Ο ύποπτος αρνείται τον ορό της αλήθειας.

30.10.2008
Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στην οικογένεια της Τζένιφερ Χάντσον, Γουίλιαμ Μπαλφούρ, αρνείται κάθε σχέση με το έγκλημα.

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στην οικογένεια της Τζένιφερ Χάντσον, Γουίλιαμ Μπαλφούρ, αρνείται κάθε σχέση με το έγκλημα.

Παρότι, η μητέρα του αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Ντάρνελ Ντόνερσον, τον είχε πετάξει έξω από το σπίτι τον περασμένο χειμώνα, εκείνος ισχυρίζεται ότι είχε καλές σχέσεις με τους Χάντσον. Γεγονός είναι ότι ο γάμος του με την αδελφή της Τζένιφερ, Τζούλια είχε λήξει άδοξα, αφού δύο εβδομάδες νωρίτερα εκείνος της είχε ζητήσει διαζύγιο, ενώ ήδη βρίσκεται σε νέα σχέση με μια γυναίκα που είναι έγκυος από εκείνον.

Επιπλέον, όταν του ζητήθηκε να κάνει το τεστ με τον ορό της αλήθειας, εκείνος αρνήθηκε και σταμάτησε να συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Ο Μπαλφούρ, κρατείται από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον θάνατο από πυροβολισμούς, της 57χρονης μητέρας της Τζένιφερ, του 29χρονου αδελφού της, Τζέισον και του 7χρονου ανεψιού της, Τζούλιαν Κινγκ.

Οι ανακριτές συλλέγουν ακόμη στοιχεία και πληροφορίες από μάρτυρες και τους χώρους του εγκλήματος. Μέχρι στιγμής ο Μπαλφούρ, παραμένει ο βασικός ύποπτος, αν και ενδέχεται να έχει υπάρξει και συνεργός, ο οποίος πιθανόν να είχε βοηθήσει στη μεταφορά του 4Χ4 όπου βρέθηκε η σορός του μικρού Τζούλιαν.

Σε ένα ακάλυπτο οικόπεδο, κοντά στο αυτοκίνητο, βρέθηκε χτες, Τετάρτη, 29/10, και "ένα όπλο, μαζί με κάποια άλλα τεκμήρια", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σικάγο, αρνούμενος σε επιπλέον αποκαλύψεις. Το όπλο που βρίσκονταν πεταμένο μέσα σε έναν μεγάλο θάμνο, έχει σταλεί στο εργαστήριο για εγκληματολογική εξέταση.

Σημειωτέον ότι ο Μπαλφούρ, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους πριν δύο χρόνια -μετά από κράτηση επτά ετών για απόπειρα δολοφονίας, και αυτοκινητοπειρατεία- συνελήφθη ξανά τον περασμένο Ιούλιο για κατοχή κοκαΐνης, αλλά δεν επέστρεψε στην φυλακή γιατί "τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να άρουν τους όρους της αποφυλάκισης", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σοφρωνιστικού συστήματος, Ντέρεκ Σναπ.

Όμως αυτή τη φορά, το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον του έχει την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους όρους αποφυλάκισης του, λόγω οπλοκατοχής και άρνησής του να παρακολουθήσει συμβουλευτική αγωγή για τον έλεγχο της επιθετικότητας του και της χρήσης παράνομων ουσιών.