Ευδοκία Ρουμελιώτη: "Πέρασα δύσκολα με τον Γιώργο Κιμούλη"

08.08.2007
Κι εκεί που για δύο χρονιές συνηθίσαμε να τη βλέπουμε να κάθεται στα θρανία και να καρδιοχτυπά για το δάσκαλό της, από τον Οκτώβρη θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη του δεύτερου κύκλου της πολύ επιτυχημένης σειράς του Alpha «Αν μ αγαπάς» ως ικανή γιατρίνα. Συναντήσαμε την Ευδοκία Ρουμελιώτη και την ανακρίναμε σε κάποιο διάλειμμα από τα πολύωρα γυρίσματα, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Θέλω να ξεκινήσουμε με το «Θα βρεις το δάσκαλό σου»...

«Δεν ήθελα να τελειώσει η σειρά. Την αγάπησα πολύ και με ικανοποίησε πάνω απ όλα το τέλος της. Ήθελα ως Ευδοκία, ο Θάνος και η Μαρίζα να είναι μαζί. Αυτό ήθελε και ο περισσότερος κόσμος. Θα μου λείψει βέβαια η Μαρίζα, που μου έδωσε τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω στα παιδικά μου χρόνια και να τα δω με άλλο μάτι, αφού εγώ ήμουν σπασικλάκι».

Γιατί πιστεύεις ότι ο «Δάσκαλος» γνώρισε τέτοια επιτυχία;

«Είχε πολύ φρέσκο σενάριο, ρομαντικό... Επίσης, ο κάθε ηθοποιός ήταν σπουδαίος στο ρόλο του».

Μπορεί να υπάρξει έρωτας μεταξύ ενός καθηγητή και της μαθήτριάς του;

«Μπορεί να υπάρξει σχέση και μεταξύ των πιο ανόμοιων ανθρώπων και χαρακτήρων».

Φορώντας ρόμπα γιατρού!

Αναλαμβάνεις έναν πολύ διαφορετικό ρόλο φέτος Από μαθήτρια γιατρίνα.

«Είναι αλήθεια ότι φέτος θα με δείτε να μεγαλώνω ηλικιακά. Σε ό,τι αφορά στο ρόλο μου, πρόκειται για μια γιατρίνα, την Άννα, μια κοπέλα που τη βασανίζει πολύ ο άντρας της και σκηνοθετεί μια δολοφονία για να ξεφύγει από τα προβλήματά της».

Απ ό,τι καταλαβαίνουμε, πρόκειται για ένα δραματικό ρόλο. Τον επέλεξες γιατί φοβήθηκες μήπως τυποποιηθείς ως ανώριμη μαθητριούλα;

«Όχι, καμία σχέση. Ήθελα απλώς να υποδυθώ ένα ρόλο στον οποίο θα είχα μεγαλύτερη ηλικία. Το Αν μ αγαπάς είναι μια σειρά που οι ηθοποιοί μπαίνουν και βγαίνουν σε τρεις μήνες. Δίνει απίστευτη ελευθερία κινήσεων».

Ποια είναι τα κοινά σημεία και ποιες οι διαφορές σας με την ηρωίδα που υποδύεσαι;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για διαφορές και ομοιότητες. Αυτό που θα έλεγα αμέσως, όμως, είναι πως κοινό σημείο μου με την Άννα είναι ότι είναι πολύ χαμηλών τόνων και παράλληλα πολύ δυνατός χαρακτήρας».

Είσαι πιο κοντά με τη Μαρίζα ή με την Άννα;

«Μπορεί να σου φανεί αστείο, αλλά δύο χρόνια που έπαιζα τη Μαρίζα ένιωθα τελείως ξένη με εκείνη, να μην έχω κανένα κοινό στοιχείο! Εξάλλου, ήταν πολύ μικρή, μόλις 17-18 χρόνων. Μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο ένιωθα πολύ αγχωμένη για το αν θα πετύχω να την υποδύομαι πιστά».

Δεν αφορούν κανέναν τα ερωτικά μου

Δεν έχεις απασχολήσει ποτέ τα media με τα προσωπικά σου...

«Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος να μαθαίνει με ποιον βγαίνω και με ποιον είμαι ερωτευμένη. Αυτά αφορούν μόνο τους κουτσομπόληδες. Εγώ θέλω να απασχολώ το κοινό μόνο με τη δουλειά μου».

Έχεις πάρει ποτέ κανένα δημοσιογράφο για να παραπονεθείς;

«Μια φορά πέρυσι χρειάστηκε να πάρω ένα δημοσιογράφο που είχε γράψει ότι διατηρούσα ερωτικό δεσμό με τον Γιώργο Κιμούλη, την περίοδο που παίζαμε μαζί στο θέατρο το Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα. Ο δημοσιογράφος αυτός αμέσως κατάλαβε πόσο ψευδές ήταν αυτό που είχε γράψει και πολύ ευγενικά μου ζήτησε χίλια «συγγνώμη» για όποια ενόχληση μου δημιούργησε και μου υποσχέθηκε ότι θα επανόρθωνε στο επόμενο τεύχος, όπως κι έγινε».

Ανήκεις στη νέα γενιά. Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις των δύο φύλων;

«Παρατηρώ καθημερινά στους ανθρώπους γύρω μου ότι δεν υπάρχει καθόλου επικοινωνία. Είναι σαν όλοι να είναι υπνωτισμένοι και δεν συνεννοούνται με κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό τους. Δεν μ αρέσει που οι περισσότερες σχέσεις χαρακτηρίζονται από έντονη καχυποψία. Είναι τραγικό μεταξύ δύο συντρόφων να υπάρχει η υπόνοια ότι μπορεί να σε μαχαιρώσει πισώπλατα ο άλλος!».

Είσαι από εκείνες τις γυναίκες που θα έκαναν θυσίες σε μια σχέση, όπως να εγκαταλείψεις την καριέρα σου και το θέατρο για χάρη της οικογένειας;

«Φυσικά και ναι! Για μένα πάνω απ όλα είναι η οικογένεια. Προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό να κάνω τα δικά μου μωράκια και να φροντίζω το σύντροφό μου. Χωρίς τη συγκεκριμένη δουλειά μπορώ να ζήσω, χωρίς όμως την οικογένεια δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα ήθελα όταν γίνω μητέρα να αφοσιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στα παιδάκια μου».

Θα συγχωρούσες την απιστία σε μια σχέση ζωής;

«Επειδή είμαι πολύ κλειστός ως χαρακτήρας κι επειδή εμπιστεύομαι δύσκολα τον άλλον, από τη στιγμή που θα προχωρήσει η σχέση μου και θα εμφανιστεί μια απιστία είναι δύσκολο να το ξεχάσω. Ακόμη και μια δεύτερη ευκαιρία να δώσω είμαι σίγουρη ότι το μυαλό μου θα σκέφτεται πάντα αυτό. Για μένα, αν ραγίσει το γυαλί, δεν μπορεί να ξανακολλήσει».

Ποια τρία χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο ιδανικός σύντροφος της ζωής σου;

«Σε ένα σύντροφο παίζουν ρόλο τα εξής τρία χαρακτηριστικά: ο αυτοσαρκασμός, το χιούμορ και ο ρομαντισμός».

Τι τρέχει με τον Κιμούλη
Τον προηγούμενο χειμώνα εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας δεν μπόρεσες να συνεχίσεις τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Κιμούλη. Στεναχωρήθηκες;

«Θα έλεγα ότι και πρόβλημα υγείας να μην είχα, δύσκολα θα άντεχα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες της συνεργασίας μας υπήρξαν πολύ δύσκολες για μένα. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα έτσι όπως τελείωσε και περισσότερο πικράθηκα Πάντα όταν ξεκινάω κάτι με τις καλύτερες διαθέσεις κι έπειτα τελειώνει για διάφορους λόγους, αυτό με πικραίνει».

Μίλησες για δύσκολες συνθήκες συνεργασίας με τον κ. Κιμούλη. Τι εννοείς;

«Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλώς θα σας πω ότι δεν ταίριαξαν καθόλου οι χημείες μας».

Θεατρικά ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

«Θα ανεβάσουμε με τη Γενική Θεαμάτων το Συλλέκτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Παλαιότερα το έργο παιζόταν με σημαντική επιτυχία από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη».

5+1 πράγματα που δεν ξέρετε για την Ευδοκία
Η δραστηριότητα που τρελαίνεται να κάνει στον ελεύθερό της χρόνο είναι να ψωνίζει και να χαλάει αμέτρητα λεφτά!

Από μουσική είναι περισσότερο του έντεχνου, ενώ αγαπημένοι της καλλιτέχνες είναι η Άλκηστη Πρωτοψάλτη και η Δήμητρα Γαλάνη.

Αν της πρόσφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνει αισθησιακή ή γυμνή φωτογράφηση, θα έλεγε κατηγορηματικά και χωρίς να το σκεφτεί καθόλου «όχι».

Είναι Λέων με ωροσκόπο Καρκίνο, αν και δεν πολυπιστεύει στα ζώδια. Εκείνο που της αρέσει είναι η μαγεία και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτά.

Αγαπημένη της λιχουδιά είναι τα σουβλάκια με πάρα πολύ τζατζίκι Μπορεί να φάει και 10 μόνη της!

Αρχικά είχε περάσει στο πανεπιστήμιο και στη Θεολογία, ενώ μπαίνοντας σε μια δραματική σχολή, ήθελε πρωτίστως να γίνει κριτικός θεάτρου.

Στην πορεία άλλαξε γνώμη, αφού «δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον που πάνω στη σκηνή δίνει την ψυχή του, ανεξάρτητα αν εσένα σ' αρέσει ή όχι».