Άλλος ένας πύρινος Αύγουστος

03.09.2007
Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία αυτή την εποχή. Λίγο πριν από την αποχώρηση του Κρόνου από το Λέοντα και τέσσερις μέρες πριν από την έκλειψη της Σελήνης, την Παρασκευή 24/8/07

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία αυτή την εποχή. Λίγο πριν από την αποχώρηση του Κρόνου από το Λέοντα και τέσσερις μέρες πριν από την έκλειψη της Σελήνης, την Παρασκευή 24/8/07, ξεκίνησε η επιχείρηση «Κάψτε την Ελλάδα», με επίκεντρο, φυσικά, την Πελοπόννησο, που έχει μεγάλη συμβολική και ουσιαστική σημασία στη νεότερη Ιστορία του τόπου μας. Η όλη κατάσταση μοιάζει με ταινία περιπέτειας και πολιτικού θρίλερ, όπως αυτές που μόνο το Χόλιγουντ ξέρει να κάνει τόσο πετυχημένα.

Ας θυμηθούμε ότι η φωτιά συμβολίζει την ύψιστη κάθαρση! Παρατηρώντας τις εστίες της πύρινης λαίλαπας σχηματικά ή γεωμετρικά, οι υποψιασμένοι έλαβαν μηνύματα δυσνόητα στους πολλούς.

Αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε κύκλο ανόδου στην ιστορική της πορεία, πέρα από καλές ή κακές διακυβερνήσεις, τώρα δέχεται ένα είδος πολέμου, η κήρυξη του οποίου δεν είναι αναίτια ούτε και άστοχη. Είναι σαν να πρέπει να θυσιαστεί η ομορφιά της χώρας μας στο βωμό ενός απώτερου μυστήριου και ενδεχομένως μυστικιστικού σκοπού. Έπειτα από αυτή την εθνική τραγωδία όλα θα αλλάξουν, όχι όμως αμέσως. Η αναγέννηση θα ακολουθήσει τη φοβερή αυτή κάθαρση, αλλά θα πάρει καιρό. Η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο αντίθετων συμφερόντων της Δύσης με την Ανατολή. Θα μπορούσαν οι μεγάλες πυρκαγιές να σηματοδοτούν και το ξεκίνημα ενός νέου ψυχρού πολέμου σε διεθνές επίπεδο; Πάντως, υπάρχουν και σενάρια που άπτονται εννοιών που καταλήγουν σε διάφορους «-ισμούς». Η φωτιά αυτή ήταν απόδειξη μιας «υδροχοϊκής συνωμοσίας», μιας απόδειξης ζήλιας, ίσως και μίσους, για τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας, για την παράδοση αλλά και για τον πολιτισμό της.

Η καρμική όμως τιμωρία των ιθυνόντων αλλά και των πρακτικών εμπρηστών θα είναι ανύποπτη. Ο χρόνος θα το αποδείξει. Όσο για τους εφιάλτες, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το ελληνικό πνεύμα δεν πεθαίνει, όμως, ποτέ και η φύση κόντρα στις όποιες ανθρώπινες παρεμβάσεις θα ξαναγεννηθεί. Με δυο λόγια, η μεγάλη φωτιά σε όλη την επικράτεια δείχνει ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται υπόγεια (Πλούτωνας) διάφοροι πολιτικοί, οικονομικοί, θρησκευτικοί και ιδεολογικοί πόλεμοι.

Δυστυχώς, και πάλι επιβεβαιώνεται η δύσκολη ατραπός που διαβαίνουμε κάθε τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Αρκεί να θυμηθούμε το πολύνεκρο ατύχημα της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Ήλιος, τη βύθιση του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ», το σεισμό του 99, τους Δίδυμους Πύργους κ.ά.