Xclusive Designers Week

21.11.2007
Μεταξύ μας, έξυπνος τίτλος το Xclusive Designers Week, αφού το «xclusive» ετυμολογικά δεν υπόσχεται και πολλά, αλλά κάνει grande Βέβαια, πίσω από τη διοργάνωση κρύβονται αξιόλογοι διοργανωτές και αρκετές διαπιστεύσεις, που η Εβδομάδα Μόδας δεν νομίζω να δει ποτέ.

Μεταξύ μας, έξυπνος τίτλος το Xclusive Designers Week, αφού το «xclusive» ετυμολογικά δεν υπόσχεται και πολλά, αλλά κάνει grande Βέβαια, πίσω από τη διοργάνωση κρύβονται αξιόλογοι διοργανωτές και αρκετές διαπιστεύσεις, που η Εβδομάδα Μόδας δεν νομίζω να δει ποτέ. Να σημειώσουμε ότι την τελευταία μέρα στο gala που παρατέθηκε όλοι οι σχεδιαστές πρόσφεραν μία από τις παλαιότερες δημιουργίες τους για τους σκοπούς του «Κάνε μια ευχή». Αλλά τι να κάνεις τις περγαμηνές εάν αυτοί που παρουσιάζουν μόδα είναι «οι λοιποί»;

Αυτοί που σίγουρα κέντρισαν τα φλας ήταν οι «εναλλακτικοί σχεδιαστές» Boy George εκ Λονδίνου και η δική μας Έλενα Βορρέα. Ο διάσημος d.j., τραγουδιστής, συνθέτης και πλέον σχεδιαστής παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την urban συλλογή του «Β-Rude». Όπως ήταν λογικό, αρκετοί Έλληνες celebrities έδωσαν το «παρών» για να μη χάσουν το θέαμα (φυσικά και πήγε ο Ψινάκης και Σία). Ο Boy George ως αληθινός performer φρόντισε να κάνει τη διαφορά. Πριν ξεκινήσει η πασαρέλα ξεσήκωσε τους καλεσμένους από το backstage τραγουδώντας το «Summertime» και προετοιμάζοντάς τους για το εντυπωσιακό show (αν εξαιρέσουμε τα πλην δύο τραγικά μοντέλα).

Την επόμενη ημέρα τα shows έκλεισε η Έλενα Βορρέα. Και φέτος έπρεπε να μπουν extra καρέκλες για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για την ανατρεπτική Ελληνίδα σχεδιάστρια. Αν και η επίδειξη ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί επώνυμοι πελάτες (κυρίως τραγουδιστές που είχαν να πάνε στα κέντρα τους) του οίκου να φύγουν, όσοι είχαν υπομονή θαύμασαν ένα άκρως εντυπωσιακό show της sexy androgyne συλλογής. Απόδειξη της αναγνώρισης της Έλενας από την ελληνική και διεθνή κοινότητα μόδας ήταν τόσο η παρουσία αρκετών σπουδαίων προσωπικοτήτων του χώρου στην παρουσίαση της συλλογής της, όπως και η ανακοίνωση της συμμετοχής της ως special guest στο Fashion Week της Μόσχας τον ερχόμενο Απρίλιο. Clue της βραδιάς η Γιάννα Πολιάκου, η οποία έκλεισε την επίδειξη φορώντας μια ολόσωμη μεταξωτή strech φόρμα κεντημένη με μεγάλα κρύσταλλα swarovski με μια καταπληκτική διάφανη ουρά.