Γ. Τσλαίκης: "Θέλω να κάνω επιθεώρηση με τον Λάκη"

17.10.2008
Αν τον κέρδιζε η ιατρική, το ελληνικό τραγούδι θα έχανε έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Τσαλίκης, πατέρας τριών παιδιών και επιτυχημένος τραγουδιστής, αποδεικνύει έμπρακτα

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Αν τον κέρδιζε η ιατρική, το ελληνικό τραγούδι θα έχανε έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες. Ο Γιώργος Τσαλίκης, πατέρας τριών παιδιών και επιτυχημένος τραγουδιστής, αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι ο άντρας ο τέλειος, ο άντρας ο σωστός, αλλά και ο έξυπνος και ο γοητευτικός... Μας μίλησε για το πώς καταφέρνει να ισορροπεί μεταξύ οικογένειας και νύχτας, αλλά και να έχει μια απαιτητική καριέρα, αφιερώνοντας χρόνο στα παιδιά του, στη γυναίκα του, στους θαυμαστές και στα όνειρά του.

Φέτος παρουσιαστής στο «Ρassword», το νέο τηλεπαιχνίδι του Alpha, ενώ στο παρελθόν σε έχουμε δει στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» του Λάκη, στο θέατρο στο «Πυρετός το σαββατόβραδο», στην κριτική επιτροπή του «Sound Mix Show». Αρέσει στο κοινό να βλέπει έναν καλλιτέχνη σε διαφορετικούς ρόλους ή το «λίγο απόλα» κουράζει και τον... καίει;

«Είναι μια ενασχόληση με θέματα που έχουν μια συνάφεια και μια συνέχεια μεταξύ τους. Το μουσικό θέατρο έχει να κάνει με το τραγούδι. Μιούζικαλ άλλωστε ήταν το Πυρετός το σαββατόβραδο, ενώ στους Δέκα μικρούς Μήτσους δεν ήμουν ηθοποιός, αλλά ο Γιώργος Τσαλίκης. Όπως μαθαίνεις τα τραγούδια, έτσι μαθαίνεις και τα λόγια υποδυόμενος τον εαυτό σου. Δεν έκανα κάτι το τελείως διαφορετικό. Όσον αφορά το τηλεπαιχνίδι, είναι κάτι πολύ κοντά σ' εμένα».

Μέχρι σήμερα ο Alpha έχει μάλλον ατυχή παράδοση στα τηλεπαιχνίδια. Τι είναι αυτό που θα κάνει το «Ρassword» να διαφοροποιηθεί;

«Λέγοντας ναι σε κάτι, δεν κοιτάζω το παρελθόν της συγκεκριμένης κατάστασης στο κανάλι, αλλά τους οιωνούς. Είμαι άνθρωπος που πιστεύω πολύ πως ένα καλό αποτέλεσμα βασίζεται στη σύνθεση της ομάδας και όχι στη μονάδα. Είδα το αρχικό concept και μου άρεσε πάρα πολύ, το αμερικάνικο Password... σκίζει. Όσον αφορά την ομάδα, είναι το Studio ΑΤΑ, μία από τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες παραγωγής, και ο Alpha, που πιστεύει πολύ σ' εμένα και στο παιχνίδι. Είμαι σε ψυχολογική φάση που μπορώ να υποστηρίξω 100% το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν. Αυτό λοιπόν που διαφοροποιεί το Password είναι το τελείως καινούργιο concept, πολύ βατό και κατανοητό στον τηλεθεατή που παίζει από το σπίτι και βλέπει αγαπημένα πρόσωπα της σόουμπιζ».

Πώς προέκυψε η πρόταση;

«Τα τελευταία τρία χρόνια δέχτηκα διάφορες προτάσεις για την τηλεόραση, αλλά δεν είχα αισθανθεί έτοιμος, λόγω του ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Δώρα ήταν έγκυος και έπρεπε να αφιερώσω πολύ χρόνο στην οικογένειά μου. Η πρόταση έγινε με ένα τηλεφώνημα από το Studio ΑΤΑ. Με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω έναν πιλότο, δέχτηκα, έκανα δοκιμαστικό και με πήραν μετά από μία εβδομάδα και μου είπαν: Είσαι ο παρουσιαστής του «Ρassword», συγχαρητήρια».

Σε αγχώνει η AGB;

«Όχι. Με ενδιαφέρει να είναι ένα ωραίο παιχνίδι, να μείνουν ευχαριστημένοι οι παίκτες, να περάσουν καλά οι καλεσμένοι και σίγουρα όλο αυτό το πράγμα να το δει και να το αγαπήσει ο κόσμος. Νομίζω πως με ενδιαφέρον θα ρωτήσω για τα νούμερα, αλλά όχι με άγχος».

Πάμε λίγο στη νύχτα... Τα οικονομικά του κόσμου δεν πηγαίνουν καλά... Πιστεύεις ότι για τα νυχτερινά κέντρα θα είναι φέτος η δυσκολότερη χρονιά;

«Δεν θα είναι η δυσκολότερη χρονιά φέτος. Εγώ πιστεύω πως η νύχτα δεν περνάει κρίση. Νομίζω πως απλώς ο κόσμος αντιμετωπίζει κάποια στενότητα, γιαυτό είναι πολύ πιο επιλεκτικός απόσο παλιότερα. Γιαυτό βλέπουμε, π.χ., σχήματα εναλλακτικά και διαφορετικά, όπως ο Παπακωνσταντίνου με τον Ζουγανέλη, τον Μπουλά και τον Μαχαιρίτσα, να... σκίζουν. Όταν βλέπεις ένα μαγαζί να... σκίζει, δεν μπορείς να μιλήσεις για κρίση στη νύχτα».

Πόσο απαιτητικός είσαι στο θέμα της μαρκίζας ή του προγράμματος; Τραβάς αυτό που λέμε «κόκκινη γραμμή»;

«Στο θέμα της μαρκίζας ποτέ. Δεν ασχολούμαι καν. Όταν ήρθα στο Θέα, απλώς μου ανακοινώθηκε πως θα είναι η μαρκίζα, πως θα είναι το πρόγραμμα. Μου αρέσει πάρα πολύ στη συνεργασία μου με τον Θάνο Πετρέλη και τον Νίκο Οικονομόπουλο ότι συνυπάρχουμε περίπου δύο ώρες πάνω στη σκηνή. Πιστεύω πως αυτή ήταν η συνταγή που έκανε το συγκεκριμένο σχήμα να πετύχει».

Δεν δημιουργούνται όμως κόντρες και διενέξεις, όταν ονόματα μεγάλου βεληνεκούς αποφασίζουν να συνεργαστούν;

«Πολλές φορές δημιουργούνται προστριβές, που κυρίως οφείλονται στο περιβάλλον του καλλιτέχνη. Ο τραγουδιστής θέλει να περνάει καλά. Δεν θέλει προβλήματα στη δουλειά του. Αυτό βέβαια δεν είναι κανόνας. Για το συγκεκριμένο σχήμα που εμφανίζομαι δεν έχω διαβάσει πουθενά τίποτα».

Πόση ώρα ασχολείσαι με την εμφάνισή σου πριν βγεις στην πίστα;

«Καθόλου, όπως βλέπεις... Βγαίνω σένα τέταρτο και δεν έχω ετοιμαστεί ακόμη».

Με τη Δώρα έχετε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Πρόσφατα αποκτήσατε και τρίτο παιδάκι. Με όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας νιώθεις ανασφαλής για το μέλλον των παιδιών σου;

«Προσπαθώ να προστατέψω τα παιδιά με αυτά που πιστεύω εγώ πως τους δίνουν ασφάλεια. Με τη Δώρα έχουμε επιλέξει τα φώτα της δημοσιότητας να είναι πολύ μακριά από τα παιδιά μας δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ για κάποιο περιοδικό. Δεν το θεωρώ κάτι κατακριτέο, ούτε κατηγορώ κανέναν. Μου αρέσει να βλέπω παιδάκια στα εξώφυλλα, απλώς εμείς επειδή θεωρούμε ότι έτσι τους προστατεύουμε, έχουμε επιλέξει να απέχουμε από τη δημοσιότητα. Ανησυχίες σαφέστατα και υπάρχουν, αλλά δεν είναι περισσότερες από τη χαρά του να παίρνεις αγάπη από τρία παιδιά. Είναι δύσκολο, αλλά η χαρά είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη».

Θα ήθελες και τέταρτο παιδί;

«Σαυτή τη φάση όχι. Είναι αρκετά μεγάλη η πίεση με τα τρία. Βέβαια, και στο δεύτερο παιδί όταν με ρώτησαν αν θέλω τρίτο, είπα όχι. Έτσι, θα πω τώρα πως αν έρθει ένα τέταρτο παιδί, είναι καλοδεχούμενο».

