Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μια μητέρα για όλους: Σε στενό κύκλο έγινε η κηδεία της

26.07.2023
Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Μια μητέρα για όλους: Σε στενό κύκλο έγινε η κηδεία της
Το τελευταίο «αντίο» σε μια μεγάλη κυρία της προσφοράς και της φιλανθρωπίας.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο ενώ το όνομά της έχει άρρηκτα συνδεθεί με τα παιδιά που λάτρεψε όσο τίποτα άλλο και φρόντιζε με όλες της τις δυνάμεις.

Η εξόδιος ακολουθεία, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, τελε΄στηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη και ακολούθησε η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, επίσης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ήταν στις 18 Ιουνίου στο Παρίσι, όπου η UNESCO την τίμησε για την συνολική παρουσία της τα τελευταία 25 χρόνια.

«Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, που θα μείνει ανεξίτηλη στη σκέψη και στην καρδιά μου, ήταν η χθεσινή βραδιά που διοργάνωσε η UNESCO, στην έδρα της στο Παρίσι, και τίμησε την Ελλάδα, τίμησε τα 25 χρόνια της συμμετοχής μου στον Οργανισμό και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γενική Διευθύντρια κυρία Audrey Azoulay, για αυτή της την πρωτοβουλία, στην κυρία Brigitte Macron για την παρουσία και την πολύτιμη φιλία της, και την κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, που ήταν κοντά μου και μίλησε για την αγαπημένη μας πατρίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιας σε όλους τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες που συμπορευόμαστε εδώ και 25 χρόνια και είναι πια για εμένα μια δεύτερη οικογενεια! Μια οικογένεια ενωμένη με στόχο να συμβάλουμε στο χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά! Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», υπέγραφε η ίδια στη λεζάντα με την οποία συνόδευε τις φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα.

{https://www.facebook.com/mvvfoundation/posts/658750262958672?ref=embed_post}

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2023 - 15:17