Τέχνη σε εξέλιξη

07.11.2006
Καθώς παρκάρω σε ένα στενάκι στη Νέα Ιωνία για να πάω στα νέα κτίρια του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, βλέπω μια κυρία με φακιόλι και ροζ λιζέζ να βγαίνει στο μπαλκόνι και να λέει: «Ανάθεμα τα έργα σας και τις μουσικές σας!».

Καθώς παρκάρω σε ένα στενάκι στη Νέα Ιωνία για να πάω στα νέα κτίρια του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, βλέπω μια κυρία με φακιόλι και ροζ λιζέζ να βγαίνει στο μπαλκόνι και να λέει: «Ανάθεμα τα έργα σας και τις μουσικές σας!». Anathena, κυρία μου, της απαντώ και πηδάω πίσω από ένα δέντρο μη μου έρθει καμιά γλάστρα στο κεφάλι! Anathena λοιπόν το όνομα της συλλογικής έκθεσης 27 νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από ατομικά και ομαδικά έργα παρουσιάζουν τη δημιουργική αντίληψή τους πάνω στην κοινή καθημερινή τους ματιά.

Μαζί με τα έργα η μουσική που υπήρξε ανέκαθεν ο τρόπος επαφής της παρέας των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αναβίωσε μνήμες σκοτεινές και φωτεινές. Στη διάρκεια της βραδιάς ένα μωσαϊκό διαφορετικών στυλ, ηλικιών, ανθρώπων μέσα και έξω από το εικαστικό κύκλωμα έδωσε μια αντισυμβατική και χαρούμενη νότα πέρα από κάθε είδους κωδικοποιημένη συμπεριφορά.