Στεφανία Γουλιώτη: "Ο γάμος και το παιδί θεωρούνται επιτυχία στην κοινωνία μας - Πάνε και κάνουν παιδιά γυναίκες που δεν θα έπρεπε να κάνουν"

01.12.2022
Στεφανία Γουλιώτη: "Ο γάμος και το παιδί θεωρούνται επιτυχία στην κοινωνία μας - Πάνε και κάνουν παιδιά γυναίκες που δεν θα έπρεπε να κάνουν"
Η ηθοποιός του "Maestro" μίλησε για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών

Η Στεφανία Γουλιώτη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Ελένη", αναφερόμενη στην επιτυχημένη σειρά "Maestro" στην οποία συμμετέχει, αλλά και στα κοινωνικά ζητήματα που αυτή αναδεικνύει.

Η Κλέλια Ανδριολάτου ποζάρει τόπλες στην μπανιέρα της

"Το ότι χρειάζεται να έρθει μία σειρά σαν το "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για να θυμίσει στην ελληνική οικογένεια ότι μπορεί να έχεις ένα ομοφυλόφιλο παιδί και είναι "οκ", ότι δεν σου επιτρέπεται να σηκώνεις το χέρι σου πάνω στη γυναίκα, ούτε καν να της φωνάζεις, να θυμίσει πράγματα αυτονόητα, είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της κοινωνίας μας. Νομίζω ότι δεν τους αξίζει ο χαρακτηρισμός "επίκαιρα"", είπε αρχικά η ηθοποιός.

Maestro: Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη για τη δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη συζητήθηκε πολύ

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν μιλά για την προσωπική της ζωή, η Στεφανία Γουλιώτη η ίδια είπε: "Θα εστίαζα στη δυστυχία όχι μόνο της γυναίκας που κακοποιείται -αυτή είναι αυτονόητη- , αλλά εκείνης που είναι δυστυχισμένη μέσα σε έναν γάμο. Να, ένας λόγος που δεν μιλάω για τα προσωπικά μου. Ο γάμος στην ελληνική κοινωνία και σε όλες τις κοινωνίες είναι συνυφασμένος με μία επιτυχία, το ίδιο συμβαίνει και με την απόκτηση ενός παιδιού. Πάνε και κάνουν παιδιά γυναίκες που δεν θα έπρεπε να κάνουν επειδή θεωρείται επιτυχία. Η μεγαλύτερη νεύρωση και δυστυχία ξεκινάει από το να προσπαθήσεις να φτάσεις σε έναν βαθμό ευτυχίας που δεν είναι δικός σου. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τη φωνή της μητέρας μου, "Θα περάσει το τρένο, κάνει παιδί". Και σιωπηλή να είναι μία μητέρα, μεταφράζει το παιδί, τι θα ήθελε για να ανέβει στα μάτια της. Ακόμα και να έχει πεθάνει, για παράδειγμα ο δικός μου πατέρας έχει φύγει από τη ζωή, σκέφτεσαι ακόμα τι θα τον έκανε υπερήφανο. Είναι τρομερό το τι κάνουμε στους εαυτούς μας".