Θύματα των fans τους

20.12.2010
Φωτογραφίες, κραυγές, τεράστια πανό στις συναυλίες τους και στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζονται. Αυτή είναι η καλή πλευρά των fan clubs που ακολουθούν τα λαμπερά αστέρια της σοουμπίζ. Υπάρχει όμως και η άλλη, η σκοτεινή...

Από τον Αλέξη Μίχα

Φωτογραφίες, κραυγές, τεράστια πανό στις συναυλίες τους και στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζονται. Αυτή είναι η καλή πλευρά των fan clubs που ακολουθούν τα λαμπερά αστέρια της σοουμπίζ. Υπάρχει όμως και η άλλη, η σκοτεινή... Καταδιώξεις μέσα στη νύχτα, βουβές κλήσεις, ακόμα και απειλητικά τηλεφωνήματα! Άλλωστε, όπως λένε και στους λόφους του Χόλιγουντ, όταν ένας σταρ χάνει και τον τελευταίο του stalker (φανατικό και μανιώδη θαυμαστή), τότε η καριέρα του έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα!

«Θα το μετανιώσεις!»
Έναν πραγματικό εφιάλτη αντιμετώπισε πριν από λίγους μήνες ο Γιάννης Πλούταρχος. Στην καλοκαιρινή περιοδεία που έκανε ο τραγουδιστής ανά την Ελλάδα τον πολιορκούσε στενά μια νεαρή κοπέλα. Πληροφορίες λένε πως το κορίτσι αυτό προέρχεται από μεγάλη εμπορική οικογένεια των βορείων προαστίων, η οποία κατά το παρελθόν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η κοπέλα τον ακολούθησε μέχρι την Κύπρο και στη συνέχεια τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή. Ο Γιάννης Πλούταρχος πήρε ένα μήνυμα στο προσωπικό του κινητό από άγνωστο αποστολέα που έγραφε: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η σκιά σου. Σ’ αγαπώ πιο πολύ και από τη ζωή μου και θα κάνω τα πάντα για να σε έχω. Σκέψου το σοβαρά, γιατί έχω ήδη βρει τον τρόπο που, θες δεν θες, θα σε φέρει κοντά μου. Έχουμε κοινές φωτογραφίες, με έχουν δει χιλιάδες μάτια όπου κι αν έχεις εμφανιστεί. Γεννήθηκα για να ζήσω μαζί σου. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, γιατί θα το μετανιώσεις. Δεν σε απειλώ, σ’ αγαπάω. Τη στιγμή που θα γίνουμε ζευγάρι θα το καταλάβεις. Και αυτό θα γίνει σύντομα...». Ο τραγουδιστής δεν έδωσε συνέχεια, αλλά ανησύχησε πολύ τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Μαρία, αν και αρχικά της είχε αποκρύψει το γεγονός, καθώς ήταν έγκυος στο πέμπτο παιδί τους!

Έκανε ασφαλιστικά μέτρα
Λίγο πριν βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα λόγω του διαζυγίου της με τον Παναγιώτη Βασιλειάδη, η Έλλη Κοκκίνου είχε αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια. Πρωταγωνιστές η ίδια και ένας θαυμαστής της από την Κατερίνη! Και μη φανταστείτε κάποιος νεαρός σε ηλικία, αλλά ένας κύριος 55 ετών. Στην αρχή ο συγκεκριμένος θαυμαστής την ακολουθούσε σε όλες τις επαγγελματικές της δραστηριότες, φροντίζοντας πάντα να περάσει μαζί της λίγα λεπτά στο καμαρίνι της. Κάθε φορά ο 55άχρονος άντρας έκανε και ένα δώρο στην Έλλη, χωρίς εκείνη να μπορέσει να το αρνηθεί, πάντα λόγω ευγένειας. Τα πράγματα σύντομα πήραν άσχημη τροπή: ο 55άχρονος άρχισε να την καλεί στο κινητό της τηλέφωνο, ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας, ενώ επικοινωνούσε και με πρόσωπα του συγγενικού της περιβάλλοντος. Έτσι, η γνωστή τραγουδίστρια αναγκάστηκε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, ώστε να μην πλησιάζει την ίδια και συγγενικά της πρόσωπα, και τα οποία κέρδισε στη συνέχεια στα δικαστήρια.

Της έκλεψε φωτογραφίες
Καλοκαιρινό έκανε το σπίτι της δημοφιλούς Ελληνίδας τραγουδίστριας Άννας Βίσση ένας φανατικός θαυμαστής της. Η Άννα έπαθε σοκ όταν επέστρεψε στο σπίτι και το βρήκε άνω κάτω. Μεγαλύτερη ήταν όμως η έκπληξη όταν διαπίστωσε πως δεν έλειπαν χρήματα, τιμαλφή και έργα τέχνης, παρά μόνο κάποιες φωτογραφίες της και πολύ προσωπικά της αντικείμενα. Ο ληστής-fan είχε αφήσει μάλιστα και σημείωμα: «Σε λατρεύω, είσαι η θεά μου, θέλω να με συγχωρέσεις γι’ αυτό που έκανα. Το μόνο που ήθελα ήταν να σε νιώθω κοντά μου».

