Ο Alec Baldwin κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω πυροβολισμών στο σετ του "Rust"

20.01.2023
Ο Alec Baldwin κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω πυροβολισμών στο σετ του "Rust"
Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions, υποστήριξε ότι δεν ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη του κινηματογραφικού σκηνικού

Ο Alec Baldwin κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins, η οποία σκοτώθηκε στο πλατό της ταινίας "Rust" όταν εκείνος πυροβόλησε με όπλο. Ο ηθοποιός έκανε πρόβα μια σκηνή για την ταινία western, στα γυρίσματα που πραγματοποιούνταν σε ένα ράντσο κοντά στο Sante Fe του Νέο Μεξικό, τον Οκτώβριο του 2021. Κυρώσεις και δεχθεί και η Hannah Gutierrez Reed, η οπλουργός της ταινίας.

Οι δικηγόροι και των δύο είπαν ότι σκόπευαν να καταπολεμήσουν τις κατηγορίες στο δικαστήριο. Η εισαγγελέας Mary Carmack-Altwies ανακοίνωσε τις κατηγορίες την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα. «Ο ηθοποιός και παραγωγός Alec Baldwin και η Halyna Hutchins κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Στη σκοπιά μου, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», είπε.

Sarah Ferguson: Η στενή φιλία της με την Lisa Marie Presley και ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της

Και οι δύο αντιμετωπίζουν έως και 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000$ εάν καταδικαστούν. Ο σκηνοθέτης Joel Souza τραυματίστηκε επίσης στον πυροβολισμό, αλλά οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με αυτό. Ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας, David Halls, δήλωσε ένοχος για πλημμέλημα για χρήση φονικού όπλου από αμέλεια. Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του συζύγου της Hutchins είπε ότι υποστήριξε την κατάθεση των κατηγοριών. «Είναι παρηγοριά για την οικογένεια που, στο Νέο Μεξικό, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», είπε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Baldwin, Luke Nikas, χαρακτήρισε την απόφαση «τρομερή δικαστική αδικία». «Ο κ. Baldwin δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο - ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας. Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Θα πολεμήσουμε αυτές τις κατηγορίες και θα νικήσουμε».

Lisa Marie Presley: Η επίσκεψη στον τάφο του γιου της λίγες μέρες πριν τον θάνατό της και τα λόγια που μοιράστηκε με φίλο της

Η Halyna Hutchins πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αφότου πυροβολήθηκε στο στήθος. Το περιστατικό κατέληξε σε κατηγορίες για αμέλεια και οδήγησε σε εκκλήσεις για καλύτερα πρωτόκολλα ασφαλείας στα σκηνικά ταινιών. Μια αρχική έρευνα για το περιστατικό διαπίστωσε ότι υπήρξε ένας βαθμός αμέλειας, με τους παραγωγούς να δέχονται πρόστιμο άνω των 136.000 δολαρίων από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικό επειδή δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions, υποστήριξε ότι δεν ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη του κινηματογραφικού σκηνικού.

Μετά τον πυροβολισμό, ο Baldwin είπε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη και δεν γνώριζε ότι ήταν φορτωμένο το όπλο. «Δεν ξέρω τι συνέβη σε εκείνο το πλατό. Δεν ξέρω πώς έφτασε η σφαίρα σε αυτό το όπλο. Δεν ξέρω», είπε. Ο ίδιος έχει επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον πολλών ατόμων που εμπλέκονται στην ταινία, συμπεριλαμβανομένης της Gutierrez Reed και του Halls, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο δεν κατάφεραν να ελέγξουν προσεκτικά το όπλο.