Δυο φορές γιαγιά η Θεοπούλα!

19.12.2006
Μπορεί ως «Θεοπούλα» να μισεί το κέντημα, να παίζει ντραμς, να ξεσαλώνει στη Μύκονο, να ονειρεύεται να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ και να φωτογραφίζει άφοβα το γυμνό εραστή της στα παρισινά σοκάκια, στην πραγματικότητα όμως η Έφη Παπαθεοδώρου, όπως λέει αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ, είναι πιο ήπιων τόνων και αποκαλύπτει ότι εντός λίγων μόνο ημερών θα γίνει δυο φορές γιαγιά!

Αναμφισβήτητα ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει είναι εκείνος που έχει κάνει το μεγαλύτερο «σουξέ». Και για τις γιορτές ο «δημιουργός» της Γιώργος Καπουτζίδης τής ετοιμάζει «μεγάλη χαρά», αφού θα αποκτήσει το πρώτο της εγγονάκι από την «κοντή» νύφη της στο ειδικό εορταστικό επεισόδιο του σίριαλ. Εκεί που δεν θα το περιμένει λοιπόν θα βρεθεί με ένα βρέφος στην αγκαλιά και εκεί θα αποδείξει σε όλους πόσο διαφορετική και πόσο σούπερ γιαγιά είναι!

Παρ όλα αυτά, όπως μας αποκαλύπτει σήμερα, η ζωή θα προλάβει τη φανταστική ιστορία του σίριαλ και θα βιώσει το ένστικτο της γιαγιάς σε λίγες ημέρες από τώρα.

«Γιατί να ζηλέψω τη Θεοπούλα; Φυσικά και δεν έχω κανένα λόγο να τη ζηλέψω. Ίσα ίσα θα της βάλω τα γυαλιά! Σας διαβεβαιώνω ότι ετοιμάζομαι να γίνω πραγματική σούπερ γιαγιά. Σε δεκαπέντε ημέρες λοιπόν ο ανιψιός μου θα αποκτήσει το πρώτο του παιδάκι, που θα είναι αγοράκι. Η γυναίκα του είναι Αγγλίδα κι εκείνος είναι μισός Ινδός, μισός Έλληνας. Θα είναι «πολυεθνικό» εγγονάκι! Και φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, της αδελφής μου το εγγόνι είναι και δικό μου εγγονάκι!».

Μας εκμυστηρεύεται μάλιστα ότι είναι έτοιμη να το νανουρίζει λέγοντάς του το αγαπημένο της παραμύθι «ο Σκανταλάκης» που της έλεγε η ίδια της η μητέρα. «Φυσικά και έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι, να κάνω αγορές, γι αυτό έχω αρχίσει να αγοράζω τα πρώτα του ρουχαλάκια».

Στη σύντομη συνομιλία μας καταλαβαίνουμε ότι για τα μικρά παιδιά δεν είναι τυχαία λατρεμένη tv persona. Αγαπάει πολύ τους μικρούς φίλους της. Και αυτό άλλωστε το έχει αποδείξει, αφιερώνοντάς τους πλήθος παιδικών θεατρικών κειμένων που έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και έχουν συναντήσει απίστευτη ανταπόκριση. Φέτος ανεβάζει με επιτυχία το παιδικό παραμύθι «η κόρη του ήλιου» που έχει γράψει η ίδια στο Θέατρο της Ημέρας.

Πώς αισθάνεται που η ίδια ωστόσο ζει μόνη της και δεν έχει νιώσει από πρώτο χέρι το μητρικό ένστικτο; «Ήταν συνειδητή η επιλογή να μείνω μόνη μου και να μην κάνω παιδιά. Μου αρέσει η ελευθερία των κινήσεων. Και συνειδητά δεν έκανα παιδιά. Για να είχα παιδί χωρίς πατέρα, θα έπρεπε να έχω και χρήματα να το μεγαλώσω σωστά, έπειτα είναι και το τι θα έλεγα στο παιδί για το πού είναι ο πατέρας του. Θα το έκανα δυστυχισμένο».