Στην πρεμιέρα τους

01.11.2007
Φέτος κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις πλέον συζητημένες σειρές. Τα νέα πρόσωπα της ΤV μας συστήνονται και μας κλείνουν το μάτι υποσχόμενα ότι ήρθαν για να μείνουν!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ιωάννα Πηλιχού
«Ευτυχισμένοι μαζί», Μega
Γεννήθηκε: Το Μάρτιο του 1981.
Χόμπι: Γυμναστική και χορός.

«Η αλήθεια είναι ότι η τηλεόραση σου ανοίγει πόρτες στην καριέρα σου ως ηθοποιός», μας λέει η 26χρονη όμορφη Ιωάννα που κάνει την παρθενική της εμφάνιση φέτος στην TV στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου και της Κατερίνας Λέχου. Αν και περίμενε πολύ πιο άσχημα τα πράγματα στο πλατό, η συμπεριφορά των μεγαλύτερων ηθοποιών την «ξεκλείδωσε» και έσπασε τον πάγο της αρχής. Κι όπως υποστηρίζει, «η συνεργασία από την αρχή είναι άψογη με όλους». Έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Κι αν δεν θα την ακούσεις να μιλάει άπταιστα τις επτά(!) γλώσσες που γνωρίζει, σίγουρα θα τη δεις να χορεύει, αφού έχει παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου και κινησιολογίας. Έχει κατακτήσει μάλιστα και τη δεύτερη θέση στο 10ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αθλητικού Χορού!

Στέλιος Χριστοδουλίδης
«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας», ΑΝΤ1
Γεννήθηκε:
Το 1980.
Χόμπι: Μπάσκετ, ανάγνωση θεατρικών κειμένων, μόντελινγκ.

Είναι λίγο δύσκολο να μην τον προσέξεις λόγω της εμφάνισής του, αλλά και λόγω ύψους, αφού του λείπουν μόνο 4 εκ. για να φτάσει τα 2 μ.! Σίγουρα θα τον έχετε ξεχωρίσει σε φωτογραφήσεις μόδας, αλλά και σε διαφημιστικά σποτ. Μπορεί να είναι ο «όμορφος» της παρέας, αλλά, όπως φαίνεται, τον ίδιο τον ενδιαφέρει περισσότερο η καλλιέργεια του πνεύματός του. Μιλάει τέσσερις γλώσσες(!), έχει τελειώσει την απαιτητική δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη και είναι φοιτητής και στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιας και «μου αρέσουν τα παιδιά και από μικρός έκανα το δάσκαλο», όπως λέει χαρακτηριστικά. Πέρυσι τον είδαμε στην τηλεοπτική «Λούφα και παραλλαγή» και μέχρι στιγμής ως ιδρυτικό μέλος του θεατρικού οργανισμού «Αltra Τerra» ανεβάζει και πρωταγωνιστεί σε παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου και όχι μόνο. «Είναι πολύ σημαντικό να είσαι στο πλευρό σπουδαίων και πολύ μεγάλων κωμικών ηθοποιών, όπως ο Σάκης Μπουλάς και ο Παύλος Χαϊκάλης», μας λέει για τη φετινή συμμετοχή του και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ο επόμενος περιζήτητος ζεν πρεμιέ.

Βασίλης Μπισμπίκης
«Γητευτής», ΑΝΤ1
Γεννήθηκε:
Το 1979.
Χόμπι: Θέατρο και σινεμά.

«Από την αρχή με συγκλόνισε το σενάριο της Υβόννης Μεταξάκη και βέβαια το πολύ καλό και νεανικό καστ της σειράς», λέει ο Βασίλης, που ενσαρκώνει έναν εκπαιδευτή αλόγων στο «Γητευτή», που έχει αγαπηθεί από την πρώτη στιγμή. Πώς βλέπει την ενασχόλησή του με τα άλογα; «Ποτέ δεν είχα έρθει τόσο κοντά με τα άλογα και μπορώ να πω ότι έχει πολύ περιπέτεια το όλο θέμα. Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με την ιππασία, γιατί όχι;». Αυτό που ίσως να μην ξέρετε για τον πολύ ταλαντούχο ηθοποιό είναι ότι έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλά χρόνια θεατρικής εμπειρίας, ενώ τον έχουμε δει και στο πρώτο του κινηματογραφικό βήμα στο πλευρό του Αιμίλιου Χειλάκη στην ταινία «Αιώνιος φοιτητής». To χειμώνα θα τον απολαύσουμε ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο πλευρό της Μπλανς Ντιμπουά (Πέμη Ζούνη) στο θρυλικό θεατρικό «Λεωφορείο ο πόθος».

Βασίλης Μαργέτης
«Ζωή ξανά», Αlpha
Γεννήθηκε: Τον Απρίλιο του 1978.
Χόμπι: Να βλέπει DVD και να διαβάζει βιβλία της επιστήμης που έχει σπουδάσει, της φυσιοθεραπείας.

Ο ήρωας που υποδύεται είναι φτωχός, ζει με τη μητέρα του και είναι μάλλον ένα παρεξηγημένο παιδί που καταφέρνει να μπλέκει πάντα σε μπελάδες! «Το καθημερινό γύρισμα για έναν ηθοποιό είναι σίγουρα μεγάλο σχολείο. Συνεχώς μαθαίνω πράγματα και βλέποντας τον εαυτό μου διορθώνομαι, όσον αφορά τον τρόπο που παίζω και επικοινωνώ το ρόλο μου», μας λέει ο Βασίλης με την πολύ σημαντική θεατρική πορεία που κουβαλάει στις πλάτες του. «Και βέβαια, απ όσα έχω κάνει μου έχουν μείνει Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, αλλά και οι Πέρσες της Λυδίας Κονιόρδου».

Βασίλης Παπαδημητρίου
«Βig Βang», Μega
Γεννήθηκε: Το 1983.
Χόμπι: Σερφάρει στο Internet όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

«Ο ρόλος του Βασίλη ήρθε στη ζωή μου πολύ απρόσμενα και ήταν μια πολύ ωραία σύμπτωση. Ο σκηνοθέτης με είχε δει στην παράσταση California dreaming που έπαιζα στο θέατρο. Του άρεσε ο τρόπος που έπαιζα κι έτσι ήρθε η πρόταση γι αυτόν το ρόλο, που στην αρχή με τρόμαξε», μας λέει ο συμπαθέστατος Βασίλης. Τον ρωτάμε γιατί και μας απαντάει αφοπλιστικά: «Ήταν τόσα τα κοινά στοιχεία που έχει ο ρόλος με μένα, που στην αρχή νόμιζα ότι με είχε παρακολουθήσει ο σεναριογράφος. Ο ρόλος που ενσαρκώνω πέρα από το ίδιο όνομα, έχει πατέρα με το ίδιο όνομα με μένα, ακόμη και ίδιο τρόπο που πίνει τον καφέ του». Και μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία, έχει όμως καταφέρει πολλά συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Προς το παρόν πέρα από τα θεατρικά και τηλεοπτικά σχέδια, όποτε μπορεί, φροντίζει να πηγαίνει βόλτες και να γνωρίζει την Αθήνα, όπου ζει μόνος του εδώ και κάποιους μήνες, όταν κατέβηκε από την όμορφη Θεσσαλονίκη.

Ιωάννα Πολυνείκη
«Ζωή ξανά», Αlpha
Γεννήθηκε: Το Φεβρουάριο του 1982.
Χόμπι: Χορός και παζλ.

Σίγουρα από την πρώτη μέρα προβολής της καθημερινής σειράς του Alpha προσέξαμε την Ιωάννα που ενσαρκώνει τη Μυρτώ, «ένα πλουσιοκόριτσο που δεν διστάζει να κάνει και πολλές αλητείες», λέει η ίδια για την ηρωίδα που υποδύεται. Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το χιούμορ, αλλά και το καρτουνίστικο πρόσωπό της! Και δεν διαλέξαμε τυχαία αυτό το επίθετο, μιας και η ίδια κρύβεται πίσω από τη φωνή πολλών παιδικών ηρώων που βλέπουμε στα μεταγλωττισμένα κινούμενα σχέδια. Τι θέλει από την TV; «Αναγνωρισιμότητα και βέβαια διάρκεια στη δουλειά πάνω απ όλα».

Ορέστης Τζιόβας
«Μου το κρατάς μανιάτικο», Alpha
Γεννήθηκε: Τον Ιανουάριο του 1983.
Χόμπι: Ποδηλασία και τραγούδι.

