Στην εντατική έπειτα από τροχαίο

17.12.2010
«Ο Μανώλης είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, είναι παλικάρι και όπως το πάλεψε στην πρώτη εγχείρηση, στην καρδιά, θα το παλέψει και στη δεύτερη, στη σπονδυλική στήλη, που είναι και η πιο σοβαρή». Αυτά μας είπε άνθρωπος από το περιβάλλον του Κρητικού λυράρη, ο οποίος δίνει πολύ δύσκολη μάχη για την υγεία του στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο καλλιτέχνης διεκομίστηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Κυριακής και η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή. Ήταν λίγο μετά το τέλος της εμφάνισής του στο κέντρο «Γαλάζιο», όταν ξεκινούσε για το σπίτι του. Ενώ βρισκόταν στην εθνική οδό, ένιωσε μια μικρή αδιαθεσία, οπότε σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Λίγα λεπτά αργότερα ένα όχημα που ερχόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω του... Η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή και σαν να μην έφτανε αυτό ο διερχόμενος και ασυνείδητος οδηγός τον εγκατέλειψε αβοήθητο κι έφυγε.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν στο πλευρό του ήταν ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Γαλάζιο», που έτυχε εκείνη την ώρα να περνάει από το σημείο όπου είχε γίνει το τροχαίο. Αμέσως ακολούθησε το συνεργάτη του στο νοσοκομείο. Η γυναίκα του Μανώλη Κονταρού, Αθηνά, ειδοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα. Με την πρώτη πρωινή πτήση έφτασε στην Αθήνα, χωρίς να πει τίποτα στα τέσσερα παιδιά της, τον Γιάννη, την Άννα, τον Ιάκωβο και τη μικρή Ελένη.

Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε με πολλαπλά κατάγματα στον «Ευαγγελισμό». Αρχικά υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς, που πήγε μια χαρά, ενώ τη Δευτέρα -ανήμερα του αγίου Ευστρατίου- υποβλήθηκε στη δεύτερη και σημαντικότερη επέμβαση, στη σπονδυλική στήλη. Το τάμα των δικών του ανθρώπων στον άγιο με την ευχή να πάνε όλα καλά ήταν αυτονόητο. Μάλιστα, ο χειρουργός, που είναι αυτός που είχε αναλάβει και τον Κώστα Μακεδόνα μετά την πτώση του ελικοπτέρου, δήλωσε πως υπάρχουν πολλές ελπίδες, καθώς κάποιες φήμες υποστήριζαν πως ο Κρητικός λυράρης δύσκολα θα ξαναπερπατήσει. Τα πρώτα πάντως ενθαρρυντικά νέα ήρθαν τη Δευτέρα το πρωί, με τον Μανώλη Κονταρό να αρχίζει να αισθάνεται τα πόδια του, αν και μουδιασμένα. Ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι και η γυναίκα του, που δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει: «Ο Μανώλης μου είναι παλικάρι».

Έξω από την εντατική βρίσκονται διαρκώς ο κουμπάρος του, εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι συνδέονται με μακρόχρονη φιλία με το λυράρη.

Και όχι μόνο.... Δεκάδες συντοπίτες του Μανώλη Κονταρού από τις Βρύσες Χανίων, τη γενέτειρά του, αλλά και απ’ όλη την Κρήτη από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν το τροχαίο φρόντισαν να μεταβούν στον «Ευαγγελισμό». Έξω από την εντατική του νοσοκομείου υπάρχουν δεκάδες ανθοδέσμες και μάλιστα σε πολλές από αυτές υπάρχουν κάρτες με ιδιόχειρες μαντινάδες...

«Μανώλη, θα πω περαστικά με μία μαντινάδα, σύντομα να ’σαι εδώ ξανά σε τούτη την ομάδα. Σύντομη η ανάρρωση να είναι, συντοπίτη, και τον επόμενο καφέ να πιούμε εις την Κρήτη».

Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά.