Η τέχνη του ξελογιάσματος

29.10.2007
Όλοι θυμόμαστε την ελληνική ταινία του 50 «Δεσποινίς ετών 39», όπου ένας αδελφός αναζητούσε απεγνωσμένα γαμπρό για την ανύπαντρη αδελφή του. Αν ζούσε όμως στην εποχή μας, η αδελφή του θα αναζητούσε απεγνωσμένα να γίνει δεκτή στην «Βitch Αcademy», που σίγουρα θα της εξασφάλιζε τον καλύτερο γαμπρό!

Όλοι θυμόμαστε την ελληνική ταινία του 50 «Δεσποινίς ετών 39», όπου ένας αδελφός αναζητούσε απεγνωσμένα γαμπρό για την ανύπαντρη αδελφή του. Αν ζούσε όμως στην εποχή μας, η αδελφή του θα αναζητούσε απεγνωσμένα να γίνει δεκτή στην «Βitch Αcademy», που σίγουρα θα της εξασφάλιζε τον καλύτερο γαμπρό!

Δεσποινίς, με σοβαρές οικογενειακές και θρησκευτικές αρχές, αναζητεί σύζυγο μορφωμένο, ευπαρουσίαστο και οικονομικά ευκατάστατο. Προτιμούνται: γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, εφοπλιστές, εισοδηματίες. Τηλέφωνο επικοινωνίας

Κάποτε όχι πολύ παλιά οι αγγελίες για την εξεύρεση γαμπρού ήταν όπως η προαναφερθείσα. Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και μαζί με αυτούς και ο τρόπος που οι γυναίκες αναζητούν την οικογενειακή τους αποκατάσταση κι ενδεχομένως κι ευτυχία. Για να βρει τώρα κάποια γυναίκα έναν καλό, ευπαρουσίαστο και κυρίως με οικονομική επιφάνεια άντρα, δεν χρειάζεται να βάλει αγγελία. Αρκεί μόνο ένα ταξιδάκι ως τη Μόσχα, προκειμένου να παρακολουθήσει μια σειρά μαθημάτων που παραδίδονται στην «Βitch Αcademy»!

Η συγκεκριμένη ακαδημία προσφέρει μαθήματα σε νεαρές γυναίκες που αναζητούν τον ιδανικό άντρα της ζωής τους. Μπορεί, βέβαια, να μη δίνει στο τέλος των μαθημάτων κάποιο δίπλωμα ή πτυχίο, όμως εκείνο που εγγυάται είναι η εξασφαλισμένη επιτυχία!

Το βασικό προσόν που αποκτούν οι «μαθήτριες» της σχολής είναι η «τέχνη του ξελογιάσματος». Πώς, δηλαδή, να μπορούν να μεταμορφώνονται από γατούλες που αποδέχονται το χάδι του άντρα που έχουν «πλευρίσει» σε αγριόγατες ή πώς να μπορούν να κινούνται με χάρη και μπρίο σε διάφορες εκδηλώσεις «πλευρίζοντας» έτσι τους υποψήφιους γαμπρούς.

«Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται τέχνη», είναι το «μότο» της σχολής, που καθημερινά δέχεται δεκάδες αιτήσεις από υποψήφιες μαθήτριες, δίχως όμως να τις κάνει όλες δεκτές. Λογικό, άλλωστε, καθώς εκείνο που επιθυμούν οι εμπνευστές-ιδρυτές της συγκεκριμένης ακαδημίας είναι να υπάρχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας από τις απόφοιτες. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτό, οι μαθήτριες θα πρέπει να έχουν κάποια στάνταρ. Μερικά από αυτά είναι η ηλικία, η εμφάνιση και η δυνατότητα να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη τέχνη που διδάσκεται στη σχολή. Ο χρόνος που απαιτείται για να μπορέσει κάποια από τις μαθήτριες να είναι έτοιμη για να βγει προς αναζήτηση γαμπρού προσδιορίζεται σε περίπου έξι εβδομάδες. Σ αυτό το διάστημα, όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές, τα (αποφασισμένα) κορίτσια θα μπορέσουν να μάθουν σχεδόν τα πάντα για τη ζωή. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 5 ή 10 χρόνια για να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες μέσω της καθημερινότητάς τους και δίχως να είναι σίγουρο ότι τελικά θα μπορέσουν να βρουν και τον ιδανικό άντρα της ζωής τους! Φυσικά, αυτές τις γνώσεις δεν τις αποκτούν αφιλοκερδώς

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε περίπου 175 ευρώ το μάθημα, ποσό πάντως που πληρώνουν δίχως δεύτερη σκέψη οι υποψήφιες, ποντάροντας στην εγγυημένη επιτυχία που υπόσχεται η «Βitch Αcademy» και τα παραρτήματά της! Διότι οι αιτήσεις που καταφτάνουν στη σχολή δεν προέρχονται μόνο από κοπέλες από τη Μόσχα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και από κάποιες γειτονικές χώρες. Έτσι, η ίδρυση παραρτημάτων της ακαδημίας σε δέκα μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, αλλά και στην Ουκρανία κρίθηκε αναγκαία, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε παραρτήματα της συγκεκριμένης σχολής να «ξεφυτρώνουν» και σε πόλεις και άλλων ευρωπαϊκών χωρών! Γιατί όχι και στην Ελλάδα;

Νίκος Ζαμπάρας