Nicole Kidman: Γιατί η φωτογράφηση της για τον οίκο Balenciaga προκάλεσε την οργή των fans της

30.11.2022
Nicole Kidman: Γιατί η φωτογράφηση της για τον οίκο Balenciaga προκάλεσε την οργή των fans της
Από τα εκατομμύρια των followers στα social media μέχρι τα τεράστια project στα οποία συμμετέχουν, οι αστέρες του κινηματογράφου όπως η Nicole Kidman έχουν μια μεγάλη επιρροή, είτε τους αρέσει είτε όχι. Και με τόση επιρροή, έρχεται μερικές φορές και η πίεση από τους fans όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα.

Πρόσφατα, η πρωταγωνίστρια του Moulin Rouge (μεταξύ άλλων) δέχτηκε αρνητικές αντιδράσεις επειδή δεν αναφέρθηκε στην άστοχη παιδική καμπάνια της Balenciaga που απεικόνιζε παιδιά με σαδομαζοχιστικά αρκουδάκια. Ο λόγος της πίεσης προς την Nicole Kidman ήταν το γεγονός ότι η διάσημη ηθοποιός είχε ανεβάσει πρόσφατα φωτογραφίες της με ρούχα του οίκου Balenciaga.

Nicole Kidman: Τα προβλήματα υγείας που της άφησαν οι ρόλοι της στο Big Little Lies και το Undoing

Η πίεση των social media προς την Κidman να μιλήσει ανοιχτά εναντίον της εκστρατείας μόδας αυξήθηκε ιδιαίτερα όταν άλλες celebrities πήραν θέση. Η Kim Kardashian, η οποία είναι συνεργάτιδα του ισπανικού οίκου μόδας, τοποθετήθηκε την περασμένη Κυριακή εναντίον των απαίσιων φωτογραφιών της καμπάνιας. «Tις τελευταίες μέρες σιωπούσα, όχι γιατί δεν σοκαρίστηκα και δεν εξοργίστηκα με την πρόσφατη καμπάνια, αλλά επειδή ήθελα μια ευκαιρία να μιλήσω με την ομάδα του οίκου και να καταλάβω κι εγώ πώς ακριβώς συνέβη αυτό» έγραψε στο twitter.

H Kim συνέχισε: «Σχετικά με το μέλλον μου στον οίκο Balenciaga, αυτή τη στιγμή αναθεωρώ τη σχέση μου με το brand, σε σχέση με την προθυμία τους να αναλάβουν ευθύνες για κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και με τις δράσεις που περιμένω να δω να παίρνουν για να προστατεύσουν τα παιδιά» σημείωσε στη συνέχεια.

Η Bella Hadid που εμφανίστηκε στην πιο πρόσφατη καμπάνια μόδας του οίκου, πήρε επίσης θέση διαγράφοντας μερικές φωτογραφίες από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Η Kidman, από την άλλη πλευρά, δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση ή δεν διέγραψε τις φωτογραφίες της, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Instagram πριν από μια εβδομάδα. Η ενότητα σχολίων έχει γεμίσει με σχόλια απογοητευμένων followers. «Θα μιλήσετε ενάντια στις αηδιαστικές διαφημίσεις τους;» έγραψε ένας follower στην ανάρτησή της και το σχόλιο έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 500 likes. «Η σιωπή είναι εκκωφαντική. Τόσο απογοητευμένος», πρόσθεσε ένα άλλο άτομο.

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, το brand μίλησε για το θέμα στο Instagram. «Θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τις διαμάχες γύρω από τις πρόσφατες διαφημιστικές μας καμπάνιες. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να το συμπεριλάβουμε στην αφήγησή μας», έγραψε το brand. «Οι δύο ξεχωριστές διαφημιστικές καμπάνιες αντικατοπτρίζουν μια σειρά από σοβαρά λάθη για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη».

Nicole Kidman - Keith Urban: Το μυστικό του επιτυχημένου γάμου τους βρίσκεται στα smartphones τους

Από ότι φαίνεται, η Κidman μπορεί να είναι η τελευταία που θα πάρει θέση, αν το κάνει, ενάντια στις φωτογραφίες. Αν και δεν πιστεύουμε ότι είναι πολύ αργά για να μιλήσει, η σιωπή μπορεί να είναι η χειρότερη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Νικολέτα Μακρή