Κοριτσάκι το πέμπτο του Λανς Άρμστρονγκ

19.10.2010
Το δεύτερο παιδάκι τους κρατούν από χθες ο 39χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας και η σύντροφός του Άνα Χάνσεν (Anna Hansen).

Το δεύτερο παιδάκι τους κρατούν από χθες ο 39χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας και η σύντροφός του Άνα Χάνσεν (Anna Hansen).

Η μικρή Ολίβια Μαρί (Olivia Marie) ήρθε να κάνει συντροφιά στον 16 μηνών Μάξουελ Έντουαρντ (Maxwell Edward) και είναι το πέμπτο παιδί του Λανς Άρμστρονκγ (Lance Armstrong), ο οποίος έχει άκομη τρία με την πρώην γυναίκα του Κριστίν (Kristin): τον 11χρονο Λουκ (Luke) και τις 8χρονες δίδυμες Ίζαμπελ (Isabelle) και Γκρέις (Grace).

Ο περήφανος μπαμπάς ανακοίνωσε τη νέα άφιξη μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, όπου ενημέρωσε τους φίλους του για την καλή υγεία μητέρας και κόρης, τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξαν.

Στην σελίδα του στο Twitter, πάλι, ο Άρμστρονγκ δημοσίευσε μια φωτογραφία της νεογέννητης μικρούλας με τη λεζάντα: "Γεια σας. Είμαι η Ολίβια Μαρί Άρμστρονγκ. Γνωστή και ως 'Τσίνκο' ('πέμπτη')".

Ο Λανς και η Άνα γνωρίστηκαν μέσω της κοινής τους φιλανθρωπικής τους δράσης για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και άρχισαν να βγαίνουν μαζί τον Ιούλιο του 2008.

Τον Οκτώβριο του 1996 ο διάσημος ποδηλάτης διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων, ο οποίος αργότερα έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. Αφού υπεβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις στους όρχεις και τον εγκέφαλο ακολούθησε μακροχρόνια θεραπεία με χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί του έδιναν λιγότερο από 50 τοις εκατό ελπίδες να επιζήσει. Εκείνος όμως ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει νικητής στη σέλα του ποδηλάτου... Και το κατάφερε!
Μετά την ανάρρωση του πήγε στην Γαλλία διεκδικώντας την πρωτιά, και το πέτυχε για επτά συναπτά έτη από το 1999 έως το 2005.

Εκτός όμως από τις αθλητικές του επιτυχίες, οι γεννήσεις των παιδιών του μετά τη θεραπεία, είναι αυτές που γεμίζουν με τεράστια αισιοδοξία γιατρούς και ασθενείς για το αύριο όσων θεραπεύουν τον καρκίνο των όρχεων.

Για να υποστηρίξει τους καρκινοπαθείς ο Άρμστρονγκ έχει δημιουργήσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό και συνεργάστηκε με γνωστή αθλητική εταιρεία -ειδικά το βραχιόλι με το όνομα τους έγινε ανάρπαστο- για να μαζέψουν χρήματα για τον αγώνα εναντίον του καρκίνου.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα