Ι. Κουταλίδου - Α. Κομπόσης: "Εμείς οι δυο είμαστε ένα..."!

31.10.2007
Ζευγάρι στη δουλειά, ζευγάρι και στη ζωή είναι η Ιωάννα Κουταλίδου και ο Ανδρέας Κομπόσης. Βρεθήκαμε στο σπίτι τους στη Γλυφάδα και μίλησαν και οι δύο στο ΛΟΙΠΟΝ για τη σχέση τους, τη δουλειά τους αλλά και για τις εμπειρίες τους.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ


Ζευγάρι στη δουλειά, ζευγάρι και στη ζωή είναι η Ιωάννα Κουταλίδου και ο Ανδρέας Κομπόσης. Βρεθήκαμε στο σπίτι τους στη Γλυφάδα και μίλησαν και οι δύο στο ΛΟΙΠΟΝ για τη σχέση τους, τη δουλειά τους αλλά και για τις εμπειρίες τους.

Παρατηρώ ότι έχεις κάνει μια στροφή στην καριέρα σου τόσο στην εμφάνιση όσο και στο ρεπερτόριό σου. Στροφή στην ποιότητα;

Ι.Κ.: «Όχι, δεν θα το έλεγα. Ποιοτικό μπορεί να είναι και κάτι εμπορικό, κατά την άποψή μου. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα είδη. Εξαρτάται από τα τραγούδια που επιλέγει ο κάθε καλλιτέχνης».

Κάποιοι βέβαια σχολίασαν το «Πικρό μαρτίνι» κάπως επικριτικά. Τι απαντάτε σε αυτά τα σχόλια;

Ι.Κ.: «Εγώ νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να είναι έτοιμος να ακούσει και θετικά και αρνητικά σχόλια. Σημασία έχει πάντα όταν το κομμάτι ακούγεται στο ραδιόφωνο η αντίδραση του κόσμου, γιατί αυτός είναι ο μόνος κριτής».

Α.Κ.: «Δεν υπάρχει καλό και κακό είδος μουσικής, μόνο καλή και κακή μουσική. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πρώτα απ όλα βιωματικό».

Είναι εύκολο να κάνεις την ίδια δουλειά με το σύντροφό σου και να είστε όλη μέρα μαζί; Υπάρχει ανταγωνισμός;

Α.Κ.: «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί η Ιωάννα τραγουδάει, ενώ εγώ είμαι δημιουργός. Εντάσεις, βέβαια, υπάρχουν πάντα. Είναι όμως δημιουργικές οι εντάσεις αυτές».

Είστε μαζί ένα χρόνο και μιλάτε ανοιχτά για τη σχέση σας, αντίθετα με άλλους τραγουδιστές, που κρύβουν την προσωπική τους ζωή. Αυτό έχει αντίκτυπο στη δημοτικότητά σας;

Ι.Κ.: «Είτε την προβάλλεις τη σχέση είτε όχι, αν είναι καλά όλα, έχεις ισορροπία. Εξαρτάται και από το χαρακτήρα του καθένα. Δηλαδή, δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος που θα προτιμούσα να κρυφτώ για κάποιο λόγο. Όταν αγαπάς και δουλεύεις μαζί με τον άνθρωπό σου, δεν είναι κακό να το ξέρει ο κόσμος. Θέλω να ποντάρω στα τραγούδια μου και στη φωνή μου και όχι τόσο σε εκείνους που θα έρθουν για να με δουν ως γυναίκα. Σε αυτό με βοηθάει ο Ανδρέας πολύ».

Σε γνωρίσαμε μέσα από ένα ριάλιτι. Οι τραγουδιστές που βγαίνουν από τέτοιες εκπομπές έχουν δεχθεί διάφορες «επιθέσεις» κατά καιρούς. Εσύ;

Ι.Κ.: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που όλα ξεχνιούνται πάρα πολύ εύκολα. Αν μετά από δέκα χρόνια το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις κάνει στη δουλειά σου είναι η συμμετοχή σε ένα παιχνίδι ριάλιτι, τότε θα σε στιγματίζει αυτό. Αν στην πορεία κάνεις κάποια πράγματα πιο σημαντικά από αυτό, τότε θα σε στιγματίζουν αυτά».

Θα ξαναπήγαινες σε ένα ριάλιτι;

Ι.Κ.: «Δεν ξέρω, αυτό θα εξαρτιόταν από πολλά. Εγώ τότε στο Fame Story δεν μπήκα με τη λογική του πάω να πάρω τα λεφτά, πήγα κυρίως για να καταφέρω να βελτιώσω τη δουλειά μου και τις συνθήκες υπό τις οποίες δούλευα εκείνη την εποχή, ξέρεις, εξαντλητικά ωράρια, μεροκάματο, αυτοί ήταν οι στόχοι μου».

Ήταν καλή εμπειρία;

Ι.Κ.: «Για μένα ναι, ήταν. Αν μιλήσεις βέβαια και με άλλα παιδιά που πήγαν, θα σου πουν ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Εγώ αντίθετα πέρασα πάρα πολύ ωραία».

