Οι Έλληνες... Ντέιβιντ Μπέκαμ

06.10.2008
Ποιο είναι το καλύτερο θέμα ενός φωτογράφου και δη paparazzi; Μα φυσικά να απαθανατίζει ένα γνωστό αρρενωπό αθλητή με μια λαμπερή κυρία της showbiz. Τα εν λόγω ειδύλλια πουλάνε κατεξοχήν, όχι μόνο στον ελληνικό Τύπο, αλλά κυρίως στο διεθνή.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Ποιο είναι το καλύτερο θέμα ενός φωτογράφου και δη paparazzi; Μα φυσικά να απαθανατίζει ένα γνωστό αρρενωπό αθλητή με μια λαμπερή κυρία της showbiz. Τα εν λόγω ειδύλλια πουλάνε κατεξοχήν, όχι μόνο στον ελληνικό Τύπο, αλλά κυρίως στο διεθνή. Υπήρξαν περίοδοι που στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ μια αποκλειστική φωτογραφία του Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη σύζυγό του Βικτόρια κόστιζε πολύ περισσότερο από μια εμφάνιση Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί στο red carpet της αμερικάνικης βιομηχανίας θεάματος. Ποιοι είναι οι Έλληνες «Ντέιβιντ Μπέκαμ» και πώς διαχειρίζονται τη δημοσιότητα; Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο γάμο της Γωγώς Μαστροκώστα το ΛΟΙΠΟΝ έκανε το απαραίτητο crash test και σας το παρουσιάζει! 

Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και σύμβολο της κατάκτησης του EURO 2004 από την Ελλάδα δεν συμπαθεί τη δημοσιότητα, ωστόσο φαίνεται πως και η νυν σύζυγός του Ιωάννα Λίλη, όταν αποφάσισαν να παντρευτούν, θέλησε να εγκαταλείψει οριστικά τα φώτα της δημοσιότητας. Θετικό για το πρώην μοντέλο, αν σκεφτεί κανείς πως πριν από τη γέννηση της κόρης της μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των περιοδικών. Με εξαίρεση κάποια πλάνα από τη βάφτιση της μικρής και μια παλιά φωτογράφηση σε μηνιαίο περιοδικό, το ζευγάρι κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να εκτίθεται στη δημοσιότητα .

Ντέμης Νικολαϊδης

Ο «σκληρός» των ελληνικών γηπέδων με το τατουάζ του Δικέφαλου και η Δέσποινα Βανδή κατέχουν τη μερίδα του λέοντος σε εφημερίδες και περιοδικά. Από τις πρώτες στιγμές του ειδυλλίου ποδοσφαιριστή και τραγουδίστριας τα μέσα καραδοκούσαν για μια αποκλειστική φωτογραφία τους, ωστόσο ο Ντέμης ήταν αυτός που έλεγε πάντα «όχι» στη δημοσιότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει, αλλά και τα όσα συνέβησαν στο γάμο του ζευγαριού, με τους παπαράτσι να σκαρφίζονται διάφορα κόλπα για να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα ενσταντανέ. Πριν από δύο χρόνια έδωσαν κοινή συνέντευξη σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ πρόσφατα λίγο πριν από την ανακοίνωση του Ντέμη για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΑΕΚ είδαμε και κοινές τους φωτογραφίες από τις διακοπές τους στην Ελούντα, που λειτούργησαν ως ηχηρή διάψευση στις φήμες περί χωρισμού.

Νίκος Χατζής

Ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας δείχνει πως δεν έχει πρόβλημα με τους φακούς των φωτογράφων, παρά την τεράστια δημοσιότητα που πήρε η σχέση και στη συνέχεια ο γάμος του με τη Νίκη Κάρτσωνα. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει πάντα χαλαρά τους δημοσιογράφους, ενώ δημοσιοποιεί ως ένα βαθμό και ευχάριστα γεγονότα της προσωπικής του ζωής, όπως είχε γίνει με την υπέροχη φωτογράφηση από το γάμο τους στο κτήμα Νάσιουτζικ.

Γιάννης Αμανατίδης

Ο διεθνής επιθετικός και αρχηγός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι μάλλον διστακτικός με τους προβολείς, ίσως και λόγω του γεγονότος πως πριν από το δεσμό του με τη Μάρω Λύτρα δεν είχε απασχολήσει τα μέσα με την προσωπική του ζωή. Σε αντίθεση με την τραγουδίστρια, που πριν από κάποιους μήνες είχε ευθαρσώς δηλώσει ευτυχισμένη στο πλευρό του, ενώ πιο πρόσφατα διέψευδε το χωρισμό τους, o γνωστός ποδοσφαιριστής αποφεύγει να μλήσει για τη σχέση του και προτιμά να επικεντρώνεται στα επαγγελματικά του.

