Κι όμως, είναι συνομήλικες!

24.10.2008
Υπάρχουν γυναίκες που έχουν την ίδια ηλικία, αλλά το προσωπικό τους στυλ τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο ζωής τους τις καθιστά τόσο διαφορετικές, ώστε πολλοί να μην πιστεύουν στα μάτια τους ότι πρόκειται για δύο συνομήλικες.

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν την ίδια ηλικία, αλλά το προσωπικό τους στυλ τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο ζωής τους τις καθιστά τόσο διαφορετικές, ώστε πολλοί να μην πιστεύουν στα μάτια τους ότι πρόκειται για δύο συνομήλικες.

Οι γυναίκες που εργάζονται στον καλλιτεχνικό χώρο έχουν παραπάνω λόγους για να ενδιαφέρονται να επιβραδύνουν την αλλαγή της εικόνας τους στο πέρασμα των χρόνων. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο επιτυχημένες και γοητευτικές γυναικείες προσωπικότητες, που, ενώ έχουν την ίδια ηλικία, μοιάζουν να διαφέρουν. Για να μην τις αδικήσουμε όμως, θα πρέπει να πούμε πως κάθε γυναίκα κάνει τις επιλογές της και ο τρόπος ζωής και κατ επέκταση η εμφάνισή της είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

30+

Η κλασική
Μπορεί η Σοφία Μουτίδου να έχει αλλάξει στυλιστικά από το ρόλο της δασκάλας έτσι όπως τη γνωρίσαμε στο «Καφέ της Χαράς», αλλά διατηρεί ακόμα κάποια στοιχεία στην εμφάνισή της που μάλλον τη βαραίνουν ηλικιακά. Τα πολύ σκούρα μαύρα μαλλιά με το κλασικό μπομπ κούρεμα και οι αντίστοιχοι όγκοι γύρω από το πρόσωπο, το συντηρητικό μακιγιάζ, τα σκούρα χρώματα και τα αυστηρά ρούχα προσθέτουν χρόνια και σίγουρα θα έπρεπε να απαλλαγεί από αυτά ή έστω να ανανεώσει το στυλ της με πιο μοντέρνα κομμάτια. Βέβαια, ο χαρακτήρας της φαίνεται να δημιουργεί ισορροπία σε σχέση με την εικόνα της και φανερώνει την πραγματική της ηλικία.

Ντάμα κούπα
Η γλυκύτατη Ράνια Θρασκιά άλλαξε με μεγάλη επιτυχία το στυλ της, αν και διατηρεί πάντα τις αυστηρές γραμμές στο ντύσιμό της. Από τα κλασικά πουκάμισα και τις εβαζέ φούστες, όταν παρουσίαζε τα απογευματινά δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1, πέρασε σε ένα πιο δυναμικό νεανικό στυλ όταν βρισκόταν στον «Όμορφο κόσμο», ενώ με το που αποφάσισε να... κοιτάξει μπροστά, βρήκε τον απόλυτα θηλυκό εαυτό της στα μίνιμαλ φορέματα με πολύ φωτεινά χρώματα. Η Ράνια, διάγοντας μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της ως νιόπαντρη, ακτινοβολεί την ευτυχία της και έχοντας φωτίσει ακόμη περισσότερο με πιο ανοιχτές ανταύγειες τα ξανθά μαλλιά της, είναι μια νεαρή γυναίκα και το δείχνει.

40-

Η κυρία της πίστας
Η Νατάσσα Θεοδωρίδου παίζει με το στυλ και ειδικά με τα μαλλιά της, ενώ στο ντύσιμο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις κλασικές λιτές γραμμές. Η αλήθεια είναι ότι το στυλ που επιλέγει της προσθέτει χρόνια, αφού τόσο το κλασικό καρέ όσο και οι βαριές τουαλέτες που συνήθως φοράει στις εμφανίσεις της ταυτίζονται με την εικόνα γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας. Αναμφισβήτητα, η πιο εντυπωσιακή εικόνα της ήταν όταν έγινε κατάξανθη, με περισσότερες καμπύλες και γαλλική μυτούλα (σ.σ.: η βοήθεια του εξαιρετικού πλαστικού χειρουργού και πρώην συζύγου της Ανδρέα Φουστάνου ήταν εμφανής). Ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτεί τα πιο μακριά, γεμάτα κίνηση και θηλυκότητα μαλλιά σε μοντέρνο φιλάρισμα και να αφαιρέσει αξεσουάρ και ρούχα από την γκαρνταρόμπα της.

