Σας παίρνουν το σπίτι; Ο ΑΝΤ1 σας δίνει καινούργιο

28.11.2008
Το ένα «Εxtreme Make Οver» φεύγει και το άλλο έρχεται και μάλιστα ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Μετά την αμερικανική εκδοχή του reality, το οποίο ανακαινίζει και χαρίζει σπίτια και παρακολουθούμε τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου,

Το ένα «Εxtreme Make Οver» φεύγει και το άλλο έρχεται και μάλιστα ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Μετά την αμερικανική εκδοχή του reality, το οποίο ανακαινίζει και χαρίζει σπίτια και παρακολουθούμε τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, φαίνεται πως έφτασε η ώρα ο ΑΝΤ1 να κάνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και να επουλώσει τις πληγές κάποιων από αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους στον πλειστηριασμό.

Η τραγική εικόνα χιλιάδων δανειοληπτών που βλέπουν καθημερινά τα σπίτια τους να βγαίνουν στο «σφυρί» για μερικές εκατοντάδες ευρώ ήταν καθοριστική για να βγει το παιχνίδι της Endemol σε ελληνική έκδοση στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Άλλωστε, και στο ξένο format επιλέγονται κυρίως οικογένειες με δυσβάσταχτα χρέη ή σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η απόφαση πλέον είναι ειλημμένη και, εκτός απροόπτου, το reality θα έρθει στους δέκτες μας από τη νέα χρόνια σε εβδομαδιαία βάση στην prime time. Οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 με το «Εxtreme Make Over Home Εdition» κλείνουν ακόμη ένα μέτωπο: αυτό με τον Χρήστο Φερεντίνο, που στο παρελθόν έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες στο κανάλι του Αμαρουσίου και τον τελευταίο καιρό φαινόταν δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς τους σχετικά με τη «Λίστα». Το παιχνίδι παραμένει λοιπόν στο πρόγραμμα της Τρίτης, ενώ παράλληλα ο δημοφιλής showman αναλαμβάνει και το δεύτερο πρόγραμμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Φερεντίνος αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση των υπευθύνων του σταθμού. Επί της ουσίας, το «Εxtreme Make Over Home Εdition» αποτελεί ένα διευρυμένο «Άλλαξέ το». Οι υπεύθυνοι της παραγωγής επιλέγουν μια οικογένεια με τα κριτήρια που προαναφέραμε και αναλαμβάνουν την εξολοκλήρου ανακαίνιση ή και σε ορισμένες περιπτώσεις αγορά ή ανέγερση ενός σπιτιού. Οι εργασίες δεν αφορούν μόνο τη διακόσμηση και την επίπλωση, αλλά και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, πως ο ΑΝΤ1 χαρίζει ήδη ένα προκατασκευασμένο σπίτι μέσω του «Πρωινού καφέ», κάτι που είχε εφαρμοστεί με επιτυχία και την περίοδο που το πρωινό πρόγραμμα παρουσίαζε η Ελεονώρα Μελέτη.