Τραγωδία στα Τέμπη: "Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες"

02.03.2023
Τραγωδία στα Τέμπη: "Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες"
Photo: @arkas.official
Διανύουμε το δεύτερο εικοσιτετράωρο από τη στιγμή που έγινε γνωστή η φονική σύγκρουση των δύο τραίνων στα Τέμπη και ακόμη όλος ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ με τους αριθμούς των νεκρών να αυξάνονται δραματικά.

Στους 47 οι νεκροί με 19 αγνοοούμενους και τη διαδικασία της ταυτοποίησης πολύ δύσκολη πια. Η σφοδρή σύγκρουση που έγινε λίγο πριν από τις 23:50 την Τρίτη (28/2/2023) το βράδυ, άφησε πίσω της την απόλυτη καταστροφή.

Μία επιβατική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και μία εμπορική με την αντίθετη κατεύθυνση βρέθηκαν να κινούνται στην ίδια γραμμή όπου και έξω από τα Τέμπη συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

Τα πρώτα βαγο΄νια του InterCity εκτοξεύτηκαν και μετά πλάκωσαν το ένα το άλλο όπου και "έλιωσαν" από τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε αμέσως μετά. Μαζί τους και οι επιβάτες των βαγονιών αυτών που, όπως φαίνεται, θα είναι υπερβολικά δύσκολο, ως και αδύνατο, να ταυτοποιηθούν.

Οι άνθρωποι που σώθηκαν καταθέτουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, όπως οι παρακάτω.

{https://www.youtube.com/watch?v=jOdsgghEeeI}

{https://www.youtube.com/watch?v=njDbiUjLWF0}

Τραγωδία στα Τέμπη: "Ήταν" και η Σία Κοσιώνη στο τραγικό τρένο - Η συγκινητική ανάρτηση για τους συνταξιδιώτες της

Τραγικές ιστορίες ξεδιπλώνονται μέσα από τα μέσα, επίσης, καθώς οικογένεις θρηνούν ανθρώπους που δεν μπορούν καν να αποχαιρετήσουν, όπως, για παράδειγμα η κυρία Αντωνία που, όπως περιγράφει η ίδια "έβαλε στο τρένο τον άντρα της, 40 ετών, και τον γιο τους, 5, και πήρε πίσω αποκαΐδια"

{https://www.youtube.com/watch?v=QmIq0OGkay0}

Ανάμεσα στον θρήνο και την οργή και η ιστορία του Ι.Γ. φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ, ο οποίος, όπως διαβάζουμε στο larissanet.gr φαίνεται να είναι είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι του τρένου. Αυτή τη στιγμή ο 20χρονος νέος από τον Βόλο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πληροφορίες θέλουν τον νεαρό φοιτητή να εκτοξεύτηκε στα χωράφια όπου τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι διασώστες.

Εν μέσω συζητήσεων, αλληλοκατηγοριών, διαγγελμάτων, παραιτήσεων κάποιων εκ των υπευθύνων και πολλής πολλής πληφορορίας, έρχεται η ανάρτηση της θείας του νεαρού Ι.Γ. να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. "Σκάστε σήμερα όλοι οι πολιτικοί. Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες", γράφει και η ανάρτησή της έχει κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου.

Μία ακόμη ανάρτηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και έρχεται από τον Αρκά, ο οποίος σήμερα μοιράστηκε ένα σκίτσο που φέρει την υπογραφή του διαφορετικά καθότι το δημιούργησε ο ίδιος, αλλά κατόπιν... παραγγελίας.

"Αυτή η εικόνα δημιουργήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα με μια απλή εντολή σε πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης", γράφει στο μήνυμά του ο Αρκάς υπογραμίζοντας στη συνέχεια πως "Κι όμως, σε εποχή τόσης τεχνολογίας, η φυσική ηλιθιότητα αυτού του κράτους παραμένει εγκληματικά ακμαία".

Η εικόνα ενός κοριτσιού/αγγέλου μέσα τα συντρίμια του τρένου συγκλονίζει.

{https://www.instagram.com/p/CpRe8LaoEVG/}

Τελευταία τροποποίηση στις 02.03.2023 - 11:53