Brooke Shields: Η αποκάλυψη για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε και η ελληνική υπογραφή πίσω από τη νέα δουλειά της

16.03.2023
Brooke Shields: Η αποκάλυψη για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε και η ελληνική υπογραφή πίσω από τη νέα δουλειά της
photo: Hulu
«Είναι θαύμα που επέζησα» λέει με συγκίνηση η Brooke Shields καθώς αφηγείται την ιστορία της ζωής της μέσα από ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Pretty Baby» που αναμένεται να προβληθεί στο Hulu στις 3 Απριλίου.

Αποκάλυψη σοκ έκανε η Brooke Shields στο ντοκιμαντέρ της «Pretty Baby» το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και προκάλεσε συζητήσεις λόγω της αναφορά στο γεγονός ότι η ηθοποιός δέχθηκε σεξουαλική επίθεση στα 20 της. Μάλιστα η Shields αποκάλυψε σε συνέντευξη της στο περιοδικό People ότι ο άνδρας που της επιτέθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ήταν ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ.

{https://www.instagram.com/p/Cp0GsjZs0O3/}

«Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ», είπε η Shields. «Είμαι πιο θυμωμένη τώρα από όσο μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, το κάνεις δικαίως. Είναι τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι βίαιος για να είσαι τρομακτικός».

Η Shields είπε ότι ποτέ δεν δημοσιοποίησε τη σεξουαλική επίθεση μέχρι το ντοκιμαντέρ γιατί πίστευε ότι «κανείς δεν θα με πιστέψει», προσθέτοντας, «Οι άνθρωποι δεν πίστευαν αυτές τις ιστορίες τότε». Η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι «Νόμιζα ότι δεν θα ξαναδούλευα ποτέ» γιατί η επίθεση συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου - Brooke Shields: Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Ήταν πρόσφατα απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και έκλεισε μια συνάντηση με ένα στέλεχος του Χόλιγουντ. Η συνάντηση ξεκίνησε ως επαγγελματικό δείπνο. «Νόμιζα ότι έπαιρνα μια ταινία, μια δουλειά», είπε η Shields. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν επαγγελματικά.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με το στέλεχος του Χόλιγουντ να την πηγαίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της επιτέθηκε με σκοπό τη βιάσει. «Δεν πάλεψα. Απλώς πάγωσα» θυμάται η ηθοποιός που όπως είπε κατηγόρησε τον εαυτό της για την επίθεση μετά το γεγονός.

«Έλεγα συνέχεια, “Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Γιατί ανέβηκα μαζί του; Δεν έπρεπε να είχα πιει αυτό το ποτό στο δείπνο”», είπε η Shields. «Ήταν μια επιλογή τύπου πάλης ή φυγής. Η πάλη δεν ήταν επιλογή, οπότε απλά άφησε το σώμα σου.“Δεν είσαι εκεί. Δεν συνέβη”».

{https://www.instagram.com/p/CpQcO4QDvct/}

Το ντοκιμαντέρ της που αποτελείται από δύο μέρη, χαρακτηρίστηκε «συναρπαστικό» από το Variety και απέσπασε διθυραμβική κριτική από το Sundance. Ανάμεσα σε άλλα η Shields μιλάει για πρώτη φορά για τις πρώτες της εμπειρίες στο Χόλιγουντ. Η ταινία καλύπτει την άνοδό της ως παιδικό μοντέλο διαφήμισης και μετά τη σεξουαλικοποίησή της σε ταινίες, ξεκινώντας από την ηλικία των 12, στο «Pretty Baby» (1978) και στη συνέχεια στα 15 της, στο «The Blue Lagoon» (1980).

Brooke Shields: Εξηγεί το πώς βρήκε την αυτοπεποίθηση της στα 55 χρόνια

Το ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby» κάνει το ντεμπούτο του στις 3 Απριλίου στο Hulu και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Lana Wilson, γνωστή για το ντοκιμαντέρ της Taylor Swift «Miss Americana», όμως στην παραγωγή έχουμε και ελληνική παρουσία καθώς το όλο πρότζεκτ υπογράφεται από την εταιρεία BedBy8 του ελληνικής καταγωγής George Stephanopoulos και της Ali Wentworth.

{https://www.youtube.com/watch?v=OeztckuZVDM}

Τελευταία τροποποίηση στις 16.03.2023 - 11:10