Γκαλά ανθρωπιάς

05.10.2007
Για μία ακόμη φορά το πριγκιπικό ζεύγος Αλέξανδρος και Αικατερίνη της Σερβίας πρωτοστάτησε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς θέλησε να συμβάλλει στην ενίσχυση των πυροπαθών.

Για μία ακόμη φορά το πριγκιπικό ζεύγος Αλέξανδρος και Αικατερίνη της Σερβίας πρωτοστάτησε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς θέλησε να συμβάλλει στην ενίσχυση των πυροπαθών. Στο πλευρό του πριγκιπικού ζεύγους στάθηκαν και αρκετοί μπασκετμπολίστες από τη Σερβία, με τον παλαίμαχο σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά και του ΝΒΑ Βλάντε Ντίβατς να δίνει δυναμικό «παρών» με το ίδρυμά του «Charity Organization Divac». Αρκετοί επώνυμοι μπασκετμπολίστες λοιπόν συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο φιλανθρωπικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 του μπάσκετ.

«Ευχαριστώ όλους όσοι ταξίδεψαν από το Βελιγράδι, αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για να βρεθούν εδώ», τόνισε ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και πρόσθεσε: «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους Έλληνες, που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η δική μας χώρα». Το φιλανθρωπικό δείπνο συνοδεύτηκε και από δημοπρασία, στην οποία μεταξύ άλλων δημοπρατήθηκαν φανέλες των αθλητών, υπογεγραμμένες μπάλες, καθώς και αντικείμενα που δεν είχαν σχέση με τον αθλητισμό, όπως ρούχα του διάσημου ηθοποιού Τζόνι Ντεπ! Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το συγκεκριμένο γκαλά, αλλά και από τις προσφορές που έχουν γίνει για τους πυρόπληκτους ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Πέτρος Μολυβιάτης, προσθέτοντας ότι «με αυτό το ποσό θα φτιαχτούν ξανά από την αρχή όλα τα καμένα σπίτια».