Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους

11.10.2007
Μπορεί να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά το ταξίδι της στο όρος Σινά είναι για τη Ματούλα το πιο σημαντικό της ζωής της. Πέρασε εκεί μία εβδομάδα και επισκέφθηκε όλα εκείνα τα μέρη που αναφέρονται στις Γραφές.

Aπό τη Βίκυ Διαμάντη


Μπορεί να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά το ταξίδι της στο όρος Σινά είναι για τη Ματούλα το πιο σημαντικό της ζωής της. Πέρασε εκεί μία εβδομάδα και επισκέφθηκε όλα εκείνα τα μέρη που αναφέρονται στις Γραφές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ματούλα βρέθηκε στο όρος Σινά. Η ίδια τον τελευταίο καιρό σκεφτόταν να κάνει ένα ταξίδι και προσπαθούσε να αποφασίσει ποιος θα ήταν ο προορισμός που θα επέλεγε, αφού ήθελε αυτό το ταξίδι να είναι ξεχωριστό. Κάποια φιλική συντροφιά, λοιπόν, της πρότεινε να τους ακολουθήσει στο επόμενο ταξίδι τους στο όρος Σινά κι εκείνη, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχτηκε την πρότασή τους. Έτσι, πριν από μία εβδομάδα περίπου η Ματούλα βρέθηκε στους Αγίους Τόπους. Ίσως μάλιστα να είχε την ευκαιρία να δει εκεί και να γνωριστεί με την ιέρεια της ποπ Μαντόνα, η οποία επισκεπτόταν τις ίδιες μέρες το Σινά. Μάλιστα, οι δύο κυρίες έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο, το «Χίλτον», που βρίσκεται στο Σάρμ Ελ Σεϊχ. Η Ματούλα παρέμεινε εκεί για μία εβδομάδα περίπου και ένιωσε μεγάλο δέος αλλά ενισχύθηκε και η θρησκευτική της πίστη, αφού μπόρεσε όχι μόνο να δει από κοντά τα μνημεία της θρησκείας μας, αλλά και να εξομολογηθεί για πρώτη φορά στη ζωή της εξαγνίζοντας την ψυχή της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε οργανώσει κατάλληλα το πρόγραμμά της, ώστε να προλάβει να κάνει όλα όσα ήθελε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα λοιπόν, το προηγούμενο Σάββατο ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να παρακολουθήσει τη λειτουργία που πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, ενώ επισκέφθηκε και τη Νεκρά Θάλασσα.

Από την πρώτη στιγμή που πήρε αυτή την απόφαση η Ματούλα ήθελε στο συγκεκριμένο ταξίδι να μην αναλωθεί σε διασκεδάσεις, αλλά να το αφιερώσει στον Θεό, μιας και είναι γνωστό ότι η σχέση της με τη θρησκεία είναι πολύ έντονη και πάντα επικαλείται τον Θεό ότι την βοήθησε όχι μόνο να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στη ζωή της, αλλά και να γίνει καλύτερος και πιο δυνατός άνθρωπος.