John Travolta: Το απίστευτο ποσό που πωλήθηκε το λευκό κοστούμι που φορούσε στο Saturday Night Fever

John Travolta: Το απίστευτο ποσό που πωλήθηκε το λευκό κοστούμι που φορούσε στο Saturday Night Fever
(Photo by Paramount/Getty Images)
Πόσο θα μπορούσε να πληρώσει κάποιος για να αποκτήσει ένα ιδρωμένο κοστούμι που φορούσε κάποτε σε ταινία ο John Travolta;

Αν σκεφτεί όμως ότι το κοστούμι ήταν τόσο εμβληματικό που είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όσων έχουν δει την επιτυχημένη ταινία του 1977 Saturday Night Fever, το ποσόν θα ήταν αρκετά μεγάλο. Και, ναι, ήταν μεγάλο το ποσόν καθώς το λευκό κοστούμι που φόρεσε ο ηθοποιός στην ταινία που τον έκανε διάσημο, πωλήθηκε για 260.000 δολάρια.

Το μονόχρωμο κοστούμι τριών τεμαχίων βγήκε πρόσφατα στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Julien's στο Λος Άντζελες, με αρχική τιμή πώλησής τα 190.000 δολάρια. Αλλά υπήρχαν τόσοι πολλοί ενδιαφερόμενοι που το ποσόν ξεπέρασε τα 250.000 δολάρια.

«Αυτό το κοστούμι θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών για να προσθέσει «Είναι ένα από τα δύο που είναι γνωστό ότι υπάρχουν και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την παραγωγή. Ποτέ δεν έχει εκτεθεί ή πωληθεί σε δημοπρασία στο παρελθόν».

{https://www.instagram.com/p/CrO2DYrRDTT/}

Το μονόκουμπο σακάκι, το γιλέκο και το παντελόνι είναι φτιαγμένα από 100% πολυεστέρα και σύμφωνα με τη μόδα της εποχής, το σακάκι έχει τεράστια πέτα και το παντελόνι είναι καμπάνα.

John Travolta: Με δάκρυα στα μάτια η ομιλία για Olivia Newton-John και όλους όσους "έφυγαν" τη χρονιά που πέρασε

Ο χαρακτήρας του John, ένας 19χρονος Ιταλός Αμερικανός από την εργατική τάξη, ο Tony Manero, σύμφωνα με το σενάριο, δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα ακριβό κοστούμι, έτσι η ενδυματολόγος Patrizia von Brandenstein αγόρασε το κουστούμι για μόλις 100 δολάρια από ένα μικρό κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Στην ταινία, ο ηθοποιός το ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην πίστα όταν μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του Karen Lynn Gorney, χόρεψαν το κομμάτι των Bee Gees, More Than A Woman, μια ερμηνεία που χάρισε στον Travolta μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1978.

{https://www.youtube.com/watch?v=fy0rYUvn7To&ab_channel=frontera2032}

Ο Martin J Nolan, ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών, είπε ότι το κοστούμι είχε ακόμη και τα σημάδια του ιδρώτα του σταρ.

«Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος να καταλάβεις ότι είναι αυθεντικό», είπε στον Guardian. «Ποτέ δεν πλένουμε τέτοια κομμάτια. Οι άνθρωποι θέλουν τους λεκέδες, το DNA, ιδιαίτερα όταν ένα κοστούμι σαν αυτό δεν έχει δημοπρατηθεί στο παρελθόν. Ο χορός ήταν η απόδρασή του πρωταγωνιστή, η σωσίβια λέμβος του και αυτό το κοστούμι το ενσάρκωσε».

{https://www.youtube.com/watch?v=e6GB04zeDeQ&ab_channel=HDFilmTributes}

Η Kim Kardashian αγόρασε το μενταγιόν της πριγκίπισσας Diana

Το 2018 ο John Travolta φόρεσε ένα λευκό σακάκι που έμοιαζε με αυτό του Saturday Night Fever και επισκέφτηκε την πιτσαρία Lenny's Pizza στο Μπρούκλιν. Το κατάστημα το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα, έγινε διάσημο στους θαυμαστές της ταινίας όταν ο πρωταγωνιστής παρήγγειλε δύο φέτες πίτσα και τις έφαγε καθώς περπατούσε στο δρόμο.

{https://www.youtube.com/watch?v=PRB16n5NHXs&ab_channel=PIX11News}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.04.2023 - 17:49