Θηλυκές «υπερδυνάμεις» στα κοσμικά σαλόνια

09.10.2007
Είναι πλούσιες, ζουν μια παραμυθένια ζωή και είναι πάντα εντυπωσιακές στα διασημότερα πάρτι που οργανώνονται στα σαλόνια βορείων και νοτίων προαστίων.

Aπό τον Δημήτρη Μαυρίδη


Είναι πλούσιες, ζουν μια παραμυθένια ζωή και είναι πάντα εντυπωσιακές στα διασημότερα πάρτι που οργανώνονται στα σαλόνια βορείων και νοτίων προαστίων. Ποιες είναι οι λαμπερές κυρίες της κοσμικής Αθήνας, πώς κινούν τα νήματα της ελληνικής υψηλής κοινωνίας και ποια είναι τα άγνωστα φετίχ στα οποία ποτέ δεν μπορούν να αντισταθούν;

Σάντυ Κοπελούζου
Είναι πάντα στην guest list των πιο πριβέ πάρτι. Συμμετέχει σε πολλά κοσμικά events, δεξιώνεται συχνά κόσμο στα σπίτια της στη Μύκονο, στην Αράχοβα, στο Περτούλι, στο Παλαιό Ψυχικό, στην Πλάκα, ενώ μετακινείται με αυτοκίνητα από την πανάκριβη συλλογή του άντρα της χωρίς να χρησιμοποιεί προσωπικό σοφέρ. Γνωρίζουμε ότι η ίδια έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κίτρινη Ferrari του. Απόδειξη των «ισχυρών γνωριμιών» της, πως πριν από λίγα χρόνια σε μια μεγάλη δεξίωση που έδωσε η ίδια για τους φίλους της εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Τσερνομίρντιν. Ποιο είναι το φετίχ της; Σίγουρα το Super Ice Cube, ένα ρολόι αξίας 750.000 ευρώ, με τη Σάντυ Κοπελούζου να είναι η μοναδική Ελληνίδα που το φοράει στα αθηναϊκά σαλόνια.

Νατάσα Λιακουνάκου
Ο γάμος της με το μεγαλοεπιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο μεταμόρφωσε την πρώην γραμματέα στη διασημότερη για κάποιους φιγούρα των κοσμικών σελιδών. Κάνει shopping από τα καταστήματα του φίλου της Λάκη Γαβαλά, ο οποίος είναι και προσωπικός στυλίστας της. Έχει αδυναμία, όπως δείχνει όταν κυκλοφορεί στα κοσμικά πάρτι, σε τσάντες Gucci και Prada, ενώ δίκαια έχει κερδίσει τη φήμη της πλέον καλοντυμένης νεαρής κυρίας των Αθηνών με στυλ που ξεχωρίζει. Στα χαρακτηριστικά της ότι γυμνάζεται καθημερινά, αφού διαθέτει προσωπικό γυμναστή, ενώ φετίχ της είναι το καθημερινό κατ οίκον χτένισμά της.

Κατερίνα Παναγοπούλου
Πρόκειται για την πρέσβειρά μας «για τον αθλητισμό, την ανοχή και το ευ αγωνίζεσθαι», σύζυγο του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνει πολλές ώρες στο τεράστιο σπίτι της οικογένειας στη Βουλιαγμένη και είναι από τις λίγες που ανταποκρίνεται με επιλεκτική προθυμία στις κοσμικές προσκλήσεις. Κυκλοφορεί πάντα με θωρακισμένη Mercedes, την οποία έχει έτοιμη σε καθημερινή βάση ο σοφέρ της, που βρίσκεται δίπλα της τα τελευταία 15 περίπου χρόνια.

Ηρώ Κόβα
Είναι γνωστό στους κοσμικούς κύκλους ότι έχει αδυναμία στις τουαλέτες επώνυμων οίκων κυρίως της Ιταλίας, ενώ οι ανησυχίες σε ζητήματα πολιτισμού την έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε χώρες της Ασίας. Είναι μια γυναίκα που έχει προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σοφία Κούστα
Η δημοφιλής εφοπλίστρια αποτελεί σίγουρα από τις πιο glam περιπτώσεις κοσμικών κυριών των αθηναϊκών σαλονιών. Πολλοί «ζηλεύουν» τα δώρα εκατομμυρίων που δέχεται από το σύζυγό της. Από πανάκριβα Van Cleef & Arples δαχτυλίδια έως το μυθικό υπεροπολυτελές σκάφος «Αifos». Η «σιδηρά κυρία» της ναυτιλίας δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γιορτάσει την ονομαστική της εορτή στο Μιλάνο, top προορισμό της όταν πρόκειται να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της. Αξίζει να πούμε, όμως, ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και σε πανάκριβα σύνολα του οίκου Chanel!

