Τζέιμς Μέι: "Οι άντρες είναι άχρηστοι"

02.11.2010
Ο ένας από τους τρεις παρουσιαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Top Gear" που προβάλλεται και στην Ελλάδα τα έβαλε με τους άντρες της νέας γενιάς "στολίζοντάς" τους με όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.


Ο ένας από τους τρεις παρουσιαστές της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Top Gear" που προβάλλεται και στην Ελλάδα τα έβαλε με τους άντρες της νέας γενιάς "στολίζοντάς" τους με όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.

Μιλώντας στους Radio Times, ο Τζέιμς Μέι (James May) επιτέθηκε στους νέους άντρες χαρακτηρίζοντάς τους ως "άχρηστους" και "ηλίθιους" που δεν ξέρουν να σιδερώσουν ένα πουκάμισο ή να τοποθετήσουν ένα ράφι.

Ο 47χρονος παρουσιαστής θεωρεί ότι ακόμη και στη δική του εκπομπή -που κατά γενική ομολογία είναι φουλ στην τεστοστερόνη- ο ίδιος και οι συνάδελφοί του μετατράπηκαν σε "ήρωες σαπουνόπερας" ενώ προβλέπει ότι αν οι άντρες δεν επιστρέψουν στους πιο... αρρενωπούς ρόλους τους, οι γυναίκες δεν θα τους έχουν ανάγκη παρά μόνο ως δωρητές σπέρματος.

Ο Μέι, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια συζεί με την κριτικό χορού Σάρα Φράτερ (Sarah Frater) πιστεύει ότι οι γυναίκες έχουν βαρεθεί τους άντρες που είναι άχρηστοι. "Διαβάζω παντού για το πόσο καλύτερες είναι πια οι γυναίκες στο σχολείο, στην οδήγηση.. ακόμη και στο παρκάρισμα. Και εμείς συνεχίζουμε να χασκογελάμε με αυτό και να λέμε απλά 'Χα Χα Χα, αλλά εμείς είμαστε οι άντρες'. Ναι, αλλά όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, σε λίγο οι άντρες θα χρειαζόμαστε μόνο για να διατηρούμε το σπέρμα στη σωστή θερμοκρασία (!) χωρίς να έχουμε καμία άλλη λειτουργία", εξήγησε.

Γενικότερα πάντως, ο "Captain Slow" ("Κάπτεν Αργός") -όπως είναι το παρατσούκλι του Μέι στο "Top Gear" λόγω του τρόπου με τον οποίο οδηγεί καθώς και της τάσης του να χάνεται διαρκώς- φαίνεται αποφασισμένος να ηγηθεί ενός αγώνα μέσω του οποίου το "είδος" του θα διεκδικήσει δυναμικά τις χαμένες ικανότητές του.

Και όλα αυτά θα τα κάνει μέσα από τη νέα εκπομπή του "Man Lab" που θα προβάλλεται επίσης από την τηλεόραση του BBC2, η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει τους άντρες του σήμερα να αποκτήσουν τις ζωτικής σημασίας ικανότητες που οι πρόγονοί τους θεωρούσαν δεδομένες αλλά εκείνοι έχασαν κάπου στον δρόμο...

"Με ανησυχεί ιδιαίτερα η αδυναμία των νέων Βρετανών να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε απλές καθημερινές ανάγκες, όπως να βιδώσουν μια βίδα, να σιδερώσουν ένα πουκάμισο ή να στερεώσουν ένα ράφι", τόνισε ο Μέι, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στην εκπομπή που τον έκανε διάσημο υποστηρίζοντας ότι πια έχει χάσει τον αρχικό της χαρακτήρα, εστιάζοντας περισσότερο στον ίδιο και τους άλλους δύο παρουσιαστές της, τον Τζέρεμι Κλάρκσον (Jeremy Clarkson) και τον Ρίτσαρντ Χάμοντ (Richard Hammond). "Στην ουσία έγινε μια σαπουνόπερα και εμείς παίζουμε τους ρόλους μας", είπε καυστικά.

"Όταν πρωτοξεκίνησε, το 'Τοp Gear' ήταν μια εκπομπή για αυτοκίνητα και προσωπικά ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για την τεχνολογία, την κοινωνιολογία αλά και την αισθητική τους, τα σχέδια, τα χρώματα... Τώρα όμως όλα έχουν αλλάξει και χάσαμε τον δρόμο μας" συμπληρώνει ο Μέι και αναμένεται να φανεί αν υπάρχει πολύς κόσμος που συμμερίζεται τις απόψεις του.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα