Η νέα ζωή της Νατάσα Κάμπους

11.09.2007
Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η Νατάσα Κάμπους κατάφερνε να αποδράσει από το σκοτεινό κελάρι μιας οικίας στη Βιέννη, ιδιοκτησίας του επί 8,5 χρόνια απαγωγέα της.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η Νατάσα Κάμπους κατάφερνε να αποδράσει από το σκοτεινό κελάρι μιας οικίας στη Βιέννη, ιδιοκτησίας του επί 8,5 χρόνια απαγωγέα της.

Η ιστορία της έκανε το γύρο του κόσμου και αποτέλεσε σίγουρα τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ιστορία της αυστριακής εγκληματολογίας. Σήμερα προσελκύει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά με αφορμή τόσο την κυκλοφορία από τη μητέρα της ενός βιβλίου που περιγράφει τη ζωή της χωρίς τη Νατάσα όσο και της πρόθεσης του πατέρα της να προσφύγει στα δικαστήρια σε περίπτωση που κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία όσα «αναληθή» και «προσβλητικά» προς το πρόσωπό του έχουν ήδη διαρρεύσει από πρώτες δημοσιεύσεις αποσπασμάτων του αμφιλεγόμενου βιβλίου.

Η μητέρα της Νατάσας αναφέρεται στον πατέρα της με σκληρά λόγια: «Είναι ένας άνθρωπος που εξέθεσε στα ΜΜΕ την κόρη μας, αποσκοπώντας σε προσωπικά και χρηματικά οφέλη από τη φωτογράφησή της κατά τη διάρκεια της πρώτης μεταξύ τους συνάντησης». Λέει επίσης ότι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το ποτό και ποτέ δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για την κόρη τους.

Από την άλλη, η ίδια η Νατάσα γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, στο οποίο εμφανίζεται μεταξύ άλλων να κάνει μπάνιο, να ξεκουράζεται σε καφέ του κέντρου της Βαρκελώνης και να απολαμβάνει τη βαρκάδα της στο λιμάνι της καταλανικής πρωτεύουσας. Πηγές από το στενό της περιβάλλον, πάντως, λένε ότι δεν έχει σύντροφο, δεν συνηθίζει να βγαίνει έξω για διασκέδαση και δεν πίνει αλκοόλ. Επίσης, αποφεύγει τις ντισκοτέκ, λόγω της έντασης της μουσικής, και προτιμάει να διαβάζει βιβλία, μιας και έχει εντυπωσιακό επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας.

Το τραγικό χρονικό

της ζωής της

2/3/1998

Η 10χρονη τότε Νατάσα «εξαφανίστηκε», καθώς κατευθυνόταν από την κατοικία της προς το σχολείο.

19/3/1998

Μια συμμαθήτριά της δίνει κατάθεση στην αστυνομία ότι είδε τη φίλη της «να σύρεται από δύο άγνωστους άντρες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου».

24/7/2002

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι ξέρει το σημείο όπου βρίσκεται το πτώμα της Νατάσα. Παρ όλα αυτά κι έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους, αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

23/8/2006

Η 18άχρονη πλέον Νατάσα καταφέρνει και διαφεύγει από τον απαγωγέα της Βόλφγκαγκ Πρίκλοπιπ, που τα τελευταία 8,5 χρόνια της ζωής της την κρατούσε φυλακισμένη σ' ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με διαστάσεις κελιού, στο κελάρι της οικίας του στη Βιέννη. Με το που διαπιστώνει ότι η Νατάσα απέδρασε εγκαταλείπει το σπίτι του, αναλογιζόμενος τις συνέπειες, και αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου.

28/8/2006

Η Νατάσα εκτίθεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και με επιστολή της εκδηλώνει την επιθυμία να θρηνήσει έως ένα βαθμό για το χαμό του απαγωγέα της.

6/9/2006

Η πρώτη εμφάνιση της Νατάσα στην τηλεόραση.

Αύγουστος 2007

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της μητέρας της Μπριγκίτε Κάμπους με τίτλο «Απελπισμένα χρόνια: η ζωή μου χωρίς τη Νατάσα».

Δ. Μ.