Στέφανος Ξενάκης: Συνελήφθη ο δημοφιλής συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και χρέη

07.03.2023
Στέφανος Ξενάκης: Συνελήφθη ο δημοφιλής συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και χρέη
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο Στέφανος Ξενάκης συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (6/3/2023) καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο Στέφανος Ξενάκης που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το βιβλίο του με τίτλο "Δώρο" που έγινε Best Seller σε πολλές χω΄ρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα εργαζόταν επί χρόνια στον χώρο της διαφήμισης έχοντας ιδρύσει και μια εταιρεία, τη ΙΝΚΑΜ η οποία, όμως, τον Δεκέμβριο του 2016 κήρυξε πτώχευση αφήνοντας πίσω της πολλά χρέη και, όπως φαίνεται, εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις εις βάρος του ιδίου ως εκπροσώπου της.

stefanos-xenakis.jpg

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, "συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο".

"Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της", συνεχίζει η ανακοίνωση, ολοκληρώνοντας πως "επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο".

Μετά την ενασχόλησή του με τη διαφήμιση ο Στέφανος Ξενάκης ασχολήθηκε με την αυτοβελτίωση και στη συνέχεια με τη συγγραφή. Εκτός από "Το Δώρο", το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες, ο Στέφανος Ξενάκης έχει κυκλοφορήσει ακόμη τρία βιβλία: "Το Δώρο 2", "άπταιν: Γράμματα στον Μπαμπά μου" και "ΝΑΙ".

"Το πάθημα είναι εγγυημένο, το μάθημα, όμως, είναι επιλογή": Τα λόγια του Στέφανου Ξενάκη για την Ανάσταση αποτελούν έμπνευση για ψυχική ανάταση

Ιδιαίτερα ενεργός στα social media o Στέφανος Ξενάκης. Χθες, συγκεκριμένα, ημέρα της σύλληψής του, στον λογαριασμό του στο Instagram ο συγγραφέας έκανε δύο αναρτήσεις με έμπνευση από το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πρώτη είναι ένα απόσπασμα από το "Δώρο 2" με τίτλο "Πρόλαβες;"

{https://www.instagram.com/p/CpauoIUrfSQ/}

Η δεύτερη έχει έναν πιο γενικό χαρακτήρα αφύπνισης σαν αυτές που κάνει πολύ συχνά τόσο μέσα από τις αναρτήσεις του όσο και μέσα από τα βίντεο που μοιράζεται με τους followers το.

{https://www.instagram.com/p/CpcCzGqIEO_/}

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 15:59