Ο Δεκαπενταύγουστος των celebrities

17.08.2007
Δεκαπενταύγουστος. Το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως το έχουν «βαφτίσει», μια μέρα γιορτής για όλη την Ελλάδα. Σε κάθε γωνιά του τόπου, όπου υπάρχει εκκλησία ή μοναστήρι της Παναγίας, υπάρχει και γιορτή και αρκετοί συρρέουν για ν απολαύσουν τα τοπικά έθιμα. Κάποιοι τραβούν για τα νησιά, με την Τήνο και τη Μεγαλόχαρη να έχουν την τιμητική τους, αλλά και την Πάτμο ακολουθεί κατά πόδας. Άλλοι επιλέγουν τα πιο παραδοσιακά και στρέφουν το βλέμμα τους προς τα μοναστήρια και τα ξωκλήσια. Πού θα περάσουν την αργία οι επώνυμοι; Την απάντηση θα σας δώσει το ΛΟΙΠΟΝ...

Aπό τον Νίκο Ζαμπάρα

Οι πολιτικοί
Το νησί της Τήνου επισκέπτεται εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και το ίδιο αναμένεται να πράξει και φέτος. Βορειότερα και πιο συγκεκριμένα στην Παναγία Σουμελά, αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας τις παραλίες της Πάρου στις οποίες κάνει τώρα τις διακοπές του, ενώ εκεί αναμένεται να βρει αρκετούς βουλευτές του κόμματός του (Τσοχατζόπουλος, Καστανίδης, Χρυσοχοϊδης), καθώς και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Οι celebrities

Αφήνουμε παράμερα τους πολιτικούς και περνάμε στους celebrities, με τους περισσότερους εξ αυτών να επιλέγουν κοσμοπολίτικα νησιά. Η Μύκονος, φυσικά, είναι ήδη η έδρα αρκετών επωνύμων, οι οποίοι δεν αναμένεται ν αποχωριστούν το «νησί των ανέμων» το Δεκαπενταύγουστο. Έτσι, στα σοκάκια της Μυκόνου θα περάσουν το «Πάσχα του καλοκαιριού» ο Μάκης Τσέλιος, η Χριστίνα Παππά, ο Λάκης Γαβαλάς, καθώς και η κοσμική κυρία Ειρήνη Νταϊφά. Πιο νότια θα βρεθεί ο Λευτέρης Πανταζής, που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. «Στη Ρόδο, οικογενειακώς θα γιορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο, συνδυάζοντας μπάνια, διακοπές, αλλά και διασκεδάζοντας τον κόσμο», όπως μας ανέφερε ο «ΛεΠα», ενώ οικογενειακά θα περάσει στο «νησί των ιπποτών» κι ο Γιώργος Γιαννιάς.

Το σμαραγδένιο νησί, εξάλλου, θα είναι ο τόπος όπου ο Μάνος Γαβράς θα περάσει το Δεκαπενταύγουστο με «καλούς φίλους» πριν ολοκληρωθούν οι διακοπές και επιστρέψει στη σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας.

Στη Μήλο, όπου έχει σπίτι, αναμένεται να περάσει το διήμερο ο Ανδρέας Μικρούτσικος με την αγαπημένη του Δήμητρα Ρουμπέση, ενώ η Βάνα Μπάρμπα θ αφήσει τη Μύκονο για τα Γιάννενα.

«Θα πάμε ν απολαύσουμε την πραγματική διασκέδαση», σχολίασε η ηθοποιός, που σκοπεύει να πάρει γεύση απ όλα τα ηπειρώτικα πανηγύρια πριν επιστρέψει στο «κλεινόν άστυ» για ν αρχίσει τις πρόβες για τον χειμώνα.

Η έναρξη της εκπομπής της «Τελεία και παύλα» αργεί ακόμη πολύ κι έτσι η Ντέσσυ Κουβελογιάννη σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα «φορτίζοντας» τις μπαταρίες της. Προς το παρόν, λοιπόν, ξεκουράζεται στην Αιδηψό με την οικογένειά της και «αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά μας, εδώ θα γιορτάσουμε και το Δεκαπενταύγουστο. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως δεν μας αρέσει ο προγραμματισμός, γι αυτό δεν αποκλείεται ν αλλάξει και το πλάνο μας!». Το πλάνο, αντιθέτως, της Άννας Ανδριανού έχει φιξαριστεί και δεν προτίθεται να το αλλάξει, όπως μας είπε. «Οι διακοπές μας με το σύζυγό μου είναι προγραμματισμένες για το Πήλιο κι εκεί θα περάσουμε και τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Το καλό είναι πως δεν έχουμε ιδιαίτερες υποχρεώσεις, ούτε και δεσμεύσεις με εορτάζοντες κι αυτό μας δίνει ελευθερία».

Εντός των τειχών
Το δράμα της κοσμοσυρροής δεν θέλει να το ζήσει η Έλενα Κατρίτση, που επιλέγει την Αθήνα για να περάσει το διήμερο. «Μια χαρά είναι κι εδώ», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ, εξηγώντας ότι προτιμά ν απολαύσει την άδεια πρωτεύουσα, παρά να βρεθεί «στριμωγμένη» σε κάποια περιοχή που θα βουλιάζει από τους επισκέπτες. Φυσικά, στο πλευρό της θα είναι ο γιος της. «Γιορτάζει εκείνη την ημέρα, όπως κι η μητέρα μου, οπότε θα γιορτάσουμε όλοι μαζί». Η άδεια Αθήνα κερδίζει και την Έλενα Γράβεζα, που προγραμμάτισε τις θερινές της διακοπές για τον Ιούλιο.

«Τον Αύγουστο η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη, καθώς οι περισσότεροι θα έχουν φύγει, οπότε εγώ προτιμώ να μένω και να την απολαμβάνω. Και μαζί και τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου», μας εκμυστηρεύτηκε.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι εκείνες που θα κρατήσουν και τον Πάνο Καλλίδη στην Αθήνα, καθώς ο γνωστός τραγουδιστής θέλει να προετοιμαστεί για το χειμώνα, αλλά έχει ήδη φροντίσει να «φορτίσει» τις μπαταρίες του με την εξόρμησή του στην οικογένειά του, στη Β. Ελλάδα.

Η Αθήνα θα είναι η «έδρα» για τη Δέσποινα Βανδή, η οποία λόγω της εγκυμοσύνης της δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Η προεδρίνα της ΑΕΚ, βέβαια, δεν γνωρίζει εάν η οικογένειά της το Δεκαπενταύγουστο θα είναι τριμελής, ή, τετραμελής!

Η επιστροφή της Σεμίνας Διγενή στα λημέρια της κρατικής τηλεόρασης, πέραν των διοικητικών καθηκόντων, περιλαμβάνει και την παρουσίαση δύο παραγωγών. Μία εξ αυτών θα ασχολείται με έρευνες εντός και εκτός συνόρων κι η γνωστή δημοσιογράφος ήδη έχει ανασκουμπωθεί. Προς το παρόν, ωστόσο, συνεχίζει τις διακοπές της στη γειτονική Ιταλία. «Βρίσκομαι στην Ιταλία και το Δεκαπενταύγουστο θα τον περάσω στη Φλωρεντία, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου», μας αποκάλυψε η παρουσιάστρια, κρατώντας τα υπόλοιπα χαρτιά της καλά κρυμμένα.