Η Κέιτ Μος έγινε χρυσή!

01.09.2008
Η Κέιτ Μός κέρδισε επίσημα και το βάρος της σε χρυσό. Χάρη στον Βρετανό καλλιτέχνη Μάρκ Κουίν, το διάσημο πρόσωπο και κορμί της θα σκαλιστούν πάνω σε χρυσό, και θα φτιαχτεί ένα άγαλμα που θα ονομαστεί Σιρέν.

Η Κέιτ Μός κέρδισε επισήμως και το βάρος της σε χρυσάφι!

Χάρη στον βρετανό καλλιτέχνη Μάρκ Κουίν, που φιλοτέχνησε σε χρυσό το διάσημο πρόσωπο και το κορμί της η Μος έγινε κυριολεκτκά χρυσή.

Το άγαλμα, που απεικονίζει την 34χρονη Κέιτ Μος να ποζάρει σε στάση γιόγκα, ονομάστηκε Σιρέν, έχει ύψος λιγότερο από ένα μέτρο, ζυγίζει γύρω στα 50 κιλά, ενώ το κόστος του ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σιρέν περιγράφεται από το Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου, σαν το μεγαλύτερο άγαλμα από ατόφιο χρυσάφι που φτιάχτηκε μετά τους Αρχαίους Αιγυπτιακούς χρόνους και θα εκτεθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "Αγαλματοφιλία" που θα ανοίξει για το κοινό στις 4/10/08 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 25/1/2009.

Ενώ ο δημιουργός και εμπνευστής του χρυσού αγάλματος δήλωσε για το έργο του: «δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το σχεδιάζεις το άγαλμα της ιδανικής ομορφιάς».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Κουίνς χρησιμοποιεί την Μος για μοντέλο, αλλά το υλικό που είχε χρησιμοποιήσει τότε ήταν ο μπρούτζος.