Στη... λεωφόρο του μιούζικαλ

13.10.2008
Μια μεγάλη έκπληξη ίσως τη μεγαλύτερη στη λαμπερή πολύχρονη καριέρα της θα τολμήσει η Μαρινέλλα, αν τελικά καταφέρει να την πείσει ο καλός της φίλος Σταμάτης Φασουλής...

Μια μεγάλη έκπληξη ίσως τη μεγαλύτερη στη λαμπερή πολύχρονη καριέρα της θα τολμήσει η Μαρινέλλα, αν τελικά καταφέρει να την πείσει ο καλός της φίλος Σταμάτης Φασουλής... Θα πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ που έχει αφήσει εποχή αρχικά ως κινηματογραφική ταινία, το «Sunset Βoulevard» (Η λεωφόρος της δύσης»), του διάσημου σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ!

Η Μαρινέλλα μόνο θα μπορούσε να παίξει τη μεγάλη ντίβα Νόρμα Ντέσμον, την οποία υποδύθηκε στη διαχρονική ταινία «Sunset Βoulevard» η Γκλόρια Σουάνσον. Στο πλευρό της ήταν τότε ο νεαρός Γουίλιαμ Χόλντεν, ο οποίος έπαιξε το σεναριογράφο Τζο Γκίλις που προσπαθεί να της ξαναδώσει την παλιά της αίγλη γράφοντας ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Αργότερα στη θρυλική αυτή ταινία στηρίχθηκε ο μετρ των λαμπερών μιούζικαλ Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και δημιούργησε το ομώνυμο μιούζικαλ, που ανέβηκε αρκετές φορές στο θέατρο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύθηκαν τόσο η Γκλεν Γκλόουζ όσο και η Ρίτα Μορένο.

Πρόκειται πραγματικά για μια συγκλονιστική ιστορία, ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ, με υψηλές απαιτήσεις, που είναι όνειρο ζωής και μεγάλη πρόκληση για τον έμπειρο Σταμάτη Φασουλή να το ανεβάσει στην Ελλάδα.

Καλλιτεχνικές πηγές αναφέρουν ότι το σχέδιο αυτό το επεξεργάζεται στο μυαλό του εδώ και αρκετά χρόνια και ότι όχι μόνο το έχει εκμυστηρευτεί στη Μαρινέλλα, αλλά θεωρεί ότι είναι η μόνη που θα μπορούσε να υποδυθεί αυτόν το ρόλο, με τέτοιο συγκλονιστικό τρόπο ώστε να σπάσουν ταμεία. Τώρα μάλιστα που σκηνοθετεί το πρόγραμμα της Μαρινέλλας και του Γιάννη Πάριου στο «Διογένης Studiο», όπου οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες του τραγουδιού ξανασυναντιούνται στην πίστα ύστερα από 20 χρόνια, έχει βαλθεί να την πείσει ότι πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα: να τολμήσει να ανέβει στο σανίδι. Μάλιστα, της έχει βρει και συμπρωταγωνιστή, που, όχι μόνο παίζει, αλλά και χορεύει και τραγουδάει, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μέμο Μπεγνή. Βέβαια, μια τέτοια παράσταση χολιγουντιανών προδιαγραφών θέλει πολύ καλή προετοιμασία και ένα μεγάλο θέατρο για να παρουσιαστεί. Φαίνεται όμως ότι και γι αυτό έχει βρει λύση ο Σταμάτης Φασουλής, καθώς μετά από το «Κλουβί με τις τρελές», που θα ανεβάσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο και πιθανότατα θα πάει και μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο στο «Παλλάς», θέλει να ακολουθήσει το εντυπωσιακό «Sunset Βoulevard». Όσο για τον ίδιο, φαίνεται ότι θα κρατήσει και το ρόλο του Μαξ φον Μάγερλινγκ, τον οποίο στην ταινία υποδύθηκε αριστουργηματικά ο Έριχ φον Στροχάιμ.

Όσο για την υπόθεση, είναι συγκλονιστική: Η σταρ του βωβού κινηματογράφου Νόρμα Ντέσμον, που ζει απομονωμένη και ξεχασμένη στη βίλα της, θα ζητήσει από το σεναριογράφο Τζο Γκίλις να της γράψει το ρόλο που θα τη φέρει πάλι στα φώτα της δημοσιότητας. Τελικά, όμως, θα φτάσει μέχρι το φόνο και την τρέλα, προσπαθώντας να συντηρήσει το μύθο της.