Θα έχεις φέτος χρόνο να ασχοληθείς με τις δραστηριότητες των μικρών;

«Ε βέβαια! Να ξέρεις πως το πρόγραμμα ενός τραγουδιστή, όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι kids friendly. Την ώρα που φεύγω για το μαγαζί έχουν κοιμηθεί, την ώρα που γυρίζω τους βάζω στο σχολικό και την ώρα που γυρίζουν από το σχολείο είναι η ώρα που ξυπνάω. Τώρα Δευτέρα και Τρίτη που θα κάνω γυρίσματα για το Password θα με στερηθούν λίγο παραπάνω, αλλά νομίζω ότι όταν δίνεις χρόνο ουσίας, κάνεις αυτό που λέμε το ρεφάρισμα».

Ποια ήταν η καλύτερη συνεργασία που είχες μέχρι σήμερα;

«Σαφέστατα με τον Σάκη πριν από 5 χρόνια στο Fever, αλλά και με την Έλενα Παπαρίζου. Επίσης, στα πρώτα μου βήματα πριν από 10 χρόνια με τον Αντώνη Ρέμο. Όμως, κάθε συνεργασία κάτι μου έδωσε. Πέρασα πολύ καλά πρόσφατα με την Κέλλυ Κελεκίδου. Γελάσαμε πάρα πολύ. Γενικά, με τους συναδέλφους που έχω συνεργαστεί έχουμε κρατήσει επαφές».

Μια συνεργασία που θέλεις πολύ και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα;

«Σαν όνειρο; Δεν ξέρω... Δεν θα σου πω κάποιον τραγουδιστή. Θα μου άρεσε κάποια στιγμή να ξαναζήσω την εμπειρία του μιούζικαλ στο θέατρο, αλλά να είναι ελληνικό μουσικό θέατρο. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να ήταν σε μεγάλα κέφια με τον Λαζόπουλο και να γράψει μια ελληνική επιθεώρηση με πολύ τραγούδι στην οποία να συμμετέχω. Θα το έκανα με μεγάλη χαρά χωρίς να σκεφτώ κόπο, κόστος και κατάθεση ψυχής. Θα άξιζε πραγματικά τον κόπο να ταλαιπωρηθώ».

Ζήλεψες πρόσφατα, με την καλή έννοια, κάποιο σουξέ συναδέλφου σου;

«Το Όλα για σένα του Νίκου Οικονομόπουλου».

Τι θες να κάνεις σύντομα στο τραγούδι που δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα;

«Κλείνοντας φέτος δέκα χρόνια στη δισκογραφία, ανοίγει ένας νέος κύκλος στον οποίο θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Καθετί θέλει το σωστό timing. Να συνωμοτεί ο Θεός και το σύμπαν, να είναι η σωστή συγκυρία. Όλα θα γίνουν».

Πώς τα πας με τις θαυμάστριες; «Φρέναραν» κάπως από τη στιγμή που έκανες οικογένεια;

«Θα σου μιλήσω γενικότερα για τον κόσμο. Το Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι της Πρωτοψάλτη χαρακτηρίζει τη σχέση μας. Σχέση αλήθειας και άμεσης επικοινωνίας. Δεν πιστεύω πως ο κόσμος με νιώθει σαν κάποιον παντρεμένο ή δεσμευμένο πάνω στη σκηνή. Είναι πολύ άνετος μαζί μου».

Τα νέα σου δισκογραφικά σχέδια;

«Συνεχίζουμε γυρίσματα για το Password και σύντομα μπαίνω στούντιο. Ήδη ακούω τραγούδια για το τέλος του χρόνου, οπότε θα γιορτάσω τα δέκα μου χρόνια στη δισκογραφία με ένα συλλεκτικό CD ,το οποίο θα έχει μέσα και κάποια καινούργια τραγούδια. Ανυπομονώ...».

Είδαμε φέτος τη δυσάρεστη εικόνα πολλών ανθρώπων της showbiz να εμπλέκονται σε υποθέσεις χρήσης ουσιών. Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να δοκιμάσεις κάτι;

«Εγώ θα σου πω για τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχω συνεργαστεί και ξέρω, γιατί είναι φίλοι μου. Θα σου πω για τον Σάκη, τη Δέσποινα, την Πέγκυ, την Κοκκίνου, τον Οικονομόπουλο, τον Πετρέλη, τους Goin Through, την Καίτη Γαρμπή. Δεν ξέρω κανέναν να κάνει χρήση ουσιών. Το θέμα λόγω του επαγγέλματος και της προβολής παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από,τι όταν έχουμε να κάνουμε με έναν απλό χρήστη. Η δημοσιότητα είναι δυσανάλογη της πραγματικής εικόνας. Πρέπει βέβαια και αυτούς που κάνουν χρήση να τους αγκαλιάσουμε, να τους αγαπάμε και τους στηρίξουμε, ώστε να βγουν από αυτόν τον κυκεώνα».