Όσκαρ: Ποιοι είναι οι πρωταθλητές των βραβείων με τις περισσότερες νίκες

Όσκαρ: Ποιοι είναι οι πρωταθλητές των βραβείων με τις περισσότερες νίκες
(Photo by Ernest Bachrach/John Kobal Foundation/Getty Images)
Τα Όσκαρ αποτελούν τη μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς για το Χόλιγουντ και με αφορμή τη φετινή που αναμένεται σε λίγες ώρες από τώρα ετοιμάσαμε μια λίστα με τους πολυνίκες του πιο λαμπερού θεσμού του κινηματογράφου.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ όλων των εποχών η απάντηση ίσως είναι αναμενόμενη: Ο Walt Disney. Κέρδισε 22 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του — συν τέσσερα τιμητικά βραβεία. Ο παραγωγός κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 1932, για τη μικρού μήκους καρτούν ταινία «Flowers and Trees». Η τελευταία του νίκη ήρθε μετά θάνατον στα 41α ετήσια Βραβεία Όσκαρ το 1969, για το «Winnie the Pooh and the Blustery Day».

Βραβεία Όσκαρ: 15 εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Ποια ηθοποιός έχει κατακτήσει τα περισσότερα Όσκαρ όλων των εποχών;

Η Katharine Hepburn [φωτό κάτω] έχει μια τιμητική θέση με τέσσερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου - η μόνη ερμηνεύτρια που κέρδισε τέσσερα βραβεία σε αυτήν την κατηγορία. Το πρώτο Όσκαρ της Hepburn ήρθε το 1934, για τον ρόλο της στο «Morning Glory». Ήταν στα 20 της.

katharine-hepburn-getty.jpg

(photo: Bettman/Getty Images)

Το επόμενο Όσκαρ της θα ερχόταν περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, στην 40η απονομή των βραβείων Όσκαρ το 1968, όταν κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στο «Guess Who’s Coming For Dinner?»

Την επόμενη χρονιά, η Hepburn κέρδισε στην ίδια κατηγορία για το «The Lion in Winter», ενώ μοιράστηκε το βραβείο με την Barbra Streisand για το «Funny Girl». Το τέταρτο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου ήρθε το 1982 με το «On Golden Pond».

Η Frances McDormand έχει επίσης τέσσερα Όσκαρ - συμπεριλαμβανομένων τριών Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τους ρόλους της στα «Fargo» [φωτό κάτω], «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» και «Nomadland». Η McDormand πήρε το τέταρτο της Όσκαρ ως παραγωγός στο «Nomadland».

fargo.jpg

Τρία Όσκαρ έχουν κερδίσει οι Ingrid Bergman ( Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τα «Gaslight» και «Anastasia» και Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Murder on the Orient Express») και Meryl Streep (Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τα «Sophie's Choice» και «The Iron Lady» και Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Kramer vs. Kramer»).

5 διάσημοι ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει μέχρι τώρα Όσκαρ - Τα ονόματα μπορεί να σε εκπλήξουν

Ποιος ηθοποιός έχει κατακτήσει τα περισσότερα Όσκαρ όλων των εποχών;

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει τριπλή ισοπαλία για τον ηθοποιό με τα περισσότερα Όσκαρ καθώς ο Daniel Day-Lewis, ο Jack Nicholson [οι δυο τους μαζί στη φωτογραφία κάτω] και ο Walter Brennan έχουν από τρία βραβεία.

nicholson-day-lewis.jpg

(Photo by Robert Mora/Getty Images)

Ο Day-Lewis είναι ο μόνος ηθοποιός που κέρδισε τρεις φορές το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, την πρώτη φορά το 1990 με το «My Left Foot» ενώ πήρε το ίδιο βραβείο για την ερμηνεία του στο «There Will Be Blood» και αργότερα για τον ρόλο του ως Abraham Lincoln στο «Lincoln». Ο Nicholson κέρδισε δύο φορές το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου με τις ταινίες «Flew Over the Cuckoo's Nest» και «As Good as It Gets» και μία φορά το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Terms of Endearment». Ο Brennan, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ταινίες από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1970, είναι ο μόνος ηθοποιός που κέρδισε τρεις φορές το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες «Come and Get It», «Kentucky» και «The Westerner».

Σε λίγες ώρες θα δούμε τι θα γίνει και στη φετινή 95η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Προς το παρόν θυμήσου όλες τις υποψηφιότητες ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 12.03.2023 - 11:31