Τι «μαγειρεύεται» στην TV

12.01.2007
Ακόμη δεν μπήκε ο καινούργιος χρόνος και μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν οι φήμες, οι ψίθυροι και ίσως τα «μαγειρέματα» των μεταγραφών έχουν ήδη αρχίσει. Πολλά ονόματα έχουνε «πέσει» ήδη σε τραπέζια διαπραγματεύσεων και άνθρωποι των καναλιών ψάχνουν εκείνους που θα ανεβάσουν την τηλεθέαση των προγραμμάτων τους.

Ας δούμε λοιπόν τι ακούγεται και τι ψιθυρίζεται στην τηλεοπτική πιάτσα, καθώς από σήμερα, που πολλά λέγονται δεξιά και αριστερά, μέχρι να πέσουν οι οριστικές υπογραφές όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Πρωινές ανακατατάξεις
Τι γίνεται με την Ελένη Μενεγάκη; Εδώ και λίγες βδομάδες το όνομά της «παίζει» διαρκώς σε τηλεοπτικά πηγαδάκια και όχι μόνο για την επιστροφή της στον ΑΝΤ1, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό της με το κανάλι της Κάντζας τη δεσμεύει για άλλον ένα χρόνο. Μπορεί η έξοδό της από το κανάλι του Αμαρουσίου να μην έγινε και με τον πιο ευχάριστο τρόπο και για τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον να συνεχίστηκε μια υπόγεια διαμάχη όπως η απαγόρευση των καλλιτεχνών της Heaven στην εκπομπή της στον Alpha, ωστόσο ακούγεται ότι πολλά είναι πιθανό να αλλάξουν. Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου συζητιέται επίσης έντονα το όνομα του συζύγου της Γιάννη Λάτσιου να αναλαμβάνει πάλι τα ηνία του προγράμματος στο σταθμό του Αμαρουσίου. Βέβαια, από το σταθμό δεν επιβεβαιώνουν τίποτα από τις παραπάνω φήμες υποστηρίζοντας ότι όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία της Ελεονώρας Μελέτη στην πρωινή ζώνη. Ίδωμεν λοιπόν μέχρι το Μάιο.

Τι θα γίνει όμως στον Alpha σε περίπτωση αποχώρησης της ωραίας Ελένης; Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και έτσι η λύση έχει βρεθεί στα πρόσωπα της Μαρίας Μπακοδήμου και του Φώτη Σεργουλόπουλου. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματά τους ακούγονται έντονα για την πρωινή ζώνη. Εξάλλου είναι ένα πρόγραμμα που το γνωρίζουν καλά, καθώς έτσι αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

Ο άντρας της πρωινής ζώνης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, κατάφερε να ταράξει τα «νερά» από την αρχή της φετινής σεζόν με τις δηλώσεις του όταν αναφέρθηκε πως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και πως είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις. Επισήμανε βέβαια ότι τον πρώτο λόγο τον έχει το Μεγάλο κανάλι, αλλά δεν διέψευσε ότι ήδη έχει δεχτεί προτάσεις από τον ανταγωνισμό. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αρκετοί να επιμένουν πως ο Γρηγόρης από τη νέα σεζόν θα παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 μια νέα εκπομπή.

Τα παιχνίδια των ειδήσεων
Ο Φερεντίνος με το «Deal» και το «Super deal» τίναξε την μπάνκα της τηλεθέασης στον αέρα! Αναμφισβήτητα έκανε την έκπληξη της χρονιάς και πολλούς να ζηλεύουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν και το συμβόλαιό του είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου και ο ίδιος δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1, ωστόσο αυτό δεν αποθαρρύνει κανέναν να κάνει δελεαστικές προτάσεις. Έτσι έχει ακουστεί πως το κανάλι της Μεσογείων με χαρά θα ήθελε να εντάξει στο πρόγραμμά του το παιχνίδι και τον ίδιο καθώς αυτός είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας. Ωστόσο, αν το διπλό προξενιό δεν ευοδώσει καρπούς, το κανάλι κρατάει ακόμα ανοιχτή την πόρτα του γι αυτόν.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης της Έλλης Στάη στο δυναμικό του Mega. Οι φήμες λένε ότι η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης σε λίγες βδομάδες θα κάνει την εμφάνισή της στο κανάλι όπου θα συμμετέχει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε ρόλο σχολιαστή και θα παρουσιάζει μια εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή.