Τα δάκρυα των πρώτων κυριών

31.08.2007
Ανείπωτο δράμα Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντέξει μπροστά σ' αυτή την εθνική καταστροφή;

Ανείπωτο δράμα Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντέξει μπροστά σ' αυτή την εθνική καταστροφή; Ουδείς! Από τον απλό πολίτη έως και την πρώτη κυρία... Η οποία, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της, βούρκωσε μπροστά σ' αυτήν τη συμφορά.

Η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η κ. Μαίη Πάνου, βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της στην επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας και είδε τη φωτιά να έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της και τόσους συμπολίτες της να βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν γίνει στάχτη.

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν και στη Ραφήνα. Η σύζυγος του πρωθυπουργού Νατάσα μπορεί να μη μετέβη στον τόπο της εθνικής καταστροφής μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, γιατί έκρινε ότι έπρεπε να μείνει με τα παιδιά της, αλλά βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση. Η Νατάσα μάλιστα έκλαψε μαθαίνοντας το δράμα της μάνας που χάθηκε στις φλόγες αγκαλιά με τα παιδιά της. Για τη σύζυγο του πρωθυπουργού αυτή η είδηση ήταν «σκληρή» και ο Κώστας Καραμανλής χρειάστηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί της για αρκετή ώρα, ώστε να μπορέσει να την ηρεμήσει, δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος δεν είχε βρεθεί στο σπίτι του καθόλου από τη μέρα που ξέσπασαν οι φωτιές και για τις επόμενες πέντε ημέρες!

Σε διαρκή επικοινωνία, όμως, με τα συγγενικά του πρόσωπα ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Η σύζυγός του Άντα θέλησε να μάθει και αυτή για το μέγεθος της καταστροφής, όχι όμως μόνο από τη «σκοπιά» των δημοσιογράφων, αλλά και όπως την έβλεπε ο σύζυγός της κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές. Η οδύνη για το χαμό της άτυχης μάνας ήταν και για την Άντα Παπανδρέου πολύ μεγάλη και δεν το έκρυψε ούτε και αυτή στην κουβέντα που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.