Σήλια Κριθαριώτη
Όταν ξεκινούσε την καριέρα της, στις αρχές της δεκαετίας του 80, η Σήλια ένιωθε να κάνει βουτιά κατευθείαν στα βαθιά άγνωστα νερά της haute couture. Και χάρη στο ταλέντο της μπόρεσε και μεταμόρφωσε τον οικογενειακό οίκο Τσούχλου στο μεγαλύτερο για πολλούς εγχώριο οίκο μόδας. Λίγο αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 90, γνώρισε στη Νέα Υόρκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο. Από τότε γεννήθηκε ένας έρωτας μεγάλος, δυνατός και πέρα για πέρα αληθινός. Αποφάσισαν να παντρευτούν ένα μόλις χρόνο μετά και απέκτησαν ένα πολύ όμορφο αγοράκι. Η ίδια η Σήλια εξακολουθεί να αποτελεί την «ήρεμη δύναμη» των κοσμικών σαλονιών. Δεν είναι τυχαίο ότι για τη διασκέδασή της προτιμάει να ταξιδεύει συχνά στη Νέα Υόρκη, όπου διαθέτει διαμέρισμα και γι αυτό δεν θα την δείτε συχνά στα μπουζούκια και στα clubs. Μία από τις ιδιαιτερότητές της είναι πως δεν έχει αλλάξει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου τα τελευταία 8 χρόνια. Η αγαπημένη σχεδιάστρια των grandes dames των Αθηνών λατρεύει επίσης το γιοτ που έχει με το σύζυγό της, το ογδόντα ποδών «Ιpanema», με το οποίο πριν από τη γέννηση του παιδιού τους έφευγαν για κρουαζιέρες στο Αιγαίο.

Μαρία Πατέρα
Γνωρίζει πολύ καλά από μικρή το παιχνίδι της κοσμικής ζωής. Με καταγωγή από τις Οινούσσες και με ελβετική ανατροφή, η Μαρία αποφοίτησε από το διάσημο για την αυστηρότητά του κλειστό σχολείο Le Rosay. Υπήρξε και μούσα του αείμνηστου Billy Bo. Στους κοσμικούς κύκλους είναι γνωστή η αδυναμία της στα διαμάντια. «Ράβεται» αποκλειστικά στη Σήλια Κριθαριώτη, ενώ στην ντουλάπα της βρίσκονται πανάκριβα κομμάτια Chanel και Valentino. Για τις πρωινές της μετακινήσεις προτιμάει το Wrangler τζιπ της.

Χριστιάνα Καίσαρη
Η σύζυγος του πασίγνωστου κοσμηματοπώλη είναι σίγουρα μια γυναίκα δυναμική. Χόμπι της τα ταξίδια και σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, φοράει λίγα κοσμήματα έως καθόλου, με εξαίρεση το χρυσό Frank Mller ρολόι της. Ντύνεται απλά και διακριτικά, από ιταλικές κυρίως αγορές, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την κηπουρική. Μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της είναι τα πούρα. Είναι δε τόσο μεγάλη η συλλογή της από αυτά στο σπίτι, που πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκε να αγοράσει υγραντήρα αξίας 6.000 ευρώ.

Νταίζη Μανιατοπούλου
Μπορεί όλοι να αναρωτιούνται αν ισχύει ή όχι ο φημολογούμενος δεσμός της με τον ηθοποιό Νίκο Ψαρρά, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι η Νταίζη Μανιατοπούλου είναι από τις πιο περιζήτητες κυρίες στα κοσμικά πάρτι. Λατρεύει τα ταξίδια, ενώ αγαπημένος της προορισμός είναι η Κωνσταντινούπολη. Το τζιπ Cayenne που διαθέτει αποτελεί το κύριο μέσο για τις μετακινήσεις της. Παρά το γεγονός ότι δεν αρνείται κοσμικές προσκλήσεις, η γενική διευθύντρια της Sportscar συμπλήρωνε πολλές απουσίες όταν πριν από χρόνια είχε αποκτήσει το γιο της Νίκο. Οι κοσμικές της εμφανίσεις περιορίζονται σε παραστάσεις του Ηρωδείου, σε δεξιώσεις λαμπερών γάμων και σε ελάχιστα πάρτι επιλεγμένων ατόμων.

Βίκυ Βωβού
Όταν πριν από λίγα χρόνια ένα πολύ όμορφο καστανό κορίτσι έπαιρνε το αεροπλάνο από τη Γενεύη για να κυνηγήσει την καριέρα της στην Αθήνα, υπολόγιζε χωρίς τη Νίτσα Σαπουντζή, στην μπουτίκ της οποίας γνώρισε τον τότε περιζήτητο εργένη Άρη Βωβό! Αδυναμία της, τα ξανθά μαλλιά διά χειρός Τρύφωνα Σαμαρά, οι τουαλέτες με τα χαμηλά ντεκολτέ, τα μανικετόκουμπα Tiffany και η Mercedes SLK.