Πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή

14.09.2007
Με πάθος και ήθος, για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Γιώργος Μεσσάλας προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον πολιτισμό και στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Με πάθος και ήθος, για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Γιώργος Μεσσάλας προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον πολιτισμό και στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Αυτό το πάθος και κυρίως αυτό το ήθος ο εκλεκτός ηθοποιός επιθυμεί να τα προσφέρει και στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητας, γι αυτό αποφάσισε να αφήσει το σανίδι και να «κατέβει» στην πολιτική σκηνή.

Έτσι, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β Αθηνών, έχοντας ως στόχο του να βοηθήσει στην εξάλειψη φαινομένων που τον λυπούν ως άνθρωπο αλλά και ως ηθοποιό. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως, δεν θέλει να βλέπει «ρατσιστικές ταμπέλες» και περιθωριοποιημένους ανθρώπους, αλλά επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να έχουν οράματα. Σαν κι αυτό που είχε ο ίδιος από τα πρώτα βήματα της πορείας του και το είδε να μετουσιώνεται σε πράξη, έχοντας τη στήριξη του κορυφαίου του ελληνικού θεάτρου, του Αλέξη Μινωτή. Ο τελευταίος μετά τη μεταπολίτευση τον επέλεξε να είναι δίπλα του, βοηθός του στα καλλιτεχνικά και διοικητικά δρώμενα του Εθνικού Θεάτρου. Από τότε και μέχρι σήμερα ο Γιώργος Μεσσάλας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, με μοναδικές παραστάσεις στα ελληνικά φεστιβάλ, φέρνοντας εις πέρας επιτυχώς διοργανώσεις όπως η μεγάλη γιορτή στο Καλλιμάρμαρο για τα 100 χρόνια του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ από το 1992 έχει μετατρέψει την ιστορική αίθουσα της ΑΛΚΥΟΝΙΔΑΣ σε θέατρο, στην οποία «ανεβάζει» προσεγμένες παραστάσεις, αποσπώντας πάντοτε θετικές κριτικές.