Η Μάνη, ο τόπος που εξελίσσεται η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών της σειράς, ήταν μάλλον από τις περιοχές που δεν είχε δει από κοντά ο νεαρός Ορέστης. Στο τηλεοπτικό του ξεκίνημα νιώθει ότι έχει δίπλα του πολύ σημαντικούς ηθοποιούς, όπως ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Χάρης Σώζος. «Ούτε που θα μπορούσα να φανταστώ το ξεκίνημά μου ως πρωταγωνιστή στη σειρά. Πάντως, συνέχεια νιώθω ότι μαθαίνω πολλά», μας λέει για τη φετινή εμπειρία του. Πώς είναι στην καθημερινότητα ο τηλεοπτικός Γιάννης; «Αν κατέβεις ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, θα με δεις σίγουρα με ποδήλατο!». Μας αποκαλύπτει μάλιστα ότι στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί και με το τραγούδι.

Σμαράγδα Καλημούκου
«Λατρεμένοι μου γείτονες», Μega
Γεννήθηκε: Το Σεπτέμβριο του 1990.
Χόμπι: Βόλεϊ και χορός.

Στα 16 της έκανε το ντεμπούτο της όχι ως ηθοποιός, αλλά ως χορεύτρια στο talent show «So you think you can dance», στο οποίο και κατέκτησε την έκτη θέση. Μπορεί να είναι μικρή, αλλά ξέρει τι θέλει από τη ζωή της: «Θα ήθελα να φύγω στην Αμερική για σπουδές. Η μαμά μου φοβόταν στην αρχή ότι με την υποκριτική θα παρατούσα το χορό, αλλά αυτό αποκλείεται. Απλώς θα με ενδιέφερε να τα συνδυάσω, παίζοντας σε μιούζικαλ, ας πούμε». Και το βάπτισμα του πυρός στην υποκριτική το πήρε μόλις 12 ετών, όταν έπαιξε στο μιούζικαλ «Μάλα», στο πλευρό της Άννας Βίσση. Στη σειρά υποδύεται τη Λίζα, τη μεγάλη κόρη της πλούσιας οικογένειας, η οποία είναι κακομαθημένη, σνομπ και κοντράρεται με τον Άρη (Δημήτρης Βλάχος), το γιο των νεόπλουτων. Και όλα αυτά πριν τον ερωτευτεί τρελά

Γιώργος Κοψιδάς
«Αmore mio», Αlpha
Γεννήθηκε: Το Φεβρουάριο του 1975.
Χόμπι: Μπάσκετ, γυμναστική και χορός.

Φέτος κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο ως πρωταγωνιστής ενσαρκώνοντας έναν ευαίσθητο, ρομαντικό Θεσσαλονικιό, κολλητό φίλο του Νίκου Ψαρρά. Το πρόσωπό του ίσως να σας θυμίζει βέβαια κάτι, αφού έχει παίξει σε ουκ ολίγα διαφημιστικά σποτάκια. Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του σίγουρα η συμμετοχή του στην καταπληκτική παράσταση «2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου. «Για την παράσταση αυτή είμαι πολύ περήφανος και μόνο που συμμετείχα. Ήταν μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοί μου θα ήθελαν να έχουν κάνει». Και αυτή η παράσταση ήταν αρκετή για να υποσχεθεί στον εαυτό του να ασχοληθεί άμεσα ξανά με το χορό.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος
«Ευτυχισμένοι μαζί», Μega
Γεννήθηκε:
Το 1983.
Χόμπι: Μουσική, τραγούδι, κιθάρα και Internet.

Ανήσυχη καλλιτεχνική φύση ο 24χρονος Πέτρος με τα πράσινα μάτια, αφού πέρα από το πτυχίο της δραματικής σχολής, το δωμάτιό του κοσμεί και το δίπλωμα φωνητικής και κιθάρας από το Ωδείο Τέχνης. Με συμμετοχές σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, όπως το «Grease» και το «Μαγαζάκι του τρόμου», έχει δείξει τη διπλή προτίμησή του σε μουσική και υποκριτική. Φέτος βρίσκεται μαζί με τον Γιάννη Μπέζο. «Σαν δώρο από τον Θεό θα έλεγα ότι μου ήρθε η συγκεκριμένη πρόταση. Ο κ. Μπέζος είναι σχολή από μόνος του και είναι τύχη για κάθε ηθοποιό να συνεργάζεται μαζί του», μας λέει.