«Εάν δεν σε έχω εγώ,
Πριν από 3 χρόνια ο νεαρός τραγουδιστής Στέλιος Μάξιμος είχε χάσει τον ύπνο του από μια ερωτοχτυπημένη θαυμάστριά του, που έκανε απίστευτα πράγματα για να τον πείσει να γίνουν ζευγάρι. Και αφού δεν τα κατάφερε, έφτασε στο σημείο να τον απειλήσει πως δεν θα τον έχει καμία! Η 30χρονη τότε κοπέλα βομβάρδιζε αρχικά τον τραγουδιστή με δεκάδες ερωτικές επιστολές. Κάποια στιγμή κι ενώ τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο «Άνοδος», απείλησε να του κάνει το καμαρίνι γυαλιά καρφιά αν δεν της έδινε ένα φιλί. Ο τραγουδιστής τελικά έδωσε το φιλί, που όμως μετατράπηκε σε εφιάλτη. Aπό τότε έγινε σκιά του, μέχρι που κάποια στιγμή εισέβαλε στο καμαρίνι του ζητώντας του να αποδεχτεί επιτέλους τον έρωτά της. Όταν εκείνος αρνήθηκε, αυτή άρχισε να φωνάζει, να εκλιπαρεί, να κλαίει και να απειλεί πως θα φτάσει στα άκρα. Λίγες μέρες μετά στο μαγαζί έφτασε μια κάρτα που έγραφε: «Τα τριαντάφυλλα είναι το χρώμα του έρωτα, αλλά και του αίματος». Φυσικά, αυτό θορύβησε τον Στέλιο Μάξιμο, αλλά αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στο θέμα αλλάζοντας απλώς τον αριθμό του κινητού του.

Απειλητικά μηνύματα
Παρόμοιο θέμα με μηνύματα αντιμετώπισε και η Πέγκυ Ζήνα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες για να το λύσει. Ένας φανατικός θαυμαστής ακολουθούσε για χρόνια την Πέγκυ και συγκεκριμένα από τότε που έκανε το πρώτο της μεγάλο «μπαμ» στα «Αστέρια» της Γλυφάδας. Ο συγκεκριμένος δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να βγάζει κάποιες φωτογραφίες μαζί της στην πίστα. Βέβαια, μερικούς μήνες αργότερα άρχισε να την επισκέπτεται για λίγα λεπτά στο καμαρίνι της. Τα παρατράγουδα δεν άργησαν να έρθουν... Ο θαυμαστής ακολουθούσε την Πέγκυ και τον Γιώργο Λύρα και εκτός των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, μέχρι που βρήκε τα κινητά τους τηλέφωνα και άρχισε να στέλνει απειλητικά μηνύματα. Για κάποιους μήνες το ζευγάρι δεν αντέδρασε, όταν όμως είδε πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, κατέφυγε στην αστυνομία, που συνέτισε το φανατικό θαυμαστή της τραγουδίστριας χωρίς η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια.

Tην έστησε κάτω από το σπίτι της
Η «Νumber 1» Έλενα Παπαρίζου είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν με ένα φανατικό θαυμαστή της. Βέβαια, το πρόβλημα δεν το είχε τόσο η ίδια όσο κυρίως ο αρραβωνιαστικός της, Τόνι Μαυρίδης. Ο θερμόαιμος νεαρός fan της είχε βρει τα κινητά τηλέφωνα της ίδιας αλλά και του Τόνι και τη στιγμή που έκανε ερωτική εξομολόγηση μέσω sms στην Έλενα, την ίδια ώρα απειλούσε με άλλα μηνύματα τον Τόνι στο κινητό του. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όταν ο νεαρός άρχισε να τη «στήνει» έξω από το σπίτι του ζευγαριού στα νότια προάστια. Τότε το λαμπερό ζευγάρι ειδοποίησε την αστυνομία και, ευτυχώς, ο νεαρός σταμάτησε να τους ενοχλεί.

Αναπάντητες κλήσεις παντού...
Ευτυχώς, η Χριστίνα Παππά δεν είχε την ατυχία να έρθει σε επαφή με το θαυμαστή της, αλλά μόνο μέσω τηλεφώνου. Άγνωστος είχε βρει το κινητό της τηλέφωνο και τη «βομβάρδιζε» με συνεχείς κλήσεις. Όταν εκείνη σταμάτησε πια να απαντάει, τότε ξεκίνησαν τα sms! Πότε ερωτικού περιεχομένου και πότε απειλητικά. Αν και η γοητευτική ηθοποιός σκέφτηκε να ζητήσει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για τον αριθμό της, τελικά αποφάσισε να αλλάξει νούμερο.

Πήδηξε από τη μάντρα του σπιτιού της
Όχι μία, αλλά δύο φορές έχει πέσει θύμα φανατικών θαυμαστών της η οικοδέσποινα της «Πρωινής Μελέτης», Ελεονώρα Μελέτη. Η πρώτη ήταν όταν παρουσίαζε τον «Πρωινό καφέ». Μάλιστα, ο θαυμαστής της τότε είχε τόσο θράσος, που πήδηξε από τη μάντρα του σπιτιού της στη Σαρωνίδα και στη συνέχεια εισέβαλε στον κήπο! Το δεύτερο περιστατικό συνέβη πρόσφατα, όταν η Ελεονώρα είχε ήδη πάρει μετεγγραφή στο Star. Ένας άγνωστος εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις του καναλιού και λέγοντας στην ασφάλεια πως είναι προσωπικός φίλος της παρουσιάστριας, απαίτησε να τη δει. Αφού περίμενε για ώρες, η Ελεονώρα δέχτηκε τελικά να μιλήσει μαζί του. Η συζήτηση κάποια στιγμή άρχισε να ξεφεύγει και αφού εκείνη είχε βεβαιωθεί πως δεν τον είχε ξαναδεί στη ζωή της, του ζήτησε ευγενικά να αποχωρήσει. Ευτυχώς, εκείνος το έκανε, αλλά επέστρεψε λίγη ώρα μετά! Και τότε η ασφάλεια εισόδου του Star αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.