Fashion victim
Όπου κι αν βρίσκεται η Δέσποινα Βανδή, το σπορτίφ και με την τελευταία λέξη της μόδας στυλ της ξεχωρίζει. Φοράει συνήθως τζην με καουμπόικες μπότες, φανελάκια με μονογράμματα που υπογράφουν οι πιο λατρεμένοι από τη νεολαία σχεδιαστές και καπέλα, άλλοτε του μπέιζμπολ και άλλοτε ενός αληθινού Τεξανού καουμπόι. Η γυμναστική, ο χορός, η διατροφή και ο τρόπος ζωής της σίγουρα συμβάλλουν ώστε να διατηρείται σε άψογη γραμμή, κρύβοντας αρκετά χρόνια από την ηλικία της. Η μητρότητα όχι μόνο δεν άλλαξε την εφηβική σιλουέτα της, αλλά την τόνισε ακόμη περισσότερο. Δύο μόνο φορές πιάσαμε τη Δέσποινα να φαίνεται μεγαλύτερη από την ηλικία της: όταν είχε τα μαλλιά της κοντό κλασικό καρέ πριν από τρία χρόνια και στη βάφτιση της Βαλέριας Μενεγάκη, όπου τόσο το ντύσιμο όσο και το χτένισμά της της πρόσθεταν χρόνια.

50+

Η αλέγκρα
Από τις πιο δημοφιλείς κωμικούς μας, η Τζέση Παπουτσή αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Η αλήθεια είναι ότι πάντα μας ξεγελούσε και έδειχνε λίγο μεγαλύτερη απ όσο είναι, γι αυτό και συχνά ερμηνεύει τη μητέρα ή τη θεία και θεωρείται καρατερίστα. Η πληθωρική σιλουέτα της βέβαια τη δεσμεύει στο ενδυματολογικό της στυλ. Προτιμάει τα σκούρα ρούχα σε φαρδιές φόρμες και μακριές τουνίκ. Το πιο φωτεινό καστανό ή με κόκκινες ανταύγειες χρώμα που κατά καιρούς έχει δώσει στα μαλλιά της την έχει φωτίσει πολύ και της έδωσε πιο νεανική όψη. Αν τολμούσε και στο στυλ ντυσίματος να δοκιμάσει πιο μοντέρνες φόρμες και χρώματα, σίγουρα θα αποκτούσε μια πιο φρέσκια εμφάνιση.

Η rock
Η σταρ Άννα Βίσση διατηρεί το δικαίωμα της νεανικής της λάμψης και φρεσκάδας πρώτα απ όλα γιατί έχει τέτοια γονίδια, αλλά κι επειδή γυμνάζεται καθημερινά και προσέχει τη διατροφή της αυστηρά και με συνέπεια. Η γκαρνταρόμπα της περιλαμβάνει σκισμένα τζην, σέξι μπούστα, αθλητικά φανελάκια, σούπερ μίνι, εφαρμοστά δερμάτινα τζάκετ, εντυπωσιακά χρώματα και εκκεντρικά αξεσουάρ, που δικαιολογούνται και λόγω του επαγγέλματος. Η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της σε ξανθό πολύ ανοιχτό με ανταύγειες την κάνει να δείχνει 25 χρόνων.

Σίγουρα ξέρει καλύτερα απ όλες πώς να... δαμάσει το χρόνο.

40+

Τhe lady
Θα έλεγε κανείς ότι η Ελένη Κούρκουλα γεννήθηκε ντάμα, κυρία και όχι κοριτσάκι. Η γλυκιά ηθοποιός και μετέπειτα πολιτικός είχε πάντα ένα στυλ πιο συντηρητικό και κλασικό από την ηλικία της. Τα κοντοκουρεμένα αγορίστικα μαλλιά της, τα μέχρι το γόνατο σοφιστικέ φορέματα ή τα ταγέρ που προτιμάει αλλά και τα διακριτικά κολιέ από πέρλες μαργαριταριών της δίνουν μια εικόνα σαφώς μεγαλύτερης γυναίκας. Ευτυχώς που η φρέσκια επιδερμίδα και η λάμψη των ματιών της κρατάνε μια ισορροπία σε αυτή την εικόνα. Φυσικά, αυτό το στυλ εξυπηρετεί μια χαρά την εικόνα της ευσυνείδητης πολιτικού που θέλει να προβάλλει.

Η φοιτήτρια
Η Μιλένα Αποστολάκη διαθέτει το μεγάλο προσόν να δείχνει σαν να μην έχει μεγαλώσει καθόλου από την εποχή της φοιτητικής της ζωής. Παρά το γεγονός ότι ως πολιτικός ακολουθεί ένα πιο chic στυλ, τα μακριά μαλλιά της, το απαλό μακιγιάζ, ο τρόπος που συνδυάζει τα ρούχα της, στα οποία πάντοτε θα υπάρχει ένα φωτεινό λευκό ή μπεζ, τα χαμηλά παπούτσια οι μπαλαρίνες ενίοτε την κάνουν να μοιάζει με κοριτσάκι, που αν φορούσε ποδιά και είχε τα μαλλιά της δεμένα αλογοουρά ή κοτσιδάκια, θα βάζαμε στοίχημα ότι είναι παλιά της φωτογραφία. Είναι ίσως η εξαίρεση πολιτικού, της οποίας η εικόνα μοιάζει με νεαρής δεσποινίδας καλής οικογενείας, με τα γαλλικά και το πιάνο της.

