Τι έκανε στο Άγιο Όρος

24.09.2007
Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη ο Σάκης Ρουβάς πέρασε μία εβδομάδα στο Άγιο Όρος, στη Μονή Βατοπεδίου. Κανένας δεν ήξερε πού βρισκόταν

Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη ο Σάκης Ρουβάς πέρασε μία εβδομάδα στο Άγιο Όρος, στη Μονή Βατοπεδίου. Κανένας δεν ήξερε πού βρισκόταν, εκτός βέβαια από την Κάτια Ζυγούλη, η οποία αρχικά δεν ήταν σύμφωνη με την απόφασή του αυτή.

Δεν είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βρίσκει καταφύγιο στα μοναστήρια του Άθω και είναι αλήθεια, όπως μαθαίνουμε από στενό του φίλο, ότι ο Σάκης εδώ και καιρό σκεφτόταν να επισκεφτεί για ακόμα μια φορά το Άγιο Όρος, αφού το είχε απόλυτη ψυχική ανάγκη. «Ήθελε να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του, όσον αφορά στα επαγγελματικά του και στην πορεία της καριέρας του», μας εκμυστηρεύτηκε ο δικός του άνθρωπος αποκαλύπτοντας και ένα ακόμη στοιχείο. «Ο Σάκης ισχυρίζεται πως αν κατάφερε να ξεχωρίσει στην Ελλάδα και να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, το οφείλει κυρίως στην πίστη του προς τον Θεό και έπειτα στο όποιο ταλέντο διαθέτει». Πώς μπορεί όμως να μην αισθάνεται έτσι τη στιγμή που είδε τα παιδικά και εφηβικά του όνειρα να πραγματοποιούνται πολύ νωρίς;

Άτομο λογικό και οργανωμένο, γνωρίζει πολύ καλά πως όλα έχουν ημερομηνία λήξης και αυτό είναι που τον απασχόλησε έντονα, ώστε να ζήσει για μία εβδομάδα την ασκητική ζωή του Αγίου Όρους και να έχει το χρόνο και την ηρεμία να σκεφτεί όλα όσα είχε κατά νου. Το πού κατέληξε δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε, αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το πώς πέρασε κατά την παραμονή του εκεί.

Ο Σάκης έμεινε μόνος του σε ένα κελί και ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα της μοναστικής πολιτείας, ξυπνούσε πολύ νωρίς το πρωί. Ανάμεσα στις ασχολίες του ήταν να καθαρίζει διάφορα σημεία του μοναστηριού, να ποτίζει, αλλά και να εκτελεί χρέη κηπουρού, σκαλίζοντας με τσάπα και φτυάρι. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές τις μέρες που βρισκόταν στο Άγιο Όρος είχε το κινητό του διαρκώς κλειστό, αφού δεν ήθελε κανένας να του αποσπάσει τη σκέψη. Μάλιστα, δεν μιλούσε ούτε με τη σύντροφό του Κάτια Ζυγούλη, η οποία του είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία της να λείψει μία ολόκληρη εβδομάδα μακριά της.

Φεύγοντας από τη Μονή Βατοπεδίου, το μόνο που ζήτησε από τους μοναχούς ήταν να μην πουν τίποτα σε κανέναν για την επίσκεψή του εκεί. Ελπίζουμε ο Σάκης Ρουβάς να βρήκε τις απαντήσεις που ήθελε και να μη μας κρατήσει κακία που αποκαλύψαμε το μικρό του μυστικό.