Ετοιμάζει βιβλίο για τον πατέρα του;

10.10.2008
Μπορεί το κοινό να επιφύλαξε χλιαρή υποδοχή στο σίριαλ του Alpha «Έχω ένα μυστικό» με θέμα τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ όμως δείχνει να μην πτοείται, τόσο από τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης όσο και από τις αρνητικές κριτικές.

Μπορεί το κοινό να επιφύλαξε χλιαρή υποδοχή στο σίριαλ του Alpha «Έχω ένα μυστικό» με θέμα τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ όμως δείχνει να μην πτοείται, τόσο από τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης όσο και από τις αρνητικές κριτικές. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ετοιμάζεται να βάλει πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να βρει το θάρρος να ξετινάξει και το τελευταίο αγκάθι που τρυπάει την καρδιά του. Είναι έτοιμος τώρα να γράψει ένα βιβλίο και για τον πατέρα του!

Τα «Πατέρα σ' αγαπώ» ή «Όλα όσα δεν σου είπα, πατέρα» είναι οι τίτλοι που ακούγονται στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια για το νέο βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ, που θα ταράξει εκ νέου τη σόουμπιζ.

Πού βρίσκει το κουράγιο και την έμπνευση; Στις πολύ καλές πωλήσεις του ομώνυμου με το σίριαλ βιβλίου, αλλά και στο νέο έρωτα που φωτίζει τη ζωή του και ακούει στο όνομα Λένα.

Αν και η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Έχω ένα μυστικό» δεν απογείωσε τους δείκτες της AGB, όπως αναμενόταν, αφού το πρώτο πολυδιαφημισμένο επεισόδιο στον Αlpha άγγιξε μόλις το 20,6%, ενώ το L.A.P.D. στο Mega έφτασε το 30,8% και το «Φίλα το βάτραχό σου» στον ΑΝΤ1, παρόλο που είναι η δεύτερη χρονιά του, το 19%, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος. Φαίνεται ότι ο ήλιος που μπήκε στη ζωή του, η μελαχρινή Λένα, τον έχει κάνει να βλέπει τα πράγματα από την αισιόδοξη πλευρά τους. Του έχει δώσει δύναμη να κάνει πράξη τα όνειρά του, τα οποία για αρκετό καιρό είχε αφήσει στην άκρη καθώς ένιωθε ότι ήταν μόνος, απογοητευμένος και πληγωμένος. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, είναι από τους ανθρώπους εκείνους που αν πηγαίνουν καλά τα προσωπικά τους, τότε μπορούν να κάνουν θαύματα και στον επαγγελματικό τομέα. Και η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο μήνα, όπως λένε άτομα της σόουμπιζ που γνωρίζουν τον Γιάννη, δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος να αντιμετωπίσει με θάρρος τη ζωή και, το κυριότερο, να προχωρήσει και σε άλλες επαγγελματικές εκπλήξεις. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρεί πλέον ότι το μόνο «αγκάθι» που βασανίζει την ψυχή του είναι η σχέση που είχε με τον πατέρα του και όλα εκείνα που δεν πρόλαβε να του εξομολογηθεί. Γιατί, όπως έχουν πει τόσο ο ίδιος αλλά και άνθρωποι που τον γνωρίζουν, αγαπούσε τον πατέρα του, αλλά οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να εκδηλώσει όλα αυτά που έκρυβε στην ψυχή του. Άλλωστε, και στο βιβλίο «Έχω ένα μυστικό» μπορεί μεν να αποκάλυψε κάποιες πτυχές της πολυτάραχης σχέσης των γονιών του, αλλά αυτό το έκανε με σεβασμό στη μνήμη τους. Τώρα, λοιπόν, σκέφτεται να ανοίξει την καρδιά του και να αποκαλύψει, να μοιραστεί με τον κόσμο τις σκέψεις του για τον πατέρα του, αλλά κυρίως όλα αυτά που ήθελε να του πει και δεν πρόλαβε. Να βγάλει από την ψυχή του όλο αυτό το βάρος που σαν παιδί βίωσε και να πει: «Πατέρα σ' αγαπώ» ή «Όλα εκείνα που δεν σου είπα, πατέρα». Για να μπορέσει ψυχικά ελεύθερος πλέον να προχωρήσει στη ζωή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι κάτι σαν εξομολόγηση, σαν κατάθεση ψυχής που θα συγκλονίσει. Άλλωστε, τώρα που και δημόσια έχει παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένος και ότι αυτό του δίνει μεγάλη δύναμη είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του τις όποιες σκιές του παρελθόντος. Επιτέλους, ο Γιάννης ξαναβρήκε το χαμόγελό του και το κουράγιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά που τον πλήγωσαν. Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνει και να αρχειοθετεί το φωτογραφικό υλικό που έχει στην κατοχή του, ενώ πάλι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνεργάζονται μαζί του βολιδοσκοπούν άτομα για συνεντεύξεις που θα παραθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Από τα πρώτα άτομα που θα μπορούσαν να συμπράξουν και διατηρούν καλή σχέση με τον Γιάννη είναι η δεύτερη σύζυγος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η Νανά Ειλικρινή, αλλά και η τελευταία σύντροφός του, η Νάντια Μουρούζη, που φάνηκε να είναι με το μέρος του στη δικαστική αντιπαράθεση με τους κληρονόμους του πατέρα του.

Ωστόσο, ακόμη είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε και, όπως με τη βιογραφία της Αλίκης, που ήταν στα σκαριά περισσότερα από 4 χρόνια, έτσι και το δεύτερο βιβλίο με θέμα τον πατέρα και το γιο Παπαμιχαήλ θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δει το φως της δημοσιότητας. Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης έχει την πρόθεση, οι εκδότες καλοβλέπουν το εγχείρημα και οι δημοσιογράφοι τρίβουν τα χέρια τους, αφού θα έχουν υλικό για να γράφουν και να μιλάνε για πολύ καιρό.