Τι σχέση έχουν αυτά τα οπίσθια με την Αμφίπολη;

02.09.2014
Το φετινό καλοκαίρι δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρις ότου φτάσαμε στον Αύγουστο και δυο δραματικά συμβάντα ανέβασαν το θερμόμετρο σε κόκκινα επίπεδα. Το ένα ήταν οι σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Αμφίπολης, το άλλο ήταν ο καταιγισμός φωτογραφιών από τις διακοπές της Ζέτας Θεοδωροπούλου κατά κύριο λόγο στη Μύκονο. Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για δυο άσχετα μεταξύ τους θέματα, αλλά αν τα εξετάσει κάποιος με πιο διεισδυτική ματιά θα διαπιστώσει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς αλληλοσυμπληρωμένα γεγονότα. Από τη μία το ενδιαφέρον μονοπωλούσε ένας μνημειώδης τάφος, το αιώνιο σύμβολο του θανάτου, από την άλλη μια ξαπλώστρα με πλούσια οπίσθια, το αιώνιο σύμβολο της ωραίας και ανέμελης ζωής. Από τη μια έχουμε, επίσης, σμιλεμένες αγαλμάτινες σφίγγες, από την άλλη εξίσου σμιλεμένη ομορφιά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανακάλυψη στην Αμφίπολη περιλαμβάνει ουσιαστικά ένα λόφο, ενώ η σέξι σελέμπριτι Ζέτα από λόφους άλλο τίποτα! Τέλος, να επισημάνουμε το ζήλο του καθενός από τους πρωταγωνιστές με την ασχολία του, οι αρχαιολόγοι από το ξημέρωμα μέχρι τη δύση του ήλιου πάλευαν κάτω από τον καυτό ήλιο ενώ και η όμορφη Ζέτα χτύπαγε υπερωρίες, καθώς δεν άφηνε την ξαπλώστρα αν δεν έβγαινε .... φεγγάρι.

Το φετινό καλοκαίρι δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρις ότου φτάσαμε στον Αύγουστο και δυο δραματικά συμβάντα ανέβασαν το θερμόμετρο σε κόκκινα επίπεδα.

Το ένα ήταν οι σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Αμφίπολης, το άλλο ήταν ο καταιγισμός φωτογραφιών από τις διακοπές της Ζέτας Θεοδωροπούλου κατά κύριο λόγο στη Μύκονο.
Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για δυο άσχετα μεταξύ τους θέματα, αλλά αν τα εξετάσει κάποιος με πιο διεισδυτική ματιά θα διαπιστώσει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς αλληλοσυμπληρωμένα γεγονότα. Από τη μία το ενδιαφέρον μονοπωλούσε ένας μνημειώδης τάφος, το αιώνιο σύμβολο του θανάτου, από την άλλη μια ξαπλώστρα με πλούσια οπίσθια, το αιώνιο σύμβολο της ωραίας και ανέμελης ζωής. Από τη μια έχουμε, επίσης, σμιλεμένες αγαλμάτινες σφίγγες, από την άλλη εξίσου σμιλεμένη ομορφιά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανακάλυψη στην Αμφίπολη περιλαμβάνει ουσιαστικά ένα λόφο, ενώ η σέξι σελέμπριτι Ζέτα από λόφους άλλο τίποτα!

Τέλος, να επισημάνουμε το ζήλο του καθενός από τους πρωταγωνιστές με την ασχολία του, οι αρχαιολόγοι από το ξημέρωμα μέχρι τη δύση του ήλιου πάλευαν κάτω από τον καυτό ήλιο ενώ και η όμορφη Ζέτα χτύπαγε υπερωρίες, καθώς δεν άφηνε την ξαπλώστρα αν δεν έβγαινε .... φεγγάρι.