60+

Η μαμά
Τι να πει κάποιος για την Κάρμεν Ρουγγέρη, την πιο αεικίνητη και αξιολάτρευτη «γιαγιά» της ελληνικής τηλεόρασης και τη γυναίκα που υπηρετεί το ποιοτικό παιδικό θέατρο με απίστευτη συνέπεια όλη της τη ζωή; Είναι μια γυναίκα γεμάτη ενέργεια και ταλέντα. Είναι ο τύπος της κλασικής Ελληνίδας νοικοκυράς με πολύ προσωπικές απόψεις για το ντύσιμο και το στυλ. Της αρέσουν τα φαρδιά, άνετα ρούχα, με πινελιές έθνικ, τα εμπριμέ, γενικότερα οι φόρμες και αυτά με πιο στρογγυλεμένες γραμμές. Σπάνια φοράει παντελόνι και οι φούστες της είναι μακριές, κάτω από το γόνατο, με πολλές πτυχώσεις. Αγαπάει τα κλασικά χρώματα τα μεγαλίστικα που λέμε, δηλαδή καφέ, μπλε, πράσινα κυπαρισσί, μπορντό, και έχει χτενισμένα τα μαλλιά της πάντα σε κλασικό καρέ, που παίζει σε μήκος. Στα «40 κύματα», όπου πρωταγωνιστεί με τον Μιχάλη Μαρίνο και τη Λίνα Σακκά, έχει κάνει την έκπληξη, καθώς κάθε φορά τη βλέπουμε με διαφορετικά ρούχα και μαλλιά. Ε, λοιπόν, αυτή η αλλαγή αποκάλυψε μια πιο νέα και φρέσκια Κάρμεν, που μας άρεσε πολύ.

Class εκκεντρικότητα
Από τις πιο σέξι και γοητευτικές κοσμοπολίτισσες Ελληνίδες είναι η Ντέλλα Ρούνικ. Πότε στο Μόντε Κάρλο, πότε στην Κυανή Ακτή ή στις Βερμούδες, το πρώην μανεκέν και νυν συγγραφέας Ντέλλα είναι και φαίνεται πολύ μικρότερη από την ηλικία της. Παρότι δεν τρελαίνεται στη δίαιτα και διατηρεί τις πλούσιες καμπύλες της, έχει μια υπέροχη σιλουέτα, την οποία αναδεικνύει μέσα από αιθέρια σέξι φορέματα του Cavalli και πολύ εφαρμοστά τζην των Dolce & Gabanna. Όσο για τα μαλλιά της, διατηρεί τελευταία το μοντέρνο κοντό κούρεμα σε πιο φωτεινό χρώμα από παλιότερα, για να της φωτίζει το πρόσωπο. Από την άλλη, έχει απαλύνει το έντονο μακιγιάζ αναδεικνύοντας τη λαμπερή νεανική της επιδερμίδα. Είναι αεικίνητη και δείχνει μεγάλο πάθος για τη ζωή, ενώ πιστεύει ότι το γέλιο και ο ύπνος είναι από τα καλύτερα φάρμακα μιας αιώνιας νεότητας.

70+

Chic and hippie
Παρά το γεγονός ότι τόσο στη σειρά όσο και στη ζωή της δεν φαίνεται ακριβώς η ηλικία της, όπως την έχει η ίδια άλλωστε δηλώσει, οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της Έφης Παπαθεοδώρου και το στυλ των μαλλιών της την αναδεικνύουν σε μια πολύ κομψή και γοητευτική γιαγιά, που θα θέλαμε όλοι να είχαμε. Με την τσαχπινιά της, το κέφι της και παρά τις πολύ μακριές φούστες που φοράει, έχει αναστατώσει όλα τα τηλεοπτικά πλατό σε κάθε της εμφάνιση και κάνει τους πάντες να την αγαπάνε και να αναρωτιούνται: «Είναι σίγουρα πάνω από 70;».

Κλασική αξία
Αν γινόταν διαγωνισμός κομψότητας και γοητείας σε γυναίκες άνω των 70, η Νόνικα Γαληνέα θα έπαιρνε παμψηφεί όλα τα βραβεία. Σε όλη της τη ζωή και όλες τις επαγγελματικές εμφανίσεις της υπήρξε και είναι η επιτομή της κομψότητας. Εξακολουθεί να είναι μια γυναίκα με άστρο, φινέτσα, ακτινοβολία και φρεσκάδα σε μια ηλικία που άλλες έχουν παραιτηθεί από τη ζωή και την ομορφιά τους. Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του «όταν μια γυναίκα θέλει, μπορεί». Μεγάλωσε σε μια αριστοκρατική οικογένεια, όπου είχε την πολυτέλεια να ασχολείται με τον εαυτό της.

Η έμφυτη θηλυκότητά της και η υπέροχη επιδερμίδα της τη βοηθάνε να διατηρεί τη νεότητά της, που δεν περιορίζεται από χρόνια και εποχές.