Ραντεβού των σινεφίλ

19.09.2008
Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αγαπάει και στηρίζει τον κινηματογράφο. Το έδειξε για μία ακόμη φορά στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο της πόλης των Αθηνών με θέμα το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αγαπάει και στηρίζει τον κινηματογράφο. Το έδειξε για μία ακόμη φορά στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο της πόλης των Αθηνών με θέμα το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X. Τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ χαιρέτισαν, εκτός από τον κ. Κακλαμάνη, ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ Πέτρος Αντωνιάδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Περιμένουμε καινούργια πράγματα. Για 14 χρόνια οι πολίτες ανανεώνουν το ραντεβού τους με τον κινηματογράφο. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X ξεγυμνώνει τη μαύρη πτυχή του αθλητισμού, το ντόπινγκ, έχει ταυτόχρονα και άρωμα γυναίκας έντονο Ευχαριστούμε και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου, γιατί βοήθησε το Δήμο Αθηναίων αυτό το καλοκαίρι να στήσει το φεστιβάλ κινηματογράφου στις γειτονιές της Αθήνας. Σηκωθείτε από τους καναπέδες, γιατί οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X είναι εδώ και είναι ένα ιδανικό ερέθισμα. Καλή επιτυχία!» τόνισε στην εισαγωγή του ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής του φεστιβάλ Πέτρος Αντωνιάδης επισήμανε ότι, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έτσι και κάθε χρονιά που θα έρθει, «το βάρος στην επιλογή του προγράμματος του φεστιβάλ δίνεται όχι στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X Ορέστης Ανδρεαδάκης πήρε το λόγο και ανέφερε τα σημαντικά σημεία της φετινής διοργάνωσης, εξηγώντας ότι η τάση του 14ου Φεστιβάλ είναι προς την ανεξαρτησία και την καινοτομία.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η εκδότρια του περιοδικού «Σινεμά» Μαρία Μπόμπολα, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός, εκπρόσωποι του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Goethe και φίλοι και συνεργάτες δημοσιογράφοι.