συνέχεια και τις επόμενες διαδικασίες.

{https://www.instagram.com/p/CqJEu3cLnYT/}

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό Ελλήνων και ξένων Ευρωβουλευτών) έγινε το 2020 και παρότι ερευνάται από εκείνη τη στιγμή, είναι απορίας άξιο γιατί η βελγική Δικαιοσύνη καθυστέρησε τρία χρόνια για να κινηθεί εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος, μόλις ενημερώθηκε για τις κινήσεις αυτές, έθεσε τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας άμεσα.

Μαρία Σολωμού - Αλέξης Γεωργούλης: Έτσι κρύβονταν από τους θαυμαστές τους

Η επίσημη ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

"Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.
Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ"
{https://www.facebook.com/alexisgeorgoulismep/posts/pfbid035Mr3MbJajcquFQazRndcRa1KaDt9fBfqBERQkV4iZEX8cv8SVyLSPAhPgonyK8dHl}
Και ενώ αναμένονται εξελίξεις και μια νέα καταγγελία για πιο πρόσφατη σεξουαλική (αυτή τη φορά) παρενόχληση εξετάζεται, στο Twitter έχει ξεσπάσει "πόλεμος" και ο κόσμος παίρνει θέση, όπως για παράδειγμα η στενή φίλη του Γεωργούλη, Πηγή Δεβετζή, η οποία μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρωινό δήλωσε πως δεν πιστεύει τίποτα απολύτως από τα όσα λέγονται.
"Η καθεμία, δεν ξέρω ποια είναι αυτή που έχει κάνει μια τέτοια καταγγελία, για κάποιον σκοπό έγινε όλο αυτό. Γελάω, τίποτα άλλο", είπε, μεταξύ άλλων η ελληνίδα πρωταθλήτρια και οι εξελίξεις, όντως αναμένονται.
Τελευταία τροποποίηση στις 18.04.2023 - 13:37