Τραγωδία στα Τέμπη: "Ήταν" και η Σία Κοσιώνη στο τραγικό τρένο - Η συγκινητική ανάρτηση για τους συνταξιδιώτες της

01.03.2023
Τραγωδία στα Τέμπη: "Ήταν" και η Σία Κοσιώνη στο τραγικό τρένο - Η συγκινητική ανάρτηση για τους συνταξιδιώτες της
"Πονάμε και θρηνούμε σήμερα", γράφει, μεταξύ άλλων η Σία Κοσιώνη και συγκινεί.

Πρώτη - και μαύρη - είδηση της ημέρας από το πρωί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 36 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Τα social media γέμισαν από αναρτήσεις συμπαράστασης, οδύνης, οργής, απελπισίας και άλλων συναισθημάτων που έχουν ξεχειλίσει τους πα΄ντες, έτσι κι αλλιώς. Δεν το βάζει ανθρώπου νους αυτό που έχει συμβεί!

Μεταξύ των αναρτήσεων που ξεχωρίσαμε ήταν αυτή της Σίας Κοσιώνη, η οποία ύστερα από ένα "μαύρο" πε΄νθους που μοιράστηκε νωρίτερα, έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο με αφορμή τη δική της εμπειρία στη διαδρομή "Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα" την οποία έχει κάνει ουκ ολίγες φορές ως φοιτήτρια πριν από χρόνια. Νιώθοντας έντονα ως "μία από αυτούς", η δημοσιογράφος θέλησε να εκφράσει δημόσια το συναίσθημά της.

"'Πάμε και όπου βγει' λοιπόν... Για εμάς τους πρώην φοιτητές του ΑΠΘ που φάγαμε για χρόνια το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το κουτάλι, αυτό ήταν το 'τρένο μας'", γράφει η ancor woman του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως ΄ηταν χαρούμενοι που έμπαιναν στο "τρένο τους".

{https://www.instagram.com/p/CpPEaMCoSjb/}

"Πρώτα από όλα, γιατί ήμασταν στο 'τρένο μας', με τα άνετα καθίσματα, το κυλικείο, τα σούρτα φέρτα στα βαγόνια και όχι στο άβολο και σίγουρα λιγότερο ασφαλές ΚΤΕΛ, πράγμα που σήμαινε ότι οι γονείς μας είχαν χουβαρνταλίκια", γράφει η Σία Κοσιώνη συμπληρώνοντας ότι η χαρά ήταν μεγάλη γιατί "τρένο τους", τους γύριζε στις οικογένειές τους, στη θαλπωρή των σπιτιών τους, στο φαγητό της μαμάς τους, αλλά ήταν ακόμη πιο χαρούμενοι, όταν τούς πηγαινε στις σχολές τους, όταν τους ταξίδευε προς το μέλλον τους, όταν τούς έβαζε στις ράγες της ζωής τους με την οποία ακόμη δεν είχαν συστηθεί.

"Σκεφτείτε δε, τι ειρωνία, ότι πάντα ανυπομονούσαμε να φτάσουμε στα Τέμπη για να χαζέψουμε το πιο όμορφο κομμάτι της διαδρομής", συνέχισε.

"Το 'τρένο μας' συμβόλιζε το πρώτο μας πέταγμα προς την ελευθερία. Κατά κάποιο τρόπο, όντως 'πηγαίναμε και όπου βγει'... Αλλά 'όπου βγει' αφότου φτάναμε στη Θεσσαλονίκη". "Πονάμε και θρηνούμε σήμερα", γράφει η Σία Κοσιώνη. "Για όλα αυτά τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν ποτέ να μάθουν πού θα τους βγάλει 'το δικό τους τρένο'. Από όλους εμάς τους συνταξιδιώτες σας σε άλλο χρόνο, σε άλλη εποχή, καλό ταξίδι παιδιά..."

{https://www.facebook.com/photo/?fbid=729978031832692&set=a.567655698064927}

Τελευταία τροποποίηση στις 01.03.2023 - 18:38