Εσύ, Ανδρέα, θα πήγαινες ποτέ σε ένα ριάλιτι;

Α.Κ.: «Έχω πάει σε άλλα μέρη με καλλιτεχνικά δρώμενα και νομίζω ότι δεν θα πήγαινα και σε ένα ριάλιτι».

Όταν λες άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, τι εννοείς;

Α.Κ.: «Έχω κάνει συναυλίες και συνεργασίες στο εξωτερικό, που νομίζω ότι δεν θα με εξέφραζε η συμμετοχή μου σε ένα ριάλιτι».

Με ποιους σταρ το εξωτερικού έχεις συνεργαστεί;

Α.Κ.: «Διάφορα ονόματα... Γκάρι Μουρ, Τόμας, Ζ.Ζ. Τop».

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τέτοια μεγάλα ονόματα;

Α.Κ.: «Πώς είναι; Δημόσιες σχέσεις».

Είχατε προσωπικές επαφές;

Α.Κ.: «Είχαμε και έχουμε ακόμη».

Πώς είναι αυτοί οι άνθρωποι όταν σβήνουν τα φώτα της σκηνής;

Α.Κ.: «Οι άνθρωποι αυτοί στις συναυλίες τους ακολουθούνται από ένα βαν που μεταφέρει τους καλούς τους φίλους, τις φίλες τους. Οι Ζ.Ζ. Top βέβαια κρύβουν ένα μυστικό, δεν είναι ακριβώς αυτό που βλέπουμε... Δεν θέλω όμως να επεκταθώ».

Σκέφτεσαι μελλοντικά να ξαναδουλέψεις στο εξωτερικό;

Α.Κ.: «Σκέφτομαι με την Ιωάννα να κάνουμε ένα τραγούδι με αγγλικό στίχο και βλέπουμε».

Ιωάννα σε ενδιαφέρει η καριέρα στο εξωτερικό;

Ι.Κ.: «Όχι, δεν μπορώ να πω ότι μου έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό. Προς το παρόν προέχει η καριέρα στο εσωτερικό, που δεν έχει γίνει όπως πρέπει ακόμη. Αν κάποια στιγμή βέβαια προκύψει κάτι τέτοιο, θα το σκεφτώ, αρκεί να είναι κάτι πραγματικά καλό, που θα με εκφράζει».

Α.Κ.: «Πιστεύω ότι η Ιωάννα διαθέτει όλο το πακέτο για να κάνει κάτι στο εξωτερικό. Αν αυτή η κοπέλα ζούσε σο Λος Άντζελες, θα έκανε σίγουρα καριέρα εκεί. Δηλαδή είναι ο τύπος της φωνής και της γυναίκας που θα μπορούσε να προχωρήσει καλά. Στην Αμερική είναι όλα large άλλωστε».

Η Eurovision σε ενδιαφέρει; Θεωρείται ένα σκαλοπάτι για να κάνεις καριέρα εκτός Ελλάδος...

Ι.Κ.: «Δεν έχω δει κάποιον που συμμετείχε στη Eurovision και κατάφερε να προχωρήσει στο εξωτερικό και να κάνει καριέρα. Το τραγούδι άλλωστε που πρέπει να στείλουμε στη Eurovision πρέπει να πληροί αρκετές προϋποθέσεις και δεν ξέρω καν αν θα προχωρούσε στο εξωτερικό. Βέβαια, αν ποτέ μας προέκυπτε με τον Ανδρέα, θα στέλναμε ένα πολύ καλό κομμάτι και σίγουρα θα ήταν πρόκληση για εμάς».

Ανδρέα, σε ενδιαφέρει να γράψεις για τον ευρωπαϊκό θεσμό μουσικής;

Α.Κ.: «Θα ήταν πρόκληση, όπως είπε και η Ιωάννα».

Θα υποβαλλόσουν ποτέ σε αυστηρή δίαιτα αν σου ζητούσαν να χάσεις πολλά κιλά και να αποκτήσεις μια αποστεωμένη σιλουέτα;

Ι.Κ.: «Κάθε γυναίκα έχει το ιδανικό της. Σε άλλη φαίνονται ωραία τα πιασίματα, σε άλλη όχι Εγώ αυτήν τη στιγμή θεωρώ ότι είμαι στα κανονικά μου κιλά και δεν θέλω να γίνω πιο λεπτή. Δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα».

Υπάρχουν κλίκες στο χώρο σας, που ανεβάζουν ή κατεβάζουν τους καλλιτέχνες;

Α.Κ.: «Σε κάθε χώρο δημιουργούνται παρέες, ακόμα και παρέες υγιείς, στις οποίες πολλές φορές είναι δύσκολο να μπεις. Πρέπει να αποδείξεις πολλά πράγματα για να σε αποδεχτούν. Είμαι στη φάση που έχω δείξει κάποια πράγματα και ελπίζω να με αποδεχτεί και ο χώρος, αλλά και το κοινό».