Η Ζέτα Μακρυπούλια περιγράφει τις φωτιές στην Κύθνο και μοιράζεται βίντεο ακριβώς πριν και μετά

23.08.2023
Η Ζέτα Μακρυπούλια περιγράφει τις φωτιές στην Κύθνο και μοιράζεται βίντεο ακριβώς πριν και μετά
Τη δική της εμπειρία από τις πρόσφατες πυργκαγιές, μοιράστηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, όπως τις έζησε, λεπτό προς λεπτό στην Κύθνο, όπου απολάμβανε τις διακοπές της και ένα ευχάριστο (όπως ξεκίνησε) μελτεμάκι.

Μία από τις φωτιές που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα ήταν αυτή στην Κύθνο, όπου παρότι η βλάστηση είναι χαμηλή, η ένταση ήταν μεγάλη, εκκενώθηκαν οικισμοί και κόσμος διασώθηκε διά θαλάσσης από παραλίες όπου είχε εγκλωβιστεί.

Η Ελλάδα φλέγεται ακόμη μία φορά: Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις

Στο νησί βρισκόταν και η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία, ασφαλής πια, και μακριά, προφανώς από το «κακό» μοιράστηκε μέσα από το Instagram της εικόνες και σκέψεις για την εμπειρία της.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως ένα άκρως ποιητικό και απολαυστικό, σε σχέση με την τοποθεσία, αυγουστιάκο μελτέμι, μετατράπηκε από ένα ξερόχορτο, όπως ακούστηκε ότι όλα άρχισαν, σε πύρινο τοπίο», γράφει η ηθοποιός και βλέπουμε ακριβώς τι περιγράφει στο πρώτο βίντεο της ανάρτησης.

«Ώρα 20:16. Χτυπάει το τηλέφωνο. "Όλα καλά εκεί; Μάθαμε πως έπιασε φωτιά στου Σκύλου". Τρεις κόλπους μακριά μου», συνεχίζει η περιγραφή. «Ώρα 21:10. Η φωτιά είχε πλέον περάσει και τους τρεις αυτούς κόλπους. "Μαζέψτε δυο πράγματα και φεύγουμε". Ακούστηκε. Σαν τα ρομπότ, κάναμε ακριβώς αυτό. Μεταξύ μας πάντα. Χωρίς κάποια "υπεύθυνη" ενημέρωση-ειδοποίηση-προστασία. Φύγαμε. Άλλοι πήγαν προς τη θάλασσα, άλλοι προς τον κεντρικό δρόμο και οι πιο γενναίοι έμειναν εκεί, με τα φτυάρια τους, με τις τοπικές υδροφόρες, να σώσουν ότι μπορούν από τον τόπο τους. Μόνοι τους πάντα», συνεχίζει για να φτάσει στο πώς τους βρήκε η επόμενη μέρα.

«Επόμενη μέρα: Καμένη γη. Κολόνες της ΔΕΗ φλέγονται στη βάση τους, με κίνδυνο να πέσουν και η κόλαση να αρχίσει ξανά».

«Να τονίσω δε πως όλα αυτά έγιναν σ έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε το αντίθετο.. Μάλλον τολμώ, γιατί το βλέπω στις ειδήσεις να συμβαίνει τώρα», λέει η Ζέτα Μακρυπούλια και κλείνει την ανάρτησή της με ένα πράγμα που, όπως λέει, είδε καθαρά από όλη αυτή την εμπειρία και θέλει να μοιραστεί.

«Ευτυχώς που οι άνθρωποι έχουμε ο ένας τον άλλον, όμως όλοι μαζί, είμαστε στο έλεος μας. Καλή δύναμη σε όλους».

{https://www.instagram.com/p/CwSBJRyoDTv/?img_index=1}

Τελευταία τροποποίηση στις 23.08.2023 - 13:01