Γεύση από Βηρυτό

15.10.2008
Τα πιο «γλυκά» εγκαίνια του φθινοπώρου! Με γεύσεις που για να φτάσουν στο κουτάκι σας ταξιδεύουν καθημερινά αεροπορικώς από τη Βηρυτό και παρασκευάστηκαν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, τα πιο αγνά υλικά και με πραγματικά πατροπαράδοτο τρόπο!

Τα πιο «γλυκά» εγκαίνια του φθινοπώρου! Με γεύσεις που για να φτάσουν στο κουτάκι σας ταξιδεύουν καθημερινά αεροπορικώς από τη Βηρυτό και παρασκευάστηκαν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, τα πιο αγνά υλικά και με πραγματικά πατροπαράδοτο τρόπο! Δεν θα τα έλεγα αυτά εάν δεν είχα ερωτευτεί τον πραγματικό μπακλαβά του «Sweet Βeirut», που «φτιάχνεται από βούτυρο και ξηρούς καρπούς υψηλής ποιότητας και είναι πάντα ελαφρύς, τραγανός και εξαιρετικά νόστιμος. Στο Λίβανο προσφέρεται σε κάθε πάρτι, σε κάθε εκδήλωση, ενώ παραδοσιακά κυριαρχεί στο μενού των γλυκισμάτων», όπως μας ενημερώνουν, και μάλιστα υπάρχει και σε light version! Στο νέο κατάστημα με λιβανέζικα προϊόντα «Sweet Βeirut» στο Χαλάνδρι έχουν καταπληκτικό καφέ, που σημαίνει πως γνωρίζουν από φιλοξενία, αφού... «Στο Λίβανο ο καφές συχνά αναμειγνύεται με κάρδαμο, ένα καρύκευμα ακριβότερο και από τον ίδιο τον καφέ, γι αυτό και θεωρείται πολυτέλεια, δείγμα καλής φιλοξενίας». Κι αυτό φάνηκε την ημέρα των εγκαινίων, όπου στην όαση των γλυκισμάτων ήρθαν πιο κοντά παράγοντες και πρέσβεις από τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να τα κόψω αυτά τα καλέσματα, γιατί ο διατροφολόγος μου θα με... απολύσει.