Τραϊανός Δέλλας

Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και εκ των πρωταγωνιστών του θριάμβου του 2004 σχεδόν απεχθάνεται τη δημοσιότητα. Αν και ο ίδιος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μεγαλονήσου επί της ουσίας προϊδέασε τους δημοσιογράφους για το γάμο του με τη Γωγώ Μαστροκώστα, εντούτοις όλοι είδαμε το κρυφτούλι με τους δημοσιογράφους την ημέρα του πολιτικού γάμου του ζευγαριού και τα κομμένα συρματοπλέγματα στο πίσω μέρος του σπιτιού τους. Βέβαια, προηγήθηκε μια κοινή φωτογράφηση σε μηνιαίο περιοδικό, ωστόσο μάλλον ήταν επιθυμία της Γωγώς, που από δω και πέρα μάλλον θα τα βρει δύσκολα με τους δημοσιογράφους. Η ίδια βέβαια δηλώνει προς το παρόν ότι αποσύρεται από το χώρο της showbiz.

Δημήτρης Μάζης

Ο διεθνούς φήμης πολίστας του Εθνικού είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τη δημοσιότητα. Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός πως πολύ πριν από τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με την Μπέττυ Μαγγίρα αποτελούσε αγαπημένο πρόσωπο των glossy περιοδικών λόγω του baby face προσώπου του και, φυσικά, των κοιλιακών του. Μαζί με την Μπέττυ Μαγγίρα δεν έχουν πραγματικά κανένα πρόβλημα να ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό ή ακόμη και να κάνουν πλάκα για το πότε παντρεύονται, όπως έγινε στα φετινά MAD Video Music Αwards.

Αντώνης Βλοντάκης

Ο έταιρος γνωστός πολίστας στο χώρο της showbiz βρίσκεται, θα λέγαμε, σε ενδιάμεση κατάσταση. Δεν έχει πρόβλημα με τη δημοσιότητα, αλλά μαζί με τη σύζυγό του Κορίνα Στεργιάδου ποτέ δεν την προκαλούν. Επειδή αποτελούν ένα από τα πλέον όμορφα ζευγάρια της ελληνικής showbiz, μηνιαία και εβδομαδιαία περιοδικά πολλές φορές έχουν ζητήσει κοινές τους φωτογραφήσεις και δηλώσεις για την οικογενειακή τους ζωή. Βέβαια, όλοι είχαν μείνει άναυδοι με την πολύ προκλητική φωτογράφηση που είχε κάνει πριν από καιρό ο Αντώνης σε αφιέρωμα εβδομαδιαίου περιοδικού σχετικά με το ΑΙDS.

Ίλια Ίβιτς

Μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Πετρουλάκη αποτελούσαν ένα από τα πλέον προβεβλημένα ζευγάρια των late 90s, αν και ο ίδιος ποτέ δεν έδειξε να συμβιβάζεται με την ιδέα της δημοσιότητας. Τώρα το ζευγάρι λέγεται πως ετοιμάζεται να μετακομίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Σερβία, όπου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Ο παλιός είναι αλλιώς

Οι δεσμοί αθλητών και προσώπων της showbiz δεν είναι βέβαια φαινόμενο της εποχής. Ποιος δεν θυμάται το μεγάλο έρωτα της δεκαετίας του 60 μεταξύ της Βίκυς Μοσχολιού και του άσου των γηπέδων Μίμη Δομάζου, που οδήγησε το ζευγάρι στα σκαλιά της εκκλησίας και αργότερα σε ένα ηχηρό διαζύγιο. Γνωστό για τους ποδοσφαιρικούς δεσμούς ήταν και το sex symbol των 60s Μάρθα Καραγιάννη, που μετά από ένα θυελλώδη έρωτα και ένα γάμο με το σταρ του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο στα 70s πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, διατηρώντας για 12 χρόνια δεσμό με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου. Στα ρετρό ποδοσφαιρικά ειδύλλια συμπεριλαμβάνονται αυτό της Δέσπως Διαμαντίδου με τον παίκτη του Ολυμπιακού Λεωνίδα Ανδριανόπουλο και του Κύπριου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Κώστα Βασιλείου με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Στη δεκαετία του 80 τα ειδύλλια που κυριάρχησαν ήταν αυτό της Έλενας Ναθαναήλ με τον «Ράμπο» του Ολυμπιακού Τάσο Μητρόπουλο, που έμεινε δίπλα της μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, αλλά και της Ελίνας Ακριτίδου με τον Νίκο Γκάλη.