Βραβεία Όσκαρ: 15 εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

11.03.2023
Βραβεία Όσκαρ: 15 εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ
(Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
Με το ρολόι να μετρά αντίστροφα μέχρι τη φετινή 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ εμείς γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στις εμφανίσεις που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο κόκκινο χαλί (και όχι μόνο) της πιο λαμπερής γιορτής του κινηματογράφου.

Φέτος το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα στο χαλί όπου "παίζεται" το πρώτο κεφάλαιο της μεγάλης βραδιάς αλλάζει. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα βαδίσουν και θα ποζάρουν πάνω σε χαλί σε χρώμα σαμπάνιας, όμως τα φλας θα περιμένουν και πάλι με αγωνία.

Μετρώντας αντίστροφα για την "ώρα μηδέν" που για την Ελλάδα θα είναι η 2α πρωινή, και περιμένοντας να δούμε τι επέλεξαν και για φέτος οι διάσημοι του Hollywood ιδού τα φορέματα που εμείς (και πολύς κόσμος ακομη) δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Όσκαρ 2023: Η λίστα με όλες τις υποψηφιότητες για φέτος

Zendaya, 2022

zendaya-oscars-2022-2.jpg

(Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Τη Zendaya την αγαπάμε. Δεν θα το κρύψουμε. Κάθε εμφάνισή της είναι ένα μικρό "θαύμα" και ο χαρακτηρισμός Fashion Icon μπορεί να είναι και understatement που λένε και στα αγγλικά! Για την τελετή του 2022 η ηθοποιός εντυπωσίασε με Valentino Couture εμφάνιση συνδυάζοντας με τον πιο απροσδόκητο τρόπο ένα cropped λευκό πουκάμισο με κουμπιά με μια ασημί φούστα με παγιέτες. Εκεί που το μοντέρνο συναντά το κλασσικό με μια Old Hollywood Twist! Υπέροχη, πραγματικά!

Celine Dion, 1999

celine-dion-oscars-1999.jpg

(Photo by KMazur/WireImage)

Ήξερα ανέκαθεν πώς να συγκεντρώνει τα φλας η Celine Dion. Για τη βραδιά των Όσκαρ του 1999 η καναδή σταρ επέλεξε ένα ανατρεπτικό tuxedo με την υπογραφή Christian Dior by John Galiano και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το μοναδικό σατέν λευκό... ανάποδο κοστούμι, το οποίο συνδύασε με ένα dramatic καπέλο και μαύρα γυαλιά της φτιάχτηκε για εκείνη και το υποστήριξε όσο καλύτερα μπορούσε.

Celine Dion: Μιλά πρώτη φορά και με δάκρυα στα μάτια για τη σοβαρή ανίατη ασθένεια που αντιμετωπίζει, ακυρώνοντας τις συναυλίες της

Barbra Streisand, 1969

barbra-streisand-1969_1.jpg

(Photo by ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

To 1969 η Barbra Streisand κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Funny Girl (για την ακρίβεια το μοιράστηκε σε μια πρωτοφανή "ισοπαλία" με την Katharine Hepburn, για τη δική της ερμηνεία στο The Lion in Winter) όμως έμεινε στην ιστορία για την "ατυχή", επιλογη΄ ρούχου για τη βραδιά καθώς παρότι ήταν ιδιαίτερα κομψό και απόλυτα ταιριαστό με τη μοναδική ιδιοσυγκρασία της θρυλικής σταρ, η διαφάνειά του έδειξε παραπάνω από τα... αναμενόμενα και κέρδισε κι αυτό με τη σειρά του μια θέση στην ιστορία.

Nicole Kidman, 1997

nicole-kidman-1997-oscars.jpg

(Photo by Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Μία από τις πιο Iconic οσκαρικές (και όχι μόνο) εμφανίσεις ever. Η Nicole Kidman επέλεξε να φορέσει την εντυπωσιακή τουαλέτα του John Galliano, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Dior, και τον έστειλε εν μία νυκτί στα - επαγγελματικά - ουράνια1

Η Nicole Kidman κάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα – Δες τις αναρτήσεις της

Björk, 2001

biorg-2001.jpg

(Photo by Mirek Towski/FilmMagic)

Μία εμφάνιση που, πραγματικά, δεν ξεχνιέται. Η εκκεντρική Björk φόρεσε μία εκκεντρική δημιουργία δια χειρός Marjan Pejoski και έκανε κεφάλια να γυρίσουν και την αείμνηστη Joanne Rivers να πει "Αυτό το κορίτσι πρέπει να μπει σε άσυλο". Αν μιλάμε για statement εμφάνιση!

Halle Berry, 2002

halle-berry-2022_1.jpg

(Photo by Frank Micelotta/GettyImages)

To 2002 η Halle Berry έγραψε ιστορία ως η πρώτη αφροαμερικανή που κέρδισε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου (για την ερμηνεία της στην ταινία "Monster' s Ball") και η εντυπωσιακή Elie Saab τουαλέτα που επέλεξε για τη βραδιά έγραψε τη δική της.

Lupita Nyong’o, 2014

lupita-1.jpg

(Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Σαν πριγκίπισσα του Disney η Lupita στην πρώτη εμφάνισή της στα Όσκαρ επέλεξε Prada και εντυπωσίασε (κέρδισε και το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία 12 χρόνια σκλάβος)

Angelina Jolie, 2012

angelina-jolie-2012.jpg

(Photo by Jeffrey Mayer/WireImage)

Vercase είχε επιλέξει για την εμφάνισή της στα βραβεία Όσκαρ του 2012 η Angelina Jolie και ήταν πανέμορφη στο πλευρό του Brad Pitt, όμως στην ιστορία έμεινε το... πόδι της που έβγαζε τόσο "εμμονικά" από το σκίσιμο στο πλάι. Μία εμφάνιση που, όντως, δεν ξεχνιέται!

Shiloh Jolie-Pitt: Η 16χρονη κόρη της Angelina Jolie ξύρισε το κεφάλι της

Gwyneth Paltrow, 2012

paltrow-2012.jpg

(Photo by Jeffrey Mayer/WireImage)

Η λευκή τουαλέτα Tom Ford που φόρεσε η Gwyneth Paltrow στα Όσκαρ του 2012 ήταν, πραγματικά εντυπωσιακή.

Jennifer Lawrence, 2013

gettyimages-162598783.jpg

(Photo by Jason Merritt/Getty Images)

Το πιο ακριβό φόρεμα στην ιστορία των Όσκαρ φόρσε η Jennifer Lawrence το 2012 που κέρδισε και το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Silver Linings Playbook. Η Dior Haute Couture τουαλέτα της στοίχησε 4 εκατομμύρια δολάρια. Η βραδιά αυτή, εκτός από το βραβείο, έμεινε στην ιστορία και για την επική τούμπα που έφαγε η Lawrence την ώρα που ανέβαινε να το παραλάβει.

Kate Blanchet, 2014

kate-blanchet-2014.jpg

(Photo by Kevin Mazur/WireImage)

Σύμφωνα με τη βρετανική έκδοση της Vogue η Armani Prive τουαλέτα που φόρεσε εκείνο το βράδυ η Kate Blanchet άξιζε περί τα $100,000 και τα κοσμήματα Chopard της κοντά στα $18 εκατομμύρια. Έκλεψε την παράσταση!

Julia Roberts, 2001

julia-roberts-2001.jpg

(Photo by Jason Kirk/Getty Images)

Vintage Valentino για την Julia Roberts η οποία έχοντας στο πλευρό της τον τότε αρραβωνιαστικό της, Benjamin Bratt κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Erin Brokovic.

Audrey Hepburn, 1954

audrey-hepburn-1954.jpg

(Photo by NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

Η θρυλική Audrey Hepburn εντυπωσίασε με μια Hubert de Givenchy δημιουργία. Η σχέση ζωής που είχε με τον εμβληματικό σχεδιαστή είχε ξεκινήσει μια χρονιά νωρίτερα στα γυρίσματα της ταινίας Sabrina και κράτησε μια ζωή με τη θρυλική ηθοποιό να είναι η μούσα του,

Hilary Swank, 2005

hilary-swank-2005.jpg

(Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Το 2005 ήταν η χρονιά της Hillary Swank η οποία κέδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Million Dollar Baby και άναψε φωτιές στο κόκκινο χαλί με την εντυπωσιακή τουαλέτα Guy Laroche που επέλεξε!

Ο Gerard Butler εξηγεί το πώς «σχεδόν σκότωσε» την Hilary Swank ενώ γύριζαν το "P.S. I love you"

Billy Porter, 2019

billy-porter-2019.jpg

(Photo by Frazer Harrison/Getty Images)

Στη λίστα και ο εκκεντρικός αμερικανός performer Billy Porter ο οποίος αντί του κλασικού tuxedo επέλεξε μια τουαλέτα, δια χειρός Christian Siriano, με στόχο να "μιλήσει" ελεύθερα για την προσωπικότητα και τις επιλογές του.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.03.2023 - 11:08