Βίκυ Καγιά: "Πληγώθηκα & προδόθηκα"

19.11.2010
Ένα από τα πρόσωπα του φετινού τηλεοπτικού χειμώνα! Ο Τύπος και οι εκπομπές λατρεύουν να ασχολούνται μαζί της... κι εκείνη; Ό,τι κι αν ακούσει, ό,τι κι αν διαβάσει, δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία της και το χαμόγελό της! Γι' αυτό άλλωστε θεωρείται από τα καλά παιδιά της τηλεόρασης και του μόντελινγκ.

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Η δεύτερη χρονιά του «Next Top Model» είναι προίκα για να συνεχίσεις πιο εύκολα την τηλεοπτική σου πορεία ή πιο δύσκολα;

«Σίγουρα η περσινή χρονιά είναι η... προίκα μας και σίγουρα μας βοηθάει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός πως ο κόσμος μάς έχει γνωρίσει, μας ξέρει και ξέρει τι να περιμένει από εμάς και από την εκπομπή».

Από την άλλη μεριά, τη μεριά του ανταγωνισμού;

«Σε αυτό δεν χωράει συζήτηση, είναι μια χρονιά απίστευτου ανταγωνισμού. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με το γεγονός πως ο ανταγωνισμός είναι φέτος μεγαλύτερος, πιο σκληρός και πιο έντονος;».

Επομένως, φέτος θέλει και περισσότερη δουλειά...

«Γι' αυτό και ο ανταγωνισμός, εν μέρει, μπορεί να σου βγει και σε καλό. Σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς νέα πράγματα, να γίνεις πιο δημιουργικός και σίγουρα, φυσικά, και να ταλαιπωρηθείς πολύ περισσότερο. Αυτά πάνε... πακέτο (Γέλια.)».

Το «Next Top Model» ήταν πέρυσι Δευτέρα βράδυ, όπως και φέτος. Φέτος όμως έμελλε η Δευτέρα να εξελιχθεί ως η μέρα του πιο έντονου ανταγωνισμού.

«Χίλια δίκια έχεις, αλλά, όπως βλέπεις, δεν το βάζουμε κάτω... Δεν εγκαταλείπουμε τα όπλα, δίνουμε τη μάχη μας και όποιος αντέξει (Γέλια.)».

Αυτός ο τρελός ανταγωνισμός της φετινής σεζόν, αυτό το απίστευτο ντέρμπι για την τηλεθέαση σε αγχώνει;

«Είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά τα πράγματα και να μην αγχώνεσαι; Φυσικά και υπάρχει άγχος... Όμως, δεν υπάρχει το άγχος για το αν θα βγεις πρώτος, γιατί είσαι δεύτερος ή για το τι νούμερα κάνεις κάθε εβδομάδα. Προσωπικά έχω άγχος σε όλες μου τις δουλειές, γιατί θέλω να βγαίνει στον αέρα ένα τέλειο αποτέλεσμα. Γιατί θέλω να βλέπει ο κόσμος ό,τι καλύτερο έχουμε ετοιμάσει για εκείνον. Αυτό είναι το άγχος μου».

Εννοείται πως οι πάντες σε ρωτάνε για το «Νησί» και για τη μετωπική σύγκρουση που έχετε κάθε Δευτέρα.

«Τι να σου πω για το "Νησί" ό,τι και να πούμε φαντάζει λίγο. Όσον αφορά τώρα το ότι παίζουμε απέναντι, πιστεύω πως το κανάλι κάτι περισσότερο θα ξέρει από μας που επιμένει να παίζουμε κάθε Δευτέρα και να το αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορεί, κάτι συγκεκριμένο θα περιμένουν από αυτή την κίνησή τους. Όμως, ξέρεις κάτι; Γίνεται να κάνεις και τηλεόραση εκ του ασφαλούς; Πάντα κάτι θα υπάρχει στα υπόλοιπα κανάλια, που πότε θα σε δυσκολεύει πολύ και πότε λίγο».

Μπορεί αν προβαλλόταν μια άλλη μέρα να είχε καλύτερη τηλεοπτική τύχη και να χτυπούσε πιο δυνατά νούμερα τηλεθέασης;

«Όλα είναι σχετικά. Τι να σου απαντήσω; Μπορεί να είχε καλύτερη πορεία, μπορεί και όχι. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξέρει προκαταβολικά!».

Αλήθεια, είσαι ικανοποιημένη από την πορεία που σημειώνετε απέναντι από το «Νησί»; Πιστεύεις πως το «Next» καταφέρνει να στέκεται στα πόδια του;

«Ναι, απέναντι από τη σειρά-φαινόμενο δεν τα πάμε καθόλου άσχημα. Άλλωστε, από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 10, που ξεκινάει το "Νησί", το "Next Top Model" έχει απίστευτη δυναμική».

Ζούμε την... εκδίκηση των ριάλιτι. Σε ενοχλεί που κι εσύ βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο πρόγραμμα;

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή τι ακριβώς είναι το "Next Top Model". Είχα δει σχεδόν όλα τα επεισόδια του εξωτερικού. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είχα πλήρως την εικόνα για το τι ακριβώς μιλούσαμε και, αν με ενοχλούσε, πολύ απλά δεν θα το παρουσίαζα. Δεν με έβαλε κανείς να το κάνω με το ζόρι. Όσο για τα ριάλιτι; Είναι μια τηλεοπτική μόδα κι αυτή που, όπως και τόσες άλλες, κάποια στιγμή θα περάσει. Είχαμε την εποχή των σόου, την εποχή των τηλεπαιχνιδιών, τώρα έχουμε την εποχή των ριάλιτι. Και πιστεύω πως ριάλιτι με ριάλιτι έχει διαφορά. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Υπάρχουν, λοιπόν, και τα ριάλιτι εγκλεισμού και τα ριάλιτι των hard core καταστάσεων. Σε αυτά γυρίζω κανάλι, πώς να το πω;».

Σε αυτόν το χώρο μετά τα τόσα χρόνια πορείας που έχεις κάνει έχουν υπάρξει άνθρωποι που να σε έχουν πληγώσει, που να σε έχουν προδώσει;

«Εννοείται... Και πληγώθηκα και προδόθηκα. Το χειρότερο δε διάστημα για μένα ήταν όταν παρουσίαζα τον "Πρωινό καφέ"! Είχα φτάσει στο σημείο να μην ξέρω από πού να κρατηθώ και τι πρέπει πια να πω και να κάνω. Είχα μαραζώσει... Έλεγα, θυμάμαι, "Τα ακούω όλα, απαντάω σε όλα, τα λαμβάνω υπόψη μου όλα, τι άλλο να κάνω για να γίνω καλύτερη;"».

...Και; Έγινες δύσπιστη με τις φιλίες και τις ανθρώπινες σχέσεις;

«Όχι. Πιστεύω στους ανθρώπους και στις σχέσεις κι ας πληγωθώ. Έτσι μόνο μπορώ να είμαι ευτυχισμένη. Εντάξει, κρατάω πια μια δικλείδα ασφαλείας και δεν δίνομαι 100%, αλλά εξακολουθώ να έχω την ανάγκη να πιστεύω στις ανθρώπινες σχέσεις».

Όσοι σε ξέρουν λένε ότι είσαι καλό παιδί. Τα καλά παιδιά δεν τα... πατάνε κάτω; Δεν τα εκμεταλλεύονται;

«Η αλήθεια είναι πως "ναι", γιατί σε περνάνε μάλλον για χαζό. Οι θετικές διαθέσεις του πρόθυμου ανθρώπου από ένα σημείο και μετά παρεξηγούνται. Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι που πιστεύουν πως μπορούν να τον πιάσουν κορόιδο».

Τι χρειάζεται για να κάνει κανείς καριέρα στην τηλεόραση;

«Χρειάζεται ό,τι ακριβώς και στο μόντελινγκ, σύνεση, επαγγελματισμό, πείσμα, συν εκατό χιλιάδες φορές πιο γερό στομάχι. Και να έχεις μάτια μέχρι και στην πλάτη σου!».

Έχω την εντύπωση πως φέτος έχει γίνει ακόμα πιο ριάλιτι το «Next». Κάνω λάθος;

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το ότι έχουμε προσπαθήσει φέτος να κάνουμε πιο ριάλιτι το "Next". Δεν υπάρχει λόγος για να έχουμε κινηθεί με αυτή τη λογική. Άλλωστε, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τηλεοπτικό χαρακτήρα.

Τι να πω; Ίσως να σου έχει διαμορφωθεί αυτή η εντύπωση, επειδή φέτος έχουμε προσπαθήσει να καταπιαστούμε με το πιο δύσκολο κομμάτι της μόδας, που αυτό βγάζει ριάλιτι από μόνο του, αν κάτσεις να το δεις και σε πραγματικές συνθήκες».

Αν ξεκινούσες τώρα, θα πήγαινες στο «Next Top Model»;

«Φυσικά, γιατί να μην πήγαινα; Αν ξεκινούσα μόδα τώρα, που ο χώρος έχει πάρει μια απίστευτα φθίνουσα πορεία και έχουν κλείσει τα μισά περιοδικά, που κανείς δεν καλοπληρώνει κανέναν, και μέσα από αυτό το πρόγραμμα με περίμενε ένα χρυσό συμβόλαιο και καριέρα στο εξωτερικό, χαζή θα ήμουν να μην